Reacties

Bato — 10 reacties

 1. Hoi ik ben op zoek naar een oud geschilderd reclame bord van bato. Meisje op fiets met adelaar erop. Deze schildering was op de muur in de herensmitsteeg kampen .weten jullie of bato deze foto’s ergens in een archief hebben?

  • Hallo Bianca,
   Daar weten wij niets van. Zoals je misschien al gelezen had op deze pagina is Bato al decennia geleden overgenomen door Batavus. Misschien hebben zij hier informatie over. Het lijkt mij waarschijnlijker dat dit een reclame was die een lokale rijwielhandelaar op eigen houtje heeft laten aanbrengen. Misschien kunnen de mensen van de Stichting Tekens aan de Wand je meer vertellen, contact via http://www.historischegevelreclames.nl/. Probeer anders eens Stichting Stadsherstel Kampen die zich ook inzet voor het behoud van historische muurreclames of het gemeentearchief Kampen dat waarschijnlijk een grote hoeveelheid beeldmateriaal van Kampen heeft. Succes met je zoektocht.
   Groet,
   Thomas

 2. Ik was op zoek naar een oude fiets om hem te restaureren en vond op website 2de hands een Bato. Nu heb ik bij het afschuren van de roest enkele aanduidingen gevonden. Op de kader onder het zadel staat het nr. V6835. Op de sluitdop op de vork staan de nrs. NED OCTR nr. 48920. Op de lamphouder voor carbuurlamp staat in vloeiend Schrift de naam Bato. Ook op de vork staan nog resten van het embleem Bato met de vlaggen.
  Nu is mijn vraag, hoe oud zou deze fiets kunnen zijn, te weten dat hij heel erg aangetast is door roest. Graag wacht ik op uw reacties.

  • Dag Will,
   Ik heb een BATO fiets met nummer V 7161. Ik zie dat jouw nummer in de buurt komt, weet je al hoe oud de fiets kan zijn.
   Vr gr Nico Bakker

 3. Ik heb geen BATO-racefiets in de schuur staan, maar wel een BATO-stadsfiets in de schuur hangen. Ik kreeg de fiets ruim 50 jaar geleden in het begin van mijn middelbare schooltijd. Bijzonder voor die tijd was dat de versnellingsschakelaar in het handvat verwerkt was. De fiets wordt nog af en toe gebruikt als ik logees heb.

 4. In een eetcafé aan de Vissersmarkt in Heusden hebben ze een oude reclamepooster van rijwielfabriek bato. Daarop een batavier met pijl en boog gehuld in een vel die
  een fiets vast heeft.

  • Goedemiddag Marchel,

   Ik weet dat er al wat jaren overheen zijn gegaan maar ben jij nog in het bezit van deze frame stickers?

 5. Ik ben onlangs in het bezit gekomen van een emaille bord van Bato rijwielen fabriek uit Tiel .zou best hier van enkele foto,s willen sturen .. maar hoe ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>