De Rih van Martin

Martin stuurde ons enkele foto’s en het verhaal van zijn RIH.

Zo’n 35 jaar geleden heeft mijn vader een tweedehands RIH frame gekocht van een wielrenner en voor mij een mooie racefiets gebouwd. Daar heb ik mijn halve jeugd met veel plezier op gekoerst. Sinds ik het huis uit ging is deze fiets niet meer gebruikt en heeft het stof staan te verzamelen. Tot nu toe, omdat na zo’n 25 jaar het racefietsvirus mij weer te pakken heeft. Omdat mijn vader toendertijd met veel liefde de fiets gespoten heeft in een stoere blauwe kleur kan ik de originele kleur niet terughalen. Na speuren op het internet vind ik wel een gedeeltelijk overzicht van frame nummers maar geen kleuren.

Mijn vraag aan jullie is of jullie mij verder kunnen helpen aan het traceren van het bouwjaar en de originele kleur en bestickering? Mijn doel is om deze fiets te gaan restaureren dus alle info helpt ook over de toenmalig gebruikte groepen, stuur- en zadelpennen. Helaas zag ik dat Wim van der Kaay net een jaar geleden gestopt is dus die deur is helaas dicht of iemand moet nog bij de documentatie kunnen van de framenummers.

Het framenummer van mijn RIH heb ik kunnen ontdekken en is 6597, te vinden onder het RIH schildje voorop. Onder de fiets ter plaatse van de krank is een 40 in de buis geslagen. Ik heb geen idee wat dit aangeeft.


Reacties

De Rih van Martin — 6 reacties

 1. hallo,ik heb ook een zeer oude bustraan RIH racer met framenummer 5290,dus nog ouder dan jou fiets,echter zonder nummer onder het krankstel,ik zou willen weten hoe oud mijn fiets is.groeten w.altena

  • Hallo,
   Kijk eens op onze pagina over Rih (te vinden via de merkenlijst). Daar staat hoe je hier achter kan komen.
   Groet

 2. hallo ik heb een RIH van 1966 met frame nummer 2787 kleur rood.
  Heb in 1966 en 1967 hier wedstrijden mee gereden.
  Wil hem graag opknappen/spuien maar kunnen de uit einden die van chroom zijn
  ook weer verchroomd worden?

  • Geachte heer Scheffers

   De voor-en achtervork kunnen weer opnieuw verchroomd worden.
   Het oude chroom zal dan eerst ontchroomd moeten worden, de vorkdelen opnieuw geslepen en gepolijst en dan weer verchroomd.
   Het risico bij een frame uit 1966 is dat door roestputten er zoveel materiaal weggeslepen moet worden dat de wand van buis te dun word en deze kan scheuren/breken.
   Het advies van mijn vader was dan altijd: complete frame zandstralen en overspuiten.
   Als ondergrond werd een Epoxy primer gebruikt en de kleur rood die ik de laatste 15 jaar hiervoor gebruikte was een standaard 2K High Solid mengkleur van Akzo Nobel (Sikkens/Lesonal).
   Succes met opknappen!!!

   Groeten,

   Ronald van der Kaaij

   • Ik ben opzoek naar een balhoofdplaatje Rih Amsterdam die van mij is stuk jammer genoeg . Kan u me er misschien aan helpen grtjes Jo Scheffers

   • Hoi Ronald,ben jij de zoon van wim vd kaaij.die de frames spoot?weet jij het kleur nr voor rih rood.heb een kennis die zijn rih wil overspuiten maar weet geen nr van zijn rode kleur rih fiets grt peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *