Reacties

Bioracer — 9 reacties

 1. Beste liefhebbers van stalen racers,
  Ik ben sinds 9 maanden de genietende eigenaar van een sneeuwwitte Bioracer uit, naar ik vermoed, begin jaren ’90. Deze met door Mannesmann gefabriceerde Oria staal uitgeruste racer heeft de volledige Shimano 600 Tricolore groep. Zij ziet er geweldig mooi uit en fietst heerlijk. Zij doet mij denken aan de Pinarello in Banesto uitvoering welke ik ooit heb bezeten en helaas heb verruild verleid door het toen inkomende aluminium… Dat is mede een aanleiding geweest deze racefiets aan te schaffen. Voornoenmde Pinarello kom je vrijwel niet meer tegen. Als ik een foto zou kunnen meesturen had ik dat gedaan. Ik heb ook een Zieleman type Special uit, eveneens vermoedend, midden jaren ’70. Ook mooi klassiek en een mooi beeld van hoe toe racefietsen werden gemaakt. Ik beleef aan beide racefietsen veel plezier en geniet er van. Groet van André

 2. Net gelezen dat “Sjefke” Janssen is overleden.
  Stukje wielergeschiedenis.
  Heb eind jaren 80 een frame bij zijn zoon Harry laten opmeten in Elsloo.
  Frame is nog steeds in mijn bezit. Overweeg om deze weer terug in originele staat te brengen.
  Merk is Bioracer, buizen waren van Mannesmann?
  Heb enkele jaren geleden een budget restauratie laten doen en het frame zwart laten poedercoaten.
  Nieuw was het frame ook gepoedercoat, op advies van Harry, want de lak was harder!
  heel toevallig was de kleur identiek aan de achtergrondkleur van deze site….
  Weet iemand of de decalls van Mannesmann nog te verkrijgen zijn?
  En bio racer? De man in de cirkel?

  Groeten,
  Ton

  • Hallo Ton,
   Bioracer bestaat nog. Misschien hebben zij nog oude voorraad liggen, of kunnen ze je helpen aan een (digitale) afbeelding waarmee je zelf nieuwe decals kan (laten) maken. Er zijn verschillende bedrijven waar je ze kan laten maken, gewoon even zoeken op het wereldwijde web.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 3. Hallo,

  Na 20 jaar heel veel plezier beleefd te hebben aan mijn bioracer moountainbike, moet ik er nu toch aan geloven: frame stuk. Zijn zij nog in omloop deze fietsen? en zo ja, waar?

  Groetjes, Margriet

  • Mischien bij jo jansen in elslo, de zoon van sjefke jansen.een kleine fietszaak Maar een specialist op het Gebied van fietsen! Viel gelungen.

 4. Bio Racer koos voor een lange zit: langere bovenbuis dan veel anderen en dan ook nog een erg lange stuurpen. Ik herinner me een artikel in Fiets, lang geleden, waarin de auteurs langs 4 of 5 Nederlandse framebouwers zijn gegaan. In de zithoogte zat weinig verschil, in de lengte des te meer.

  Een maatje van me heeft eens een Bio Racer laten maken. Hij kwam daar goed op uit: hij is erg lang en de standaardframes gingen tot 65 cm hoogte, maar waren voor hem veel te kort. Daar zat-ie een beetje gedrongen op.
  Op die Bio Racer zat hij echt veel beter: de zithoogte was goed en de lengte van het frame paste ook goed bij zijn lange ledematen.

 5. Ik heb in mei 1990 een rode Bio racer inclusief de Bio racer meting gekocht bij Stormvogel in Wageningen. Deze was destijds afgemonteerd met Shimano 600 inclusief buiscommandeurs. De remkabels waren toen al onder het stuurlint gemonteerd.

  Na een lange tijd zoeken had ik een complete Dura Ace groep 8 vits met schakeling in de remgrepen incl naven compleet. Ook Mavic open 4CD velgen met een keramische rem coating en Hoshi dubbel butted spaken. De wielen zijn gespaakt door de heer Poortman in Arnhem. Destijds was hij mecanicien bij de Ketting amateur team. De rest van de fiets bleef ongewijzigd, cinelli stuur, stuurpen en zadelpen.
  De bio racer heeft heel Europa afgereisd, ziet er prima uit en rijdt nog steeds goed. Zelfs de rem rand van de velg is nog steeds zwart.

  Blijft over de vraag voor mij wordt je met deze 28 jaar oude stalen fiets (Mannesmann tubes) in deze uitvoering toegelaten op retro tochten.
  Of is het nodig de schakeling en de remgrepen aan te passen en zijn de Dura Ace SL 7402 commandeurs en remgrepen voor een schappelijke prijs nog te koop?

  M.vr.gr. Wim

  • Voor vrijwel alle retrotochten is er de eis dat de fiets van vóór 1987 moet zijn (al kan dat nu 1988 zijn), dus minimaal 30 jaar oud. Remkabels over het stuur, buiscommandeurs en toeclip pedalen zijn andere eisen.
   Maar sommige retrotochten zijn iets minder streng. Hangt geheel van de organisatie af.

   • Beste Bert,

    Allereerst excuses voor de wel hele late reactie. Ik begrijp je reactie. Het moet dan maar af en toe ritjes worden niet in georganiseerde retro tochten. Na ampele overweging laat ik de bioracer zoals die nu is, met dure ace en de schakeling in de rem grepen.

    Fiets blijft maar goed rijden en de complete dure ace werkt zoals een nieuwe

    Groeten,
    Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>