Reacties

Bontekoe — 22 reacties

 1. ik heb een bonte koe racefiets sinds een uurtje nu in bezit , is een erg mooi nostalgies fietsje , ik ga hem opknappen mvg robert .

 2. Van 1980 tot 1983 deed ik de opleiding Laboratorium Techniek in Duindorp. M’n scheikundeleraar kwam altijd naar school op zijn ‘Cycles Bontekoe’ toerfiets, geheel opgebouwd uit Reynolds 531. Een fiets die diepe indruk op me gemaakt heeft.

 3. Helaas worden door de gebroeders Bontekoe geen eigen frame.s met eigen naam meer geproduceerd, soms kom je nog wel eens zo,n echte fiets tegen. Heel goed en mooi

 4. Onlangs een oude Bontekoe Alan gekocht. Mooi aluminium frame, waarschijnlijk ergens uit eind jaren 70 of begin jaren 80. Ben benieuwd hoe ik het boujaar kan achterhalen. Tips?

  Marco

  • Staat er rechts onder de zadelpenlug op de zitbuis geen nummer gestanst? Eventueel met de toevoeging ‘alan’ of ‘record’ of zo? 183 betekent dat het frame van januari 1983 is, 1085 is van oktober 1985.
   Zag ik deze fiets/frame onlangs te koop op internet?

 5. Hoi Bontekoe liefhebbers!
  Ik heb ook net een oud bontekoe frame gekocht, en ik wil er graag meer over weten voor dat ik hem op ga bouwen.
  Het serienummer is M1B008884, dus mijn beredenatie is dat hij in ’84 gebouwd is. De dropouts zijn van shimano maar verder staat er geen model naam of iets dergelijks op…
  Ik denk dat ik hem ga opbouwen met shimano 600, maar ik heb ook een boel campagnolo onderdelen liggen.
  Ik hoor graag jullie mening!

  Groet,

  David

  • Hallo David,

   Beetje laat, en mogelijk heb je het antwoord al elders gevonden, maar dan in ieder geval voor andere bezoekers: het framenummer is dat van een door Miki (M) in 1981 (1) in de tweede tweewekelijkse periode (dus week 3-4)(B) gebouwd frame. Hetzelfde frame vind je ook als Union Sapporo. Ik vermoed dat je een 8 teveel hebt getypt, aangezien Miki-nummers doorgaans vijf cijfers hebben, en 8884 frames in twee weken wel wat veel is.

   Maarten

 6. Goededag liefhebbers ……

  ik heb een stalen Bontekoe racefiets gekocht via internet , maar ik kan niet echt een framenummer vinden op de fiets ?
  onder op het frame (het gedeelte waar de trapas inzit) staat W.W ingelagen en schuin daaronder staan 3 cijfers ? een vreemd nummer moet ik zeggen ? ik hoop dat er iemand is die daar wat meer van weet als ik

  mvgr: john .

 7. ik ben pas bij de gebroeders Bontekoe geweest op de Loosduinseweg , ik had ze een email gestuurd met wat vragen over mijn Bontekoe racefiets die ik aan het opknappen was en ook voor stickers , ze konden aan de hand van de toesgestuurde foto’s zien dat mijn fiets wel een jaartje of 40 oud was en niet meer de originele kleur had , en ik kreeg ook de mededeling dat ik langs mocht langskomen voor een stickerset , zo gezegd zo gedaan en ik vroeg wat krijgt u van me ? neem maar mee is goed zo zei de beste man , dat is hardstikke aardig van Bontekoe Top !
  en de fiets is inmiddels al klaar op het zadel na , maar ik zag hier op de site een mooie link voor klassieke zadels

  mvgr: john .

 8. Ook ik ben nu in bezit van een Bontekoe racefiets
  Erg blij mee.gift van een goede vriend, wat jaren ouder als mij.
  Leuk om hier de achtergrond te lezen van de naam Bontekoe.

 9. Bestond er ook een wielerwedstrijd van Bontekoe? Ik heb een beker thuis welke mijn vader heeft gewonnen in 1966. Bontekoe-beker 1966. 1e prijs A-B.

 10. Ik heb een koga miyata racefiets type 750 SR. Ik ga hem wegdoen omdat ik hem niet meer gebruik en hij ruimte inneemt die ik beter kan gebruiken. Ik heb met Gerrit Bontekoe,Piet. van der Lans en vele andere liefhebbers van de wielersport heel veel plezier beleeft van mijn fiets en gun een ander hetzelfde plezier. Vanaf jachthaven camping Spijkerboor fietsten wij vele kilometers rond de Hollandse Plassen. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan de fijne tijd die ik met Gerrit,Greet, Piet en de andere heb beleeft. Niet alleen met fietsen maar ook met het organiseren van allerhande andere sportieve activiteiten. Mijn dank daarvoor. De positieve instelling van deze groep mensen heeft mij altijd geïnspireerd om nooitterug te lijken maar juist ver vooruit. Dit jaar bestaat Jachthaven camping Spijkerboor 100 jaar. Graag zie ik jullie allemaal nog eens terug daar. Misschien kunnen we dit met elkaar organiseren. Neem contact met mij op als er interesse is. Wie mijn fiets wil overnemen kan ook contact zoeken. Vriendelijke groet aan allen.

 11. Hoi, ik heb recent een Bontekoe fiets gekocht, maar het embleem is niet meer in originele staat. Weet toevallig iemand welke kleuren dit embleem origineel heeft. Betreft G.B. Den Haag.

 12. Ik kocht mijn Gazelle Champion Mondial eind’83 bij Gerrit Bontekoe, nadat ik was beroofd van mijn Raleigh. Dat was toen nogal een spectaculair verhaal en ik werd door Gerrit gematst met een prachtige verchroomde voorvork. Ik kwam toen vaak in de werkplaats waar mijn kameraad na school altijd bijkluste en wielen spaakte en dergelijke. Daar heb ik het vak een beetje van geleerd en vorig jaar heb ik mijn Gazelle weer terug gebracht in oude staat. Ok, nu dan niet meer met toeclips. Ik gebruik hem voor de ritten tot een kilometer of 70 en ik ben opnieuw verbaasd over hoe hard die fiets door de bocht gaat; echt gebouwd voor de koers. Rechtelijnsnelheid is iets minder. Maar hoe dan ook, hier op de site lezend is het leuk te merken dat er nog veel meer zijn met datzelfde fietsgevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>