Wat is een klassieke racefiets waard?

Regelmatig komen er mensen op deze site die ons vragen: “Ik heb hier nog een oude … staan, wat is die waard?” (in plaats van de puntjes staat er dan Cornelo, Gazelle, Jonkers, Koga, Rih, Zieleman of willekeurig welk ander racefietsmerk).

Het is onmogelijk om van een oude racefiets zo aan te geven wat deze waard is. Vraag en aanbod moeten elkaar vinden. De prijs wordt dan bepaald door een heleboel factoren. Belangrijk zijn:

 • het merk
 • het model
 • de originele kwaliteit van de fiets
 • de staat waarin de fiets verkeert op dit moment
 • de maat
 • de afmontage (onderdelen)
 • vraag en aanbod
 • de plaats waar je ‘m aanbiedt

Maar dat zegt natuurlijk niet alles over de waarde. Helaas heeft iemand anders meestal weinig over voor de emotionele waarde die jij ergens aan toekent.

Wij houden van klassieke racefietsen
En we behouden dit rijdend erfgoed graag, daarom heeft Bart een collectie klassieke Nederlandse racefietsen. Helaas zijn ook onze ruimte, tijd en financiën beperkt, daarom kunnen we niet alle fietsen die we mooi vinden kopen of houden, daarom had Thomas een verzameling. We vinden het altijd leuk om te horen wanneer je een fiets weg doet. We zorgen namelijk graag voor een mooie toekomst voor klassieke racefietsen.

Wil je een oude racefiets verkopen?
Wij adviseren ‘m aan te bieden via onze groep op Facebook of via de bekende websites, zoals Marktplaats, eBay. Zet er goede foto’s bij, wat voor onderdelen er op zitten, wat de framemaat is (gemeten van hart trapas tot bovenkant zadelbuis). Wat betreft de prijs: wat er voor geboden wordt is een reële prijs. Reken op 50 tot 150 euro (tenzij je echt iets bijzonders hebt, maar dat is dan meestal wel snel duidelijk aan de biedingen).

En die topprijzen dan?
We zien op internet vaak vraagprijzen waarvan wij steil achterover slaan. Reken er niet op dat je zelf dat soort prijzen kan krijgen. Wat daar achterzit:

 1. Het zijn vraagprijzen, het is maar de vraag of iemand dat er werkelijk voor betaalt
 2. De fietsen zijn geen opknappertjes, maar in tiptop conditie, helemaal af, niets meer aan doen.
 3. Het zijn Italiaanse fietsen, om voor ons duistere redenen is daar naar veel meer vraag dan naar Nederlandse
 4. Er zitten bijzondere onderdelen op, bijvoorbeeld een Campagnolo jubileum groep

Reacties

Racefiets verkopen — 61 reacties

 1. Beste lezer, Ik heb een prachtige rode ca 20 jaar oude Brands racefiets die in nog zeer goede staat is. Hij was van mijn overleden partner die er ca 3 jaar geleden nog op gefietst heeft.
  Kunnen jullie mij vertellen welke weg ik kan bewandelen om hem zo goed mogelijk te verkopen? Graag een berichtje!

 2. hey,
  ik wil mijn fiets niet perse verkopen. maar wil er graag meer van weten. Op de frame staat Bustraan Amsterdam en Campagnola. Ik weet eigenlijk alleen dat het een hele oude fiets is omdat mijn vader de fiets al heeft gekregen in zijn jongere jaren. Hopelijk kunnen jullie er wat meer over vertellen.
  ik volgde jullie mail link maar die pakt hij niet. dus hopelijk kunnen jullie mij jullie mail toe zenden zodat ik een foto kan terug sturen met wat meer details.
  groeten, Phileas

 3. hallo fiets vrienden ,kocht laast een Valk fiets uit Amsterdam. Geheel met Campagnolo. Kan echter nergens iets vinden over dit merk. Is er bij jullie iets bekend? Graag een reaktie,vast bedankt.

 4. Geachte redactie,

  Kunt u mij het adres geven waar ik eventueel mijn racefiets kan laten zien en informeren wat hij ongeveer waard zou kunnen zijn bij een mogelijke verkoop. Of bij aankoop van een andere fiets de mogelijke inruilwaarde.

  Bij voorbaat mijn dank voor de door u te nemen moeite.

  D.J.A.Westerhuis

 5. Hallo,ik heb een fiets gekocht van het merk gellini.
  Deze fiets is in Franeker gebouwd door ene jelle offringa
  De fiets is helemaal campagnolo afgemonteerd en heeft een bevestegingsplaats voor een wedstrijdnummer.
  Wie weet meer over de oorsprong en/of waarde?

  • Deze gellini is gebouwd door mijn vader “Jelle Offenga” in de tijd dat hij een fietsenzaak in Franeker had. Is volgens mij een Columbus frame die hoogwaardig is afgemonteerd..

   Houden zou ik zeggen!
   Groeten Jacob Offenga, Franeker

   • hallo jacob ,sorry voor de late reactie .de naam staat ook in het frame en het stuur .ik ben er heel blij mee en zal hem koesteren

   • Hallo Jacob,

    Ik heb een volledig verchroomde racefiets van Gellini aangeschaft (hier en daar nog sporen van blauwe lak. Ik denk dat deze chemisch ontlakt is en ooit Chromovelato is geweest).
    Nou ontbreken ook alle transfers maar ik kan geen enkele foto vinden van Gellini fietsen, ik wil deze graag weer in ere herstellen. Kunt U of iemand me helpen aan een foto van Gellini(s) ?

    Alvast bedankt,
    Guus

 6. Hallo , ik heb een bruine RALEIGH SUPER COURSE TT staan , 53 Reynolds frame ( sticker ook nog duidelijk te lezen ) Suntour V luxe versnellingen , zadel Motobecane Pullmann, Soubitel dynamo en remmen van Weismann 610 / Vainquer 999 . Hebben jullie enig idee van de waarde. vriendelijke groet Jos Fackler

 7. Ik heb nog een Cornello staan.
  Is dit in trek?
  Hoeveel vraag ik er nog voor?
  Graag stuur ik jullie een maitlje met foto’s!

  • Hallo Eef,
   Zoals je kan lezen hierboven, adviseren we deze fiets aan te bieden op Marktplaats, dan blijkt meteen of hij in trek is. Reken op een prijs ergens tussen 50 en 150 euro, maar dat had je vast ook al gelezen hierboven.
   Groeten,
   Thomas

 8. Beste mensen,

  ik begon met een peugeot tour de france uit 1975 die op de camping stond. Na vele ritjes ging ik eens kijken voor wat anders. Ik kocht toen )2004′ een rode raleigh uit om en nabij 1984, zo en waar ooit Ene Henny kuiper op reed.
  Voor die tijd nog nooit van gehoord maar ik begreep direct waarom iemand sneller kon, het had met het materiaal te maken.

  Zo werd mijn interesse steeds verder gewekt de afgelopen 10 jaar heb ik vele goede fietsen bereden maar niet een is zo goed als wat ik nu heb. het is een stalen fiets zonder poespas nee geen DUELL meer wat op mijn tweede plek komt in Hollandse fietsen echt vakwerk ook zeker waar. Geen van tuyl of gazelle champ mondial.Zelfs de moderne instapmodellen winnen het niet van deze fiets.Eerst was ik in het bezit van een schouten maar dit.. Ik heb het over een Jonkers Nog nooit zo makkelijk van den haag naar rotterdam gefietst na al die merken van cube tot aan specialized tot koga aan toe Ik ben er erg blij mee en Een aanrader voor iedereen die een stalen fiets wil.

 9. Ik ben in bezit gekomen van een Concorde TVT carbon aramide, egaal signaal rood met look pedalen, afgemonteerd mat campagnolo, de fiets is zo ongeveer in nieuwstaat, framemaat 58
  de fiets dateert van plus minus 1990-92
  wat is zon fiets ongeveer waard, lijkt veel op de vitus 979

 10. Hallo allemaal!

  Ik ben samen met mijn vader de schuur van mijn ouders aan het opruimen en er stond nog een Jan Janssen Sallanches Racer in prima staat in. Mijn vader (75 jaar) heeft hier altijd puur recreatief op gereden en is sinds 2 jaar gestopt met wielrennen en is overgegaan op de gewone fiets. Ik vroeg mij af wat zo’n fiets nog waard zou kunnen zijn. Ik hoor het graag! Alvast hartelijk bedankt voor de reacties!

  • Beste Ief,
   Top! Een richtprijs en meer tips voor het bepalen van de marktwaarde van je fiets, kun je vinden op: onze pagina over verkopen.
   Succes ermee! Groeten,
   Thomas en Bart

 11. Hallo,

  Ik heb nog een Pinarello staan met Campagnolo groep en Delta remmen.
  Het frame is niet zo mooi meer, chroom van voor en achtervork zijn roestig. Ik wil het frame opnieuw laten spuiten in een andere kleur. Is dat verstandig of moet ik de fiets origineel houden?

  Graag hoor ik van jullie. Groet. Hendrik

 12. Hallo mensen,

  Ik heb weinig tot geen kennis in dit sigment fietsen, maar ik heb een fiets staan waarover ik weinig kan vinden op internet. Iemand die mij kan helpen aan wat informatie? Betreft een 58cm Edoardo Bianchi. Fiets verkeerd niet in de allerbste staat.

  Alvast bedankt!

 13. hallo ik heb nog een heel oud frame van een presto staan ziet er nog mooi uit
  weet iemand misschien wat de richtprijs daar van is?
  en hoe en waar zou ik hem dan het beste kunnen verkopen?
  mvg Wieb

  • Hallo Wieb,
   Je zou kunnen beginnen met het lezen van de pagina waarop je dit bericht hebt geplant.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 14. goede avond ik heb nog een fiets in de schuur staan en heb geen idee of het nog waarde heeft.
  het is een
  raleigh triathlon
  reynolds 501.

  zou dit nog wat waard zijn ?
  mvg martijn

  • Beste Martijn,
   Zo’n fiets heeft esthetische, emotionele, gebruiks-, gezondheids- en mogelijk nog vele andere waarden, waaronder plezier en financiële.
   Meer over de geldwaarde lees je op een heel interessante pagina die wij hierover schreven. Deze pagina vind je eigenlijk heel eenvoudig door naar boven te scrollen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 15. Hallo, ik heb een Bianchi vintage racefiets in celeste kleurstelling. Stalen Columbus Thron frame met verchroomde vorkpoten en achterbrug, 53 cm. Campagnolo afgemonteerd 16 versnellingen. Alesa velgen. Zadel Selle San Marco. Ik zou graag een idee hebben omtrent de waarde van zo’n fiets. Alvast dank!

  • Hallo Henri,
   We nemen aan dat je geïnteresseerd bent in de financiële waarde. Al onze tips op dat vlak verzamelden we op verkopen van racefietsen. Heb je die al eens gelezen? Je kan deze pagina makkelijk vinden door de link te volgen of via het menu bovenaan onze pagina, maar je zou natuurlijk ook gewoon naar boven kunnen scrollen.
   Wil je meer weten over de emotionele, gezondheids-, recreatieve, historische of gelukswaarde. Dan horen we graag nog een keer van je.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 16. Beste lezer, wie kan mij helpen aan een adres waar ik m’n Gazelle Champion Mondial Reynolds 531 AB ros kan laten opknappen? Omgeving Nijmegen.

   • Beste Laurens,
    Wij typten namens jou de woorden “Frans Versluis tweewielers” in Google. Daarbij kwam al snel een bedrijf op dat tegenwoordig BikePro heet, maar tot voorkort door het leven ging als Frans Versluis Tweewielers. Misschien kunnen zij je helpen.
    Wij zijn benieuwd naar wat je ontdekt.
    Groeten,
    Thomas en Bart

    • Frans Versluis Was een sportieve fietsenmaker uit Waddinxveen, in de tijd dat ik daar woonde, heb ik menigmaal in de winkel mezelf staan vergapen aan de Racefietsen van Peugeot, Jan Janssen en de “FV Racers” FV staat voor Frans Versluis.
     Hij kocht de frames in, en monteerde ze met mooie groepen af.. echt fietsen voor de liefhebber.. zelf had ik helaas nooit het geld om er een racefiets te kopen.. Mijn “Woonwerk-fiets” een RIH Alpha heb ik daar wel gekocht in 2007, toen heette het nog “Frans Versluis”

 17. Waar kan ik een giant pelaton verkopen? Heb er een hele nette (beetje stoffig en banden uitgroogt en plekje op stuurlinnen. Verder helemaal goed als nieuw. Wil deze graag verkopen. Heeft jaren boven werk bank gehangen in bijkeuken. Maar is nog helemaal perfect. Eigenlijk nieuw. Fiets is groen geel en wit.

 18. Staat precision build light op frame. Is denk echt iets voor life hebber! Straalt er van af dat bijzondere fiets is. Reden verkoop, eigenaar niet ik heft fiets jaren terug gekocht werd ziek. Nooit gefiets. Verkoop deze voor overblijvende aude vrouw die mij wou geven. Omdat altijd met fietsen bezig ben. Heb dit niet aan genomen. Maar verkoop voor haar. Fiets is als nieuw. Max 15 kilometer gefiets door mij. Rijd heerlijk!

 19. Wij van het stadion De Goffert willen de oude historie graag vast houden, in het stadion van 1939 zat een wielerbaan en nu zoeken we een oude baanfiets om deze op te hangen in onze publieksruimte.
  Heeft U een oude baanfiets, hij hoeft niet of juist niet mooi te zijn gun ons dit aandenken. Met dank

 20. Hallo mijn naam is Dustin Bos mijn vader is 2 weken geleden overleden en was bezig om de box op te ruimen ik kom uit een wielren familie mijn vader ze broer joopie Bos Dee mee aan de tour de france en andere wiel ren wetstrijden een achter neef van mijn vader heet Theo Bos de zoon van Jan Bos mijn vader ze broer joopie Bos was een goede vriend van gerrie knetemann vertelde mijn vader hun waren jeugt vrienden gingen altijd samen fietsen alleen de broer van mijn vader is nooit doorgebroken gerrie wel dus toen ik bezig was om de box leeg te ruimen kwam ik een geweldige Rih super course racefiets tegen die in zeer goede staat is met het serie nummer 84091 op het stuur staat france voorzijde achter zijde stronglight zou iemand mij kunnen helpen

 21. Ik heb een witte Loverdi stadsfiets voor heren, hij is volgens mij ingoede staat alleen de achterband loopt langzaam leeg.
  Wie heeft er interesse in deze fiets en wat kan ik er voor vragen? de opbrengst gaat geheel naar alpe d’huzes! ophalen in Chaam Noord Brabant

 22. Hey, ik heb een geheel originele Concorde Aquila in heeeeel goeie conditie met Campagnolo-groep (verzet, tandwielen, remmen) en Laser wielen. Deze fiets is van belgische makelij denk ik. Lijkt mij een fiets van eind ’80 begin ’90.
  Wat zou de waarde kunnen zijn van deze fiets?

 23. Ik heb een wit vintage origineel Conor zadel San marco Bernard Hinault dat nog in de originele doos zit. Het zadel is enkele tientallen jaren oud en niet gebruikt. Als ik dit wil verkopen, wat is dan een richtprijs?

 24. Is er nog iemand opzoek naar een EROBA racefiets.
  een fiets met een voorvork die elke trilling opvangt.
  Je handen aan het stuur voelen geen trilling.
  Laat van u horen.
  Luc de Vries, Memlinckstraat 29, 3141 XM, Maassluis.
  ldevries@caiway.nl

 25. Heeft er iemand nog oude fietskleding en onderdelen koop. Ik heb een oude Chinetti racefiets gereviseerd, ik zoek oude schoenen, pedalen en fietskleding

 26. Ik hebeen magneet racefiets te koop.heeft 12 versnellingen en is helemaal orgineel.moet wel een beetje opgeknapt worden en een paar nieuwe bandjes moeten eromheen.

 27. Klassieke racefiets, +/- 40 jaar oud merk Motobecane, maat 60 cm, heeft lange tijd stil gestaan, frame in goede staat, shimano afgemonteerd, maar deze delen zijn wel roestig, wielen zijn nog goed, bevatten nog alle spaken.

 28. Ik ben op zoek naar een originele Presto racefiets of frame, framehoogte 58 cm.
  De lak dient wel in mooie staat te zijn.
  Wie heeft of weet zo’n Presto fiets/frame te koop?
  Dank alvast!

  Mvg Cor

  • hallo Cor, zie mijn reaktie bij het artikel over het merk Presto. er staat er 1 op Marktplaats maar ik weet niet of het frame groot genoeg is.
   Robin.

 29. Ik heb hier een Gazelle Champion mondial reynolds 531 dames racefiets uit 1990 staan. Wat zou ik ervoor kunnen vragen?

 30. Jullie lijken overal op te reageren, wat vriendelijk. Zelf heb ik een Amsterdamse RIH met spatbordoogjes, tweedehands gekocht en die zal nu bijna 35-40 jaar zijn. Oorspronkelijk afgemonteerd met shimano 105, inmiddels zit er veel dura ace 8 speed op. De originele voorvork is vervangen door een aluminium exemplaar. Ik weet niet of het helemaal reynolds 531 is, dan zat er toch een sticker op met 531C ? maar dat weet ik niet meer zeker. Op wat lakbeschadigingen en roestplekjes bij de lugs na, is het frame in zeer goede conditie. Kun je iets zeggen over de waarde ? Het bracketlug is geen gietlug en van de overige weet ik het niet goed, maar de overige zijn wel gepunt met een sierlijk gaatje, de randen zijn ook zwart omlijnd, maar dat maakt het nog geen gietlug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *