Reacties

Cera — 18 reacties

 1. Hallo,
  In reaktie op de cera fiets .Ik bezit er nog een en rijd ernog regelmatig op. De orginele campagnolo onderdelen zitten er nog op. Heb alleen de lak verknoeit door hem over te spuiten.Ik bezit ook nog een giant maar de cera rijdt gewoon lekkerder.
  gr. Theo Nijsse

 2. Mijn eerste racefiets werd een Cera. Begin jaren ’70 werd de koers gedomineerd door de Zeeuwse TricoNoble-ploeg met o.a. Jan Raas, Cees Bal, Wim de Waal, Cees Priem en Toine van de Bunder. Dat sprak mij erg aan. Ik viel voor dit succesmerk en bestelde in 1973 een frame bij Cees Raas in de kleur Staalblauw. Vervolgens bouwde ik de fiets op met uitsluitend Campagnolo Nuovo Record-onderdelen, Cinelli-stuur, zadel en zadelpen en Mavic-wielen. Na jaren van divers gebruik raakte de fiets op zolder omdat ik zwichtte voor moderner materiaal. De laatste jaren rijd ik er echter retroronden mee (Vlaanderen, l’Eroica, Haarlem). Op de kasseien of het gravel, maar ook op het asfalt loopt de fiets nog steeds perfect. Ik heb een tijd geaarzeld om hem opnieuw te laten spuiten, maar heb er tenslotte van afgezien. Net als een mens mag een fiets, mits het te gek wordt, met zijn kleine beschadigingen en roestplekjes hier en daar, best tonen dat hij op leeftijd is. Bovendien moet ik dan alle onderdelen ook weer tiptop zien te krijgen. Voor mij is het één brok nostalgie, een nog steeds levende herinnering grote renners en aan mijn jonge jaren. Vive le vélo!

 3. Goeiemorgen Bart en Thomas,

  Gisteren een CERA fiets gekregen stond op zolder bij een kennis in Zeeland en stond eigenlijk in de weg. Fiets komt uit de fietsenwinkel van Cees Raas ’s Heerenhoek. Is ongeveer 35 jaar uit, heb hem afgestoft, bandjes opgepompt en hij is weer gereed om te toeren. Helemaal originele staat afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Record. Alleen de bandjes zijn poreus. Heb er een paar fotos van gemaakt’.

  Met vriendelijke groet,
  Peter

 4. Hallo,

  Ik heb een Cera fiets. Ik wil deze opnieuw laten spuiten maar zoek de originele Cera stickers. Weet iemand waar ik deze kan kopen?

  Gr. Jasper

  • Beste Jasper,
   Best lastig, ik ben er ook een poos mee bezig geweest en heb de originele transfers eerst zelf geprobeerd af te weken maar deze brokkelden helemaal stuk. Daarna na laten maken en afgedrukt als dunne sticker (best prijzig).
   Ze komen nu iets dikker op de buis te liggen dan het origineel,daarna de blanke lak erover. T is geen 10 maar met een 7 ben ik redelijk tevreden.
   Voor andere opties hou ik me ook aanbevolen.
   Eventueel voor meer info even contacten.
   Grt, Dré

 5. Ik ben nog in het bezit van dames ceraracefiets, volgens mij zijn er nagenoeg geen van gemaakt.
  Wie weet er meer van ?…

 6. Ik bezit ook een cera dames race fiets in originele staat. Die mij inmiddels vier triathlons trouw heeft gebracht waar ik wilde. Kan ik ergens terug vinden waar het bouwjaar staat?

  • Beste Katja, bouwjaar staat niet op het frame. Aan de hand van de cera inscriptie bovenop de achtervork is het bouwjaar bij benadering wel te achterhalen.
   Als je een foto van je cera instuurt naar dreventoux7@gmail.com met als detail de inscriptie dan kan ik wel een inschatting maken. Grt André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>