Reacties

Peka — 6 reacties

 1. Klaas Kwantes heeft volgens mij later ook frames gemaakt voor Piet de Wit in Wormer en Arie Simon in Zaandam. Toen hij stopte heeft hij zijn spullen overgedaan aan Dirk Visbeek in Krommenie die nog enkele jaren stalen frames bouwde onder de naam DRV Cycle. De ploeg van Monique Knol heeft nog op frames van dat merk gereden.

 2. Ooit heb ik een groene PEKA gekocht, in het kader van goede voornemens, overgenomen van iemand die te oud werd. Het is een klein model geschikt voor mijn lengte 174 cm. Vanochtend met zoon en kleinzoon tochtje gemaakt, die allebei moderne fietsen hebben. De schakeling op het frame is voor mij niet meer prettig. Ik hou niet niet buigen en niet van bukken! Ook een Frans stuurtje erop gezet. het origineel heb ik natuurlijk nog voor het geval ik de fiets verkopen wil. Het is kwalitatief een prima fiets en rijdt prettig.

  • Hoi Tim,

   Ik ben nu best benieuwd naar hoe het fietsje er uit ziet, heb je ook foto’s ervan?

   PEKA is wel een van de leuke Amsterdamse klassieke racefietsmerken en je komt ze niet zo vaak tegen.

 3. Ik ben ook in bezit een Peka 753 reynolds buis
  Bj 1982 geleverd door Peter Serier rek aanwezig met een extra set wielen F 5250.00
  een geweldig mooie en fijne fiets

 4. Leuk om deze berichten te lezen,had nl nog nooit van het merk Peka gehoord.Ben gaan googlen nav een bericht dat iemand er meer info over vroeg.Heb contact gezocht omdat zij de fiets,peka dus,evt wel zou willen verkopen.Zo’n vintage fiets lijkt ons wel iets moois voor ons team Wij voor Zij,fietsen voor het goede doel.
  Wij willen dan de fiets nieuw laten spuiten en gaan gebruiken om aandacht te krijgen.
  Wat zou een reeele prijs zijn voor een Peka fiets?
  Op de site http://www.wijvoorzij.nl kunnen jullie zien wat het goede doel is en wat wij gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *