Reacties

Jan le Grand — 12 reacties

 1. Allereerst: Jan is een reuze-aardige kerel, nooit te beroerd om te helpen, advies te geven of samen een kop koffie mee te drinken.
  Over de beroemde fiets van Schuiten: later reed Bert Oosterbosch op dezelfde fiets naar het Wereldkampioenschap achtervolging in Amsterdam (’79).

 2. Jan was a great friend. I met him in Mexico City with my buddy Bill Woodul when Schuiten made the record attempt. My fondest memory of Jan..Fishing early in the morning. he picked me up at a friends house in A’dam in his Peugeot 104. Long story short. It was so cold and I was so hungry I ate all the bait (bread and potatoes)’haut verdama) he said and we made our way to a small restaurant. I spent many wonderful hours in the TI Raleigh shop in Amstelveen watching him make frames. Long time ago…

 3. hi, mijn vaders achter naam is -helaas zoals gewoonlijk – verkeerd gespeld. het moet zijn ‘le Grand’ (2 woorden, kleine l hoofdletter g). correctie graag.

  verder een goed stuk met informatie die ik niet kende.

  ciao!
  yve le grand

  • Hallo Jan
   Aan deze kant Joop v/d Hoogen Gewerkt bij boddeke slagerij.Jij werkende bij Harrie hoek Marcusstr; Waar ook jij woonde. Doe de Groeten aan je broer en zus.wij hebben elkaar laatst nog even ontmoet in Emmeloord (Bij een wielerronde,hoe kan het ook anders) waar ik nu woon. De Hartelijke groeten Joop. Voorheen Overamstelstraat boven de fietsen stalling

 4. Hallo Jan ik ben Ed Honhoff ,rond 1970 gewerkt bij raleigh lange tijd
  bij de wielemakerij met de ontwikkeing van de rijg maschine.
  Met hr.Damman wij hebben veel zamen gewerk .
  Moesten s’avons soms overwerken en wij hadden veel lol .nam een bandrekorder van huis mee met TOM JONES en zongen dan hard mee..
  Ik kan je als een vrolijke collega met mooie herinnering.
  Groeten van je oud collega Eddie Honhoff.

 5. Hallo Jan ik kreeg het dit van oud wielrenner Kees Pootjes ik heb samen met jou bij de Firma Vos in Amsterdam gewerkt ook Herman Verbrugge mooi tijd en in Watergang groeten een oude Vriend Melis Woudhuizen ik was de monteur bij Vos

 6. Goeden avond mijnheer Legrand ik heb vernomen dat u indertijd verbonden was bij de TI Raleigh
  renners,en dat u ook de naam ofwel nummers in de fietsen graveerde.Ik heb een vraagje ik heb een TI Raleigh fiets met het nr 09070 en de letter K zegt dat u iets. graag hoor ik een reactie.

  • Jan le Grand werkte bij Presto toen hij door Peter Post gevraagd werd bij de Raleighploeg te komen. De band met Presto werd daarop niet helemaal doorgesneden, want de fietsen voor de Raleighploeg werden nog lang door Jan gemaakt in het Presto atelier. Vaak stonden ze dan nog even ter bezichtiging bij Presto in de etalage.

   Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle Raleighs op die manier gemaakt werden: dat gebeurde alleen voor de profrenners. De meeste Raleighs werden gewoon in één van de vele fabrieken gemaakt. Het lettersysteem werd door Raleigh vanaf 1973 gebruikt, maar dan zouden er 2 letters moeten staan, waarbij de eerste de productielocatie aangeeft en de tweede de maand. ‘K’ staat daarbij voor ‘juli’.

   Zie hier:
   https://www.fixiemag.com/fixiemag/fixiemag-classics-raleigh/

   Maar volgens bovenstaand schema is jouw framenummer dus te kort.

 7. Hallo Jan , ik ben chris, saxofonist in amp voorheen, vraag me af hoe het met je gaat, groetjes Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange