Romany

Romany is het huismerk van Ad van Overveld uit Zegge vlakbij Roosendaal. De zaak bestaat al een tijdje, sinds 1933 om precies te zijn en Ad nam ‘m over van zijn vader. Samen met zijn zoon Bas maakte hij frames onder de naam Romany. De naam Romany is overigens bedacht door zijn vrouw, Wil.

Naast het maken van fietsen is Ad ook verdienstelijk renner. Zo was hij de eerste nationale kampioen bij de aspiranten. Ook op zijn fietsen zijn successen behaald. Huub Maas won het wereldkampioenschap run-bike-run (duathlon) in 2002 op een Romany.

De rijwielzaak van Ad van Overveld zit nog steeds aan de Lieve Vrouwenstraat 181 in Zegge.

Heb jij een Romany…
…of een mooie anekdote over dit merk die je met ons wil delen. Stuur een berichtje.

De Romany’s van Maurice


Reacties

Romany — 8 reacties

 1. Hi! Ik heet Romani (achternaam) 🙂 Had nog nooit van de fietsen gehoord totdat ik werd getipt door een van mijn volgers op twitter! Graag besteed ik aandacht aan de fietsen op mijn website met een klein stukje tekst. Zal ik naar jullie website linken?

 2. mijn eerste racefietsje was een romany, kleur.
  Ik ken Ad van Overveld zeer goed, mijn vader ging altijd met Ad mee toen hij koerste.
  Ik heb thuis 2 foto’s , een foto met mijn Romany en ik als kleine mannetje met Ad van Overveld. De Romany’s van tegenwoordig worden gebouwd bij Ridley.

 3. Ik ga de elfstedentocht fietsen dit jaar op en Romany die ik net heb gekocht. Ik ben benieuwd maar denk dat het goed gaat komen!

 4. Ik heb al jaren en jaren een Romany racefiets. Fantastische mensen, Ad, Wil en nu zoon Bas, met heel veel liefde voor hun produkt. ROMANY is een perfecte racefiets uit West Brabant de bakermat van de wielersport.

 5. Hallo Ik heb vandaag een ritje gereden in zeeland op een ROMANY! Ik had hem in bruikleen
  omdat mijn fiets in reparatie was . Maar het is een Fantastische racefiets!
  Ad en Bas als je dit leest zal proberen hem heel thuis te brengen!

  E Konings groetjes

  • Hallo Rene,
   via het menu bovenaan de pagina vind je onze pagina’s over verkopen en dateren van fietsen.
   Succes ermee! Groeten,
   Thomas en Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *