Reacties

Allure — 8 reacties

 1. Hoi,

  Leuk wat van dit merk te horen. Ik heb er namelijk ook een. Een mooie rooie met chroom vorken en een 8 speed record groep. Columbus oversize buizen. Eind jaren 90 denk ik. Echt een hele mooie fiets en in nieuwstaat. Ik heb hem in Assen via marktplaats gekocht en hoorde al dat deze fiets waarschijnlijk in Assen werd gebouwd. Tot nu toe had ik nog niets kunnen vinden over deze drentse racer. Ik heb eventueel wel wat foto’s maar hoe stuur ik die?

  Groet Hans.

 2. Ja, Allure was (is) van Henk Paas. Henk fietste vroeger zelf ook en woonde toen in het plaatsje Loon bij Assen.
  Altijd een aardige gast tijdens de koers en training.
  Bij één van mijn eerste koersjes (’79) leende ik een hogedrukpomp van hem en sindsdien kennen we elkaar.
  Henk is later frames gaan bouwen en heeft bij diverse teams al mecanicien gewerkt, o.a. bij de KNWU (Nederlands wielerbond).
  De baanfiets waarover werd geschreven, is waarschijnlijk van Cor Steenbergen geweest. Die heeft en blauwe maandag op de baan gereden en naderhand heeft zijn Allure een paar keer op Marktplaats te koop gestaan.
  Henk Paas bouwde onder eigen (Allure) naam, maar ook werden zijn frames voorzien van eigen namen van dealers uit het hele land.

 3. Hallo,
  Ik rij ook op een paarse Allure Allato al 10 jaar.
  Ziet er nog als nieuw uit en rij er graag op. Zeker door gebruik van Campagnolo een heerlijk fietsje. Wist niks van dhr. Paas en ben blij nu eindelijk iets meer te weten.

  Vriendelijke groeten

 4. Hallo,
  ik rij ook zeker al 10 jaar op een Allure racefiets en het rijdt nog steeds als een trein.
  Het is een wedstijdfiets geweest en heb de fiets 2e hands gekocht. Henk Paas woonde in die tijd in Assen waar hij een zaak had. Ik weet niet waar hij nu woont, ben wel op zoek naar hem, want ik wil de frame van de fiets nog een keer over laten spuiten. Henk zei altijd “ijzeren kerels moeten op ijzeren fiets rijden”.

  Otto Lokhorst

  • Hallo Otto,
   op deze pagina staat ook een link naar Allure wielen, het huidige bedrijf van Henk Paas. Daar kun je zijn contactgegevens vinden.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 5. Ja “Cowboy Henk” was/is zijn bijnaam, rauwe kerel met een goed hart!

  Ik heb in de jaren ’90 (tot 2000) heel veel frames voor hem gelakt. Ik heb zelfs nog 2 ongelakte frames staan die hij gebouwd heeft toen, met chroom achtervork en volledig verchroomde voorvork.
  Allure stickers en Allure kopplaatjes heb ik nog in mijn bezit, ook de stickers voor de verschillende types zoals de Allato

  • Hallo,
   Als u verwijst naar een bijnaam van Henk Paas, dan zijn wij benieuwd hoe hij deze verdiend heeft.
   Groeten,
   Thomas en Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>