Alimo (Benotto)

Benotto racefietsen schijnen in Nederland onder de naam Alimo verkocht te zijn. Behalve dit feit wat onderbouwd wordt door een sticker op een frame kunnen wij er weinig informatie over vinden.

Erik van Stalen Ros stuurde ons scans uit Wielerrevu. Hierin wordt uit de doeken gedaan hoe Benotto-frames die in Itali├ź zijn gesoldeerd door Alimo worden ge├»mporteerd, voorzien van laklagen, afgewerkt en opgebouwd.


Reacties

Alimo (Benotto) — 7 reacties

 1. Omtrent de naam ,,Alimo” kan ik jullie vertellen dat Theo Bolder (Den Bosch) de eerste importeur was van ,,Benotto”. De goedkopere lijn van ,,Benotto” frame’s
  was ,,No Name” en die voorzag Theo van de naam ,,Alimo”. Hoe hij aan die naam
  kwam weet ik echter niet. Groeten : Daan Spreij

 2. Alimo stond voor algemene import onderneming. Hoe origineel.
  Ook ene heer Gerrits was eraan verbonden en menig fietsenmaker wordt nu nog wel eens badend in het zweet wakker bij het denken aan die naam. Volgens mij waren Alimo geen Benotto fietsen maar goedkope karretjes, die nog onder de goedkoopste Benottos ingeschaald waren.

 3. Ik heb begin jaren 80 een Alimo racefiets nieuw gekocht. de verkoper vertelde dat het de goedkope uitvoering was van Benotto. Alimo kostte toen 700 gulden tegenover Benotto rond de 2500 gulden. Helaas bleek de Alimo (na 30 jaar) wel te willen roesten. Ik heb onlangs een Benotto 800EX frame gekocht en ben bezig om de Shimano onderdelen van de Alimo over te zetten.
  Op het Benotto frame zit onderop nog een stickertje imported bij Alimo. Mijn Alimo is zijn geld wel waard geweest.

 4. Na het schoonmaken van het Alimo frame bleek de roest mee te vallen, slechts enkele kleine plekjes die uitgelopen waren waardoor het heel erg leek. Ik heb voor dit frame een leuk project in gedachten. Na het frame afgeschuurd en gestraald te hebben zag ik dat die gemerkt is “piazza”.
  Dus wel een frame uit Italie die zo te zien best netjes gesoldeerd is.

 5. Ik fiets nog op een Alimo zonder roest een keer of tien per jaar een toertochtje. Ik heb deze fiets al drieendertig jaar. Geen bijzondere fiets maar hij doet wat hij doen moet.

 6. Ik heb in 1983 ook een toen al overjarige Alimo gekocht. Die kwam inderdaad via ene Gerrits uit den Bosch het land in en werden goedkope Benotto’s genoemd. Er zat wel een Benotto bidon en een Benotto pomp op die ik bewaard heb en nu nog heb. Ik heb het frame na een tijdje ingeruild voor een van de eerste Concorde frames en de onderdelen overgezet. Succesievelijk al deze delen vervangen voor Campagnolodelen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd een Concorde.

 7. Zelf heb ik een fiets die als BESINI door het leven gaat, ooit door Bes Sport uit Haarlem verkocht. Deze winkel bestaat al een tijd niet meer, en omdat deze fiets opnieuw bestickerd lijkt te zijn, heb ik heel veel online beeldmateriaal vergeleken, en de ALIMO NUOVO blijkt exact hetzelfde frame te zijn als mijn BESINI (o.a. de rode lak met witte accenten, Shimano ST padden, dezelfde lugs, enz. enz.)
  Maar: precies hetzelfde frame duikt niet alleen onder de naam ALIMO op, maar ook als de UNION SAPPORO! Ik begin dus mijn twijfels te krijgen of het wel allemaal Benotto’s zijn. Zou dat artikel in Wiellerrevu graag eens inzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *