Reacties

Chris Jeucken (CJV) — 5 reacties

  1. Chris Jeucken (met ck) was mijn fietsenmaker halverwege jaren 80 tot begin 90. Hij bouwde met reynolds 531 en 753 buizen eigen frames en had ook een eigen straal en spuitinrichting. Het was geweldig om bij hem in de werkplaats wat te kletsen over de wedstrijden (NWB) en het verzorgen van je eigen fiets. Hij had allerlei slimmigheidjes om de fiets wat lichter te maken. Zo had mijn cjv veldrijder geen kabelstopjes voor de remmen maar een heel dun gaatje waar het kabeltje doorheen ging. De voorbouw en zadelpen heb ik nog steeds en verkeren nog in prima staat. Chris sponsorde in die tijd ook onze wielervereniging TWC Oostrum. Bij mijn allereerste veldrit reed ik zonder veel ervaring in een greppel en frommelde daarmee mijn frame in elkaar. Na het zien van “zijn” frame zei Chris alleen maar: ”maar jongen toch”! Binnen drie dagen had hij de buizen weer vervangen en alles van verse lak voorzien. Ik kon het weekend erop weer deelnemen aan de volgende veldrit. Fantastisch!

  2. Van de 3 CJV’s die ik heb gehad, is er een over gebleven nl de fiets die ik van mijn vader kreeg toen ik de overstap van de liefhebbers naar de amateurs maakte in 1981. Weinig mee gewonnen maar wel veel in de prijzen gereden. In die jaren reed je alle alpencols met 42X26. Mijn CJV zat dichter bij 11 als bij 10kg, vergelijk dat eens met mijn 6.2kg Canyon fiets waar ik vandaag de dag mee koers! Ooit moest ik bij Chris verhaal halen omdag er een scheurtje bij de balhoofdlug zat. Dat ontlokte Chris een pvd waarbij hij toen de 3 hoofdbuizen Reynolds 531SL door dikkere 531 buizen heeft vervangen. Daar ging geen week overheen! Ter ere van Chris en mijn vader ga ik mijn CJV weer in nieuwstaat brengen voor de volgende 37 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>