Reacties

Eroba — 15 reacties

 1. Eroba! Toen ik als jochie van 15 in 1977 bij de plaatselijke VeZo supermarkt als bottleboy bij de emballage een zaterdagbaantje had mocht ik de Eroba fietsjes ‘afmonteren’. D.w.z. de doos erafhalen, stuur rechtzetten, pedalen eropschroeven en klaar. Verkopen maar.
  Bar slechte fietsen met een Favorit remnaaf en 26 inch wielen. Zonde van zo’n mooi merk…..

 2. In de jaren ’70 was ik overspannen. Een vriend van mij kocht een nieuwe racefiets en gaf mij zijn “EROBA”. De prijs die hij vroeg was elke zaterdag met hem te gaan fietsen. Hoe moeilijk en zwaar het ook was in het begin, het bleek een krachtig hulpmiddel naar hetstel van krachten. Enige jaren later ging ik studeren en werd Goddienstleraar. 14 jaren reed ik op mijn EROBA naar 15 verschillende scholen. Nog steeds koester ik deze onversluitbare fiets met zijn kostbare herinneringen.

 3. Ik heb jaren geleden een Eroba Racer gekocht, een prachtige racefiets met Weinmann Vainqueur center pull remmen, Huret derailleur voor en Huret Allvit achter. Het frame is gebouwd met potlooddikke buisjes in de achtervork. Zelfs het mannetje is met lugs gelast. En alles prachtig met de hand afgewerkt. Op de lug onder het zadel staat een nummer 1529. Heeft iemand enig idee hoe oud deze fiets is?

  • Ik heb op 8 augustus 1964 een Eroba gekocht met framenummer 1623.
   Dat geeft een globale indicatie, maar in ieder geval is de fiets voor of in 1964 gebouwd.

   Wim

 4. Mijne Heren,
  Toen ik in 1955 uit militaire dienst kwam,had ik een klein 400 guldengespaard. mijn vriend en ik hebben toebeiden een frame uitgezocht bij rijwielhuis Piet Haan op de molenberg in heerlen. dat frame was verkoperden voorzien van donkerode stickers EROBA het framenr is32949 naderhand is de fiets overgespoten en veranderd van 3 versnellingen derailleur naar 10 versnelingen .de fiets is nog steeds van ijm ,maar ik rij er niet meer op.ik vind het de moeite waard,u dit te laten weten.
  met vriendelijke groeten
  Jo Gulikers

 5. m.h als aanvulling deel ik nog mede,dat de fiets compleet is vervaardigd in echt bij de eroba fabriek. deze uitvoering was uniek
  metvriendelijke groeten Jo GUlikers

 6. Ik heb onlangs een oudere Eroba race-/sportfiets gekocht en ben deze aan het opknappen. Kan iemand mij vertellen of er op deze fietsen ergens werd aangegeven van welk jaar deze zijn?? Bij voorbaat dank voor uw info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>