Reacties

Duell — 26 reacties

 1. Jan begon in Den Haag, aan de Groenteweg, wel in de schuur van zijn ouderlijke huis. Hij was toen lid van de ”gastrennersvereniging” (zo heette dat toen) van Batavus. Jan reed zijn koersen op een pseudo-Batavus. Het was een Duel met Batavus decals.

  • Ik had in ,,77 al een duell bij jan die toen nog bij z,n ouders in den haag woonde en werkte. Was een leuke tijd. Jan was net begonnen en als we daar thuis waren was het altijd gezellig. Nu nog een stuk of 5 duells in de garage hangen uit die tijd

 2. Ik hoop wel dat van Dalen de uitbater was en niet de uitbuiter….We zullen zijn oude klanten moeten vragen of ze tevreden waren met de prijs/kwaliteitverhouding

  • Dat hopen wij ook. Onze spellingscontrole dacht er blijkbaar anders over en wij hadden het zelf ook niet gezien. Bedankt Rens, we hebben het maar snel aangepast.

   Groet,
   Bart

 3. Ik heb een -volgens mij- oude Duell. Ik heb deze eens goedkoop op de kop getikt via marktplaats en deze is verre van origineel meer. De fiets is door de vorige eigenaar opgebouwd als cyclocrosser.De naam van Marc van Orsouw staat op het frame.

  Ik zou graag wat meer weten over deze fiets en hem wellicht weer in originele staat herstellen. Aangezien van Orsouw in ieder geval actief was van 1981 t/m 1993 is het lastig om deze fiets te dateren. Kan iemand mij wat meer vertellen over deze fiets of wellicht waar ik meer info vandaan kan halen ?

  Wat extra info:
  – verchroomde Alan voorvork
  – Jan van Dalen signature op bottombracket

  Ik hoor het graag

  • Alan voorvork?
   Dat is in elk geval niet origineel. Jan maakte zelf de voorvorken en voorzag ze ook zelf van een gegraveerde handtekening.
   Ik heb het hem honderden keren zien doen in de tijd dat ik in Hoek van Holland werkte in zijn atelier.
   Het waren juist die verfijnde finesses die elke Duell zo persoonlijk maakte.

   Ik kan me vaag herinneren (klinkt sterk maar zo is het wel) dat ik ooit een frame voorzien heb van de naam “Marc van Orsouw”, dat is geweest ergens tussen 1996 en 2000.
   Zijn de logo’s gespoten of zijn ze van vinyl?
   Vanaf het moment dat ik als lakker bij Jan werkte heb ik alle frames voorzien van gespoten logo’s. Dat vond ik veel netter dan vinyl stickers en was ook een garantie voor de “echtheid”.
   Want stickers kon je overal wel kopen in die tijd, ook al was het niet legaal.

   • Ik heb ook een duel fiets op de onderkant staat een nummer namelijk 25189 kun jij me misschien vertellen
    Uit welk jaar dit frame is groet robert

    • Wat aanvullende info:: het is overigens een CX frame
     Naast de gespoten naam “M.v.Orsouw 1” staat ook de naam Frank van Summeren op het frame.

 4. Jantje zoals hij door insiders nog lang genoemd is heeft vanuit Monster ook gebouwd voor PRESTO Cycle Sport in Amsterdam – mooie stalen frames met lugs – vanaf het moment dat Loek Valk de naam van de eigenaar mocht overnemen om voortbestaan van dit gerenomeerde merk uit de Haarlemmerstraat te garanderen. Joop de Boer leerling uit de framebouwerstal van Jean le Grand en Peter Serier heeft als werknemer / medevennoot van PRESTO ook nog de nodige frames onder de Presto vlag gebouwd, maar Jan van Dalen was uiteindelijk de hofleverancier.

 5. Hoi,
  Ik heb een duikframe van Duell op marktplaats gekocht en omgebouwd tot een baanfiets, (26 inch FIR voorwiel, 28 inch Mavic Open Sub achter)
  mijn vraag is of iemand een beetje geschiedenis achter dit frame kent
  ik kan helaas geen foto uploaden maar een kleine beschrijving:
  -Paars/Roze frame met gele Duell letters
  -rond de 55 cm
  -Columbus SLX buizen (Italiaanse teksten als: Foderi Laminati (op de voorvork)
  -‘Jan van Dalen’ gegraveerd bij de bottombracket en op de buis boven als logo
  – onder de bottombracket ‘serienummer’: 106
  Groetjes, Reinand

 6. Ik heb een duell staan helemaal ingegraveerd met campagnolo 50 th jubilieum onderdelen erop! Weet iemand jullie waar ik deze fiets het beste kan verkopen, aangezien ik zelf toch neig naar een colnago!

 7. Ik heb een diep blauwe Duell, met kaarsrechte voorvork, en verchroomde achtervork.
  Frame in 1998 gekocht. Ik had het al een jaartje eerder zien hangen bij de Stormvogel, destijds een fatsoenlijke fietsenwinkel in Wageningen, met een goede race afdeling. Ik kon het toen niet eens worden, maar een jaartje (of 2) later was het frame ineens verdwenen. Met een tikje spijt ging ik naar binnen om te vragen wat er mee gebeurd was: bleek in de kelder te hangen. Voor een prikkie gekocht, en de groep van mijn oude bike, een rode Raleigh met Reynolds buizen, omgezet naar het Duell frame. Knap fietsje.

  Vorige week naar de Bike and Motion beurs geweest, waar weer veel carbon geweld te koop was. Aan de ene kant wil ik ook wel zo’n carbon racer, maar aan de andere kant kan ik mijn Duell niet bij het vuil zetten… net nog op gereden en rijdt zo fijn. als ik de groep nu eens naar een 11 speed kon op plussen… nu passen er maar 7 kransjes.

  Ook wil ik graag weten wat voor type het is. Als ik een kiekje maak, kunnen jullie me daar dan mee helpen?
  Groet, Anne Wim

 8. ik rij op een volledig orginele duell, shimano dura ace groep, (jan van dalen staat ook in het frame gelast) ik heb hem in bruikleen en hij is nu ongeveer een jaar of 13/14 oud denk ik en is altijd van de oude ploegleider van van vliet continental team (huidige de rijke team) geweest, na een flinke waterstraal en een handdoek ziet hij er elke keer als nieuw uit, dat ding is onverwoestbaar en trekt regelmatig bekijks… hij rijd geweldig moet ik zeggen.

  mvg pauline

 9. Beste fietsliefhebbers,
  DUELL is ook voor mij een naam met historie, ik ben jaren geleden een keer uitgenodigd door Jan om in zijn fabriek in Hoek v Holland een kleur uit te komen zoeken voor mijn nieuwe Duell frame (een Performance) en inmiddels heb ik mijn derde Duell besteld een prachtige zwarte Vouge met een 11 speed Dura Ace groep erop echt een superfiets ( alleen jammer dat v Herwerden er tegenwoordig tussen zit, deze mensen hebben niet het enthousiasme van een Jan v Dalen). Ik kan met mijn nieuwe fiets gelukkig weer een jaartje of tien ! vooruit, dus tegen die tijd zien we wel weer verder.

 10. Beste Hans,

  Zou je voor mij een foto van je fiets willen maken en deze naar mij mailen?
  Ik heb nl ook een zwarte vogue besteld, ik ben benieuwd hoe hij eruit ziet

  de groeten,

 11. Hoi duel Jan van dalen fans ik heb een duel Columbus max rood zwart ooit de sponsor fiets van mijn dochter 20 jaar geleden gesponsord door Jhon Hoekman Apeldoorn ik fiets ongeveer 8000 km per seizoen fiets ziet er nog als nieuw uit alleen een keer de voorvork opgevouwen zoek nog een originele max vork wie Gr. Fietsliefhebbers

  • Hallo Ton,
   Er zijn nog mensen die frames bouwen met Columbus buizen. Misschien willen ze wel een vork voor je maken. Vraag het bijvoorbeeld eens bij St Joris.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 12. Hallo Thomas en Bart,

  Ik heb een Duell Extreme gezien, maar ik kan nergens vinden wanneer dit type gemaakt is.
  Ik zou daar graag meer over willen weten, want ik ben het fietsen weer aan het oppakken en vind het wel een erg mooie fiets.

  MVG.

  Marcel

  • Beste Marcel,
   wanneer dit type exact gebouwd werd weten wij helaas ook niet. Je zou eens kunnen kijken of de tips op onze pagina dateren (zie het menu bovenaan de pagina) je verder helpen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 13. Hallo Thomas en Bart,
  Leuk om alle reacties te lezen over de duell fietsen van Jan van Dalen. Als het goed is heb ik in de garage van mijn ouders nog een duell fiets staan. Ik heb die rond 1980/85 tweedehands gekocht van iemand die hem op maat had laten bouwen bij Jan. Het is een lichtblauwe fiets met gele elementen erin. Heeft een nummer bij het balhoofdstel kan ik me herinneren. Ik ben er een keer mee gevallen en de bovenbuis van het frame heeft een deuk. De fiets is gemaakt van Reynolds buis. Hij is afgemonteerd met campagnola. Dit is ook op het frame geschilderd, dit zag er altijd heel cool uit. Met een beetje dikke lak zodat je het kan voelen.

 14. Weet iemand toevallig wat voor shirtjes er werden gedragen door renners op een vroege duell course / professional slx ?

 15. Beste Remco, Ik ken twee shirtjes van Duell: een oranje-gele variant met zwarte opdruk en een ouder citroengeel shirt met zwarte opdruk. Maar misschien er nog meer varianten.

 16. Ik heb een Duell die er redelijk origineel uitziet met Campagnolo Chorus 10 speed.
  Verchroomde achterbrug en een gebogen carbon voorvork
  De naam op het frame is Laurens Akkermans. maat frame 58 met liggende buis 56.
  Heeft er iemand serieuze interesse, anders ga ik het frame helemaal kaal maken. laten verchromen en weer opbouwen met nieuwe componenten

 17. Mijn naam is Dolf. Jaren geleden kocht ik een Duell race fiets. Duell….nooit eerder van gehoord. Ik kocht deze Duwll voor 75 euro. Mijn zoon had er veel plezier mee.
  Echter hij kwam vervelend te val en als gevolg… Frame stuk
  Derhalve zoek ik 59 of 60 cm frame, liefst rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *