Reacties

AVH — 2 reacties

  1. Inderdaad, medio jaren ’70 had Gijs een verkort frame ontworpen met een deels gebogen zitbuis die met de cirkel van het achterwiel meeboog. Een ideaal fietsje voor de criteria. Zo leek het. Maar hoe zeer Gijs ook zijn best deed om zijn ontwerp bij de gevestigde merken onder de aandacht te brengen (o.a. Gazelle), het mocht niet baten. Gijs gaf de tijd van het jaar als oorzaak ervan, was rond de carnaval dat hij er mee op de proppen kwam.Heb jarenlang het krantenknipseltje van toen bewaard. Maar net als je het “nodig” hebt, kun je het niet meer vinden. Bijna alle tijdritfietsen van nu zijn met dit concept uitgevoerd. Renners daar uit de regio lieten maar wat graag bij Nol d’n Draaier hun wielen maken. Ouwe Nol had de zaak dan wel over gedaan, maar was nog vaak in de zaak te vinden. En als de wielen klaar waren ging hij er met vol gewicht met zijn klompen op staan, en als ze dan recht bleven was hij pas tevree.

  2. Gerard Tabak reed in zijn amateurjaren op de fiets van (Gijs)Bert van Herk met gebogen buis. Boekte er talrijke overwinningen in criteria mee, omdat de fiets speciaal voor het bochtenwerk goede diensten deed.
    En wat Nol den Draaier betreft: zie het boek Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen met diverse foto’s en beschrijvingen van AVH.

    Piet G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>