Reacties

Cornelo — 30 reacties

 1. Leuk om te weten dat het nu eens niet uit China komt. Ik heb nu een Cornelo Vipera met een Ultegra groep. In Etten Leur toevallig tegengekomen, want ik wilde een Bianchi of een Trek. Nog liever had een Sirocco gehad, maar het frame dat ik wilde was tijdelijk niet leverbaar. Nu heb ik ook een prima fiets die overigens ook bij vd Klundert gespoten is. Ben benieuwd of er nog mensen op een Cornelo rijden, want ik zie ze tot nu toe nergens.

  • Het verhaal dat Cornelo’s uit China komen is het gevolg van een, laten we het maar dwaling noemen, van Kokke. Omdat frames uit China (of Taiwan) halen voordelig kan zijn heeft Kokke dit naar verluid gedaan. Maar omdat dit eigenlijk alleen maar wat oplevert bij hele grote aantallen (en de kwaliteit en afwerking niet altijd even goed waren) is men daar weer snel van afgestapt.

   Bart

  • Ik heb gisteren voor mijn dochter een Cornele Vipera gekocht. Geen flauw idee dat deze fiets uit ’t Heike komt. Ik zocht een fiets via Marktplaats maar een kennis had deze fiets staan. Een keer gezien en gelijk verkocht en gekocht. Prachtig gespoten

 2. Ik heb 2 stalen Chromo TIG gelaste Cornelo’s.

  Een Cyclo cross frame opgebouwd als stadsracefiets met smalle spatborden (als Jan Janssen Racerox)
  Een raceframe met Ultegra triple en moderne buitenlagers
  Ik ben er “live” nooit één tegengekomen.

  De frames heb ik bij de Wolf in Delft gekocht, die vroeger veel opbouw deed.

  Jelle

 3. Ik rij op een Cornelo Triomphe, een echte klassieker. Een Ferrari onder de racefietsen. In unieke kleuren gespoten. Ik heb vorig jaar de Ronde van Vlaanderen ermee gereden en het is leuk om de reacties van de kenners te horen: U heeft een prachtige velo, mijnheer. En inderdaad,alleen het idee al laat me harder rijden.

 4. Ik heb 2 weken geleden een Cornelo Carve frame gekocht en alle onderdelen van mijn oude racefiets overgezet. Het is een aluminium frame met carbon voor- en achtervork . Rijdt echt heerlijk.

 5. In 1979 heb ik mijn eerste stappen gezet op de baan in Oudenbosch op een Cornelo. Bij de jeugd van 12 en 13 reed ik op deze fiets maar hij werd al snel te klein waarna mijn zus , Karin, ook op de baan begon te rijden. En net als ik er ook successen op heeft behaald. Het was een lichtblauwe metalic met chrome voor- en achtervork. Het was een heel korte en strakke fiets uitstekend voor te sprinten en de korte jeugdwedstrijden.

 6. hallo
  ik heb een cornelo super ik heb hem zelf al sinds begin 80
  en toen was hij al tweede hands
  heb hem toen voor 600 gulden gekocht
  heb hem vandaag van zolder gehaald waar hij 20 jaar heeft gehangen, bandjes op gepomt en afgestoft ,ziet er nog goed uit ga eens kijken wat ik er mee ga doen
  m.vr.gr.Leo

 7. Ik heb sinds enkele maanden een 2e. hands Cornelo zonder type aanduiding, maar hier staat op, since 1958. Wellicht dan zijn geboorte datum…?
  Fiets rijd lekker, goede Shimano Ultegragroep, etc. Leuk dat de fiets een Nederlandse historie heeft!

 8. De Huissoon ligt nog bovenop de kasten, heb sinds kort wel een voorvork er voor gekocht maar ben er door de andere fietsen nog niet aan toe gekomen.
  Ik had kort geleden een Cornelo Trionfo (Dus niet Triomphe) en was werkelijk in nieuwstaat, Ik zal foto sturen naar het mailadres. Ik was dat type nog niet eerder tegengekomen.
  Groet Joop

 9. Ik heb naar ik denk een jaren 70 Cornelo. Paar jaar geleden het frame gekocht en die was recent helemaal professioneel overgespoten. Okergeel met Colnago decals. De lugs hebben ook van die mooie klavertjes. Ik ben er tot op de dag van vandaag niet over uit of het nou niet gewoon een geimporteerd colnago-frame is en tevens welk model het is (al dan niet Cornelo of Colnago). Weinig info over jaren 70 cornelos.

  • Hallo Jasper,
   Zou je foto’s van de fiets willen sturen naar de site?
   Mag ook naar mijn mailadres maar laat iedereen maar genieten.
   Bvd Joop

 10. Ik heb vorige maand een Cornelo gekocht. De fiets heeft een geel stalen frame met rood / groene decals.

  Geen idee wat voor model het is. Er staat geen plaatje van Kokke op. De fiets is afgemonteerd met een campagnolo 8-speed groep (mirage shifters en campagnolo avanti derailleurs). De onderste framebuis is driehoekig van doorsnede.

  Iemand enig idee wat voor model dit is en uit welk jaar het model stamt?

  Ik zal ook nog wel een paar foto’s sturen.

  groet,

  Philippe

 11. ik heb twee jaar geleden op marktplaats lukraak een racefiets voor weinig gekocht, om eens te kijken of ik het leuk (ik woon namelijk sinds een paar jaar aan de rand van het limburgse heuvelland).
  nu blijk ik het leuk te vinden en ben me dus iets aan het verdiepen in wat ik nu eigenlijk voor fiets heb. misschien dat jullie wat kunnen helpen.
  het is een paars/gele cornelo profilo. er staat een made in italy sticker op, en een tweetal uitgeslepen hartjes. op het frame zit ook een Chro-? C 18 sticker.

  ik heb de fiets gekocht in de veronderstelling dat de kwaliteit niet best zou zijn. maar inmiddels twijfel ik: misschien is het best een goede fiets?

  iemand een idee?

  jeroen

 12. ik heb twee jaar geleden op marktplaats lukraak een racefiets voor weinig gekocht, om eens te kijken of ik het leuk (ik woon namelijk sinds een paar jaar aan de rand van het limburgse heuvelland).
  nu blijk ik het leuk te vinden en ben me dus iets aan het verdiepen in wat ik nu eigenlijk voor fiets heb. misschien dat jullie wat kunnen helpen.
  het is een paars/gele cornelo profilo. er staat een made in italy sticker op, en een tweetal uitgeslepen hartjes. op het frame zit ook een Chro-? C 18 sticker.

  ik heb de fiets gekocht in de veronderstelling dat de kwaliteit niet best zou zijn. maar inmiddels twijfel ik: misschien is het best een goede fiets? en weet iemand iets over het bouwjaar?

  iemand een idee?

  jeroen

  • Jeroen ik heb wel even een vraag over je Cornelo, een profilo heeft buizen met 6 ribbels en een hartje in de lug van de schuine onderbuis. is dit ook bij jou het geval?
   Er staat er nu een op Marktplaats met Rossin stickers. Is het een met de zadelpen van 26,8 mm. dan zijn het meestal Japanse buizen. Henk Kokke uit St.Willebrord, haalde in de beginjaren zijn frames uit Italie, later heeft hij gebruik gemaakt van verschillende framebouwers. Henk Kokke is inmiddels overleden en zij zoon, die het merk Cornelo heeft voort gezet in het Belgische Putte is oktober 2011 failliet verklaard.
   Waarschijnlijk is dan jou Profilo van begin jaren negentig.

   • de “C 18 sticker” zegt dat het frame waarschijnlijk is gemaakt door Tecnotrat uit italie. c-18 is de aanduiding van een door Tecnotrat zelf geproduceerde geprofileerde buis.

 13. Ooit een cornelo 2de hands gekocht ongeveer 5 jaar geleden,nooit geweten dat dit een nederlands merk was.
  Ondanks het feit dat mijn fietsje erg gedateerd is, trek ik nog veel bekijks want de vorm en de kleur van het frame springen best wel in het oog plus de carbon voorvork.
  Ik heb in al die tijd dat ik fiets nog niet een cornello gezien en vroeg me af waarom want zo slecht fietst ie niet en hij ziet er nog leuk uit ook .
  Ik heb een cornelo serpente (oranje van kleur).wie heeft er ook zo een?

 14. Goedemiddag allemaal, ik heb hier een groene klassieke cornelo (marca de campion) staan die van mijn overleden vader is geweest. Ik wil graag weten wat de prijs daarvan is want ik kan geen kenmerken vinden op de fiets ivm opzoeken google. Ik wil hem dan ook verkopen omdat er geen plaats is hier. Ik zal ook een paar foto’s doorsturen naar jullie hotmail zodat jullie het beter kunnen oordelen. Met vriendelijke groet,

  Peter

 15. Ik heb vroeger een Cornelo gehad. Ik werkte toen in een fietsen handel in Amstelveen. Het was in roze metalic gespoten gebouwd met Reynold 531. Zelf opgebouwd met zwarte Shimano Dur-a-ace componenten.
  Later brak de rechter shifter lug eraf. Ik heb er toen een klem shifter op gezet mar later brak het frame daar in tweeen. Toen heeft Cornello het frame gratis vervangen. Het was een blauw metalic frame gemaakt van Columbus buis denk ik.
  Helaas geen foto’s.

  Falco

 16. Goede dag.
  Ik heb een orginele cornelo triomph. Helemaal nog mooi op kleur met vergroomde achter en voorvork.
  Alleen knapte mij de voorvork gisteren afgeknapt binnen in het frame, heel vreemd.
  Want ben altijd zuinig op mijn fiets. Weet iemand hier waar ik de zelfde orginele onderdelen kan krijgen?

  Met vriendelijke Gr. Arjan Seijgers

 17. Ik heb een mooie Triomphe, uit de jaren 80, denk ik. Erfstuk van mijn vader die er praktisch alle klassiekers op heeft gereden. Ik rijd er zelf inmiddels al wat jaartjes op (inmiddels ook al wat klassiekers gereden), zonder meer een super fiets, gemaakt om te racen. Zodra ik heb uitgevogeld hoe ik een foto kan meesturen, doe ik dat. Met vriendelijke groet’n,
  Erik Dekker

 18. In 1976 of 77 heb ik een Cornelo frame gekocht en verder zelf afgemonteerd met o.a. Campagno derailleur set en wielnaven. Ik heb de fiets dus bijna veertig jaar en fiets er nog steeds op.
  Helaas is de lak niet zo mooi meer, maar hij fietst nog prima.
  Groet,
  Ger

 19. Hallo,

  ik ben sinds kort in het bezit van een Cornelo frame en ben benieuwd naar het model en het jaartal. vlak onder de zadelpen staat aan beide zijde de naam cornelo gegraveerd en ook op de voorvork. Onder op het frame staat het volgende nummer(s)
  56 met daaronder een Z en twee centimeter verderop staat een 11.9
  Kan iemand mij duidelijkheid verschaffen???

  Groeten Maarten

 20. Hallo,

  Ik ben helemaal vers op klassieke racefiets gebied (niet op klassiekers in het algemeen) en ben sinds kort hele trotse eigenaar van een appeltjes groene Cornelo met gele transfers en ‘hartjes’ in de Liga.

  Ik heb hier al heel wat uren (met veel plezier) zitten lezen maar dateren blijft moeilijk voor mij.
  De fiets heeft een Shimano 600 groep en lijkt op de wielen, cassette en zadel na helemaal origineel.

  Zoals hier al vaker gezegd, na een week van grondig poetsen, reinigen, smeren en afstellen rijdt zo’n Cornelo fantastisch ! En inderdaad muisstil !

  Prachtig vind ik de verchroomde Tange race voorvork, chromen pads, en het metallic groene Colnago (?) frame met gele transfers, helaas is er overal behoorlijk wat lakschade en ben dan ook benieuwd of Jos van Colortek nog sets heeft ?

  Voor nu eerst de ketting vervangen, stuurlint en uitgedroogde remhandel rubbers, en genieten natuurlijk, s’avonds een uurtje na het werk, heerlijk !

  Alle informatie is welkom, ik zal het (slecht leesbare) framenummer hier nog posten, alvast bedankt !

  Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>