Reacties

De Reus — 29 reacties

 1. Ik heb een jan de reus frame gekocht,en opnieuw geassembleerd.
  Nu weet ik wie jan de reus was,ik zoek het net op.
  ron bijsterveld uit eelde

 2. Erg leuk dit tegen te komen.
  Mijn eerste racefiets was een Reus. Als 9 jarig knulletje (1969) wilde ik graag wielrenner worden en kreeg op mijn 10e verjaardag een “race”fiets van mijn grootvader, het was een Gitane waar de spatborden en lastdrager van afgehaald waren, ook nog dikke banden, dus mijn “race”fiets was geen echte racefiets. Mijn vader, kopergieter van beroep in een tijd dat het behoorlijk knibbellen was kwam bij toeval in de fietsen winkel van Reus in Zwanenburg. Daar stond een mooi echt Racefietsje met dunne bandjes, hij bedacht zich geen moment en betaalde een klein deel voor de fiets. Het overige geld was er even niet, koper was nog wel in huis en dat werd in geld omgezet om de Reus op te gaan halen.
  Ik was er enorm blij mee, een echte racefiets met dunne banden. Ik heb er lange tijd plezier aan beleefd en vele wedstrijden op gereden.
  Nees de Bondt – Beverwijk (toen Haarlem)

  • Hallo Nees,
   ik zag op internet een foto van een oude Chesini die je wilde restaureren. Frame zag er nogal beroerd uit. Ben benieuwd of je dit project nog hebt aaangepakt. Ik vraag dit omdat ik op dit moment eenzelfde Chesini heb en overwweg om deze te restaureren, evntueel via Chesini in Verona.
   Laat even wat horen als je gelegenheid hebt.
   Groet Rob van Leusden Hilversum

 3. Allen, graag wil ikzelf een echte Jan de Reus fiets hebben.
  Wie weet waar deze nog te koop zijn??
  Ik benzelf ook een fietser en wil graag een fiets hebben met mijn naam.
  Groeten Jan de Reus.

 4. Bedankt, kom uit op het jaar ’83-’85 voor mijn De Reus. Fiets lijkt volledig origineel, alles campagnolo victory, mavic G40, guidons philippe atax D352, alleen het zadel; san marco rolls, is dat ook uit die periode?

 5. Ik ben bezig mijn oude Batuvus op te knappen en te poetsen. Ik heb deze fiets gekocht in 1965 in een fietsenwinkeltje in Haarlem. Ik mag van de dokter niet meer op een racefiets zitten vanwege de stand van je nek. Mijn fietje verkopen gaat me van het hart en dan zit je terug te denken aan de tijd dat je hem kocht. Toen schoot mij de naam van Jan de Reus te binnen. Volgens mij heb ik deze fiets bij hem gekocht. Of bij zijn zoon. Weet iemand of hij een winkel had in Haarlem? In mijn beleving was het maar een klein winkeltje, meer een werkplaats, waar hij aan het sleutelen was en soms gestoord werd door een klant die een fiets wilde kopen.wie weet er meer? Mijn oude Batusvus gaat nu op markplaats en mijn keus is gevallen op een moderne Giant met een recht stuur. Zit ik tenminste rechtop en kan toch lekker doortrappen.

 6. Sinds kort trotse eigenaar van een Jan de Reus fiets. Ik heb geen idee uit welk jaar de fiets komt, maar de vorige eigenaar zei dat het de laatste handgemaakte fiets is die Jan de Reus jr. heeft gemaakt. Helaas zijn er een hoop onderdelen vervangen aan de fiets, maar op een paar krassen na ziet het frame er nog erg goed uit. Ik hoop dat er iemand is die mij wat meer kan vertellen over het bouwjaar van deze fiets. Foto: http://jeffvansteijn.nl/images/dereus.jpg

  Alvast bedankt,

  Jeff

 7. Ik deed hetzelfde als Theo Smit. Liet door Jan de Reus Sr. in 1968 een frame bouwen en afmonteren met Campagnolo. Had de fiets een paar weken in huis toen ik hoorde dat ik het jaar erop voor Batavus zou fietsen. Had geen trek in de originele Batavus en heb daarom van mijn Jan de Reus een Batavus laten maken (overspuiten dus).
  Later heb ik bij Jan de Reus Jr. een frame laten bouwen en meteen in de kleuren van de sponsor laten spuiten.

  Groet,

  Bert Visser

 8. In de winkel in Halfweg hing een foto van Guido Bontempi (Italiaans wielrenner uit jaren 80/90). Ook hij heeft op een de Reus frame gereden. Ik heb nog steeds een Jan de Reus racefiets uit 1989. Mijn broer heeft er ook een, helemaal op maat gemaakt. Het rijdt nog steeds geweldig.

 9. Als jong gozertje zag ik de Jan de Reus racefiets van mijn buurman als het hoogst haalbare. Zo’n mooie blauwe met rood, wit, blauw vlaggetje aan weerskanten naast de naam, helemaal Campagnolo Super Record, -zucht- “Hand gebouwd jongen, helemaal op maat voor mij”, vertelde hij dan. Ik kende RIH ook al, maar die zag je vaker rondrijden, net als Spingfield van de broertjes Hoogland. Met sparen, en lenen bij mijn moeder kon ik op mijn zestiende mijn eerste Jan de Reus kopen, een rooie met één liggende verchroomde rechter achtervork. Tijdens een trainingsrondje klapte ik bij de overweg van halfweg op een plotseling remmende Mitsubishi Galant, frame krom. Best kut. Van het verzekeringsgeld een nieuw frame besteld bij Jan Jr. Ik heb die fiets nu nog en doe ‘m nooit meer weg nu ik weet dat de goede man al 13 jaar geleden overleden is. Kwam er best vaak ff kletsen via de zijdeur. Was hij ook wel eens lekker aan het poetsen aan zijn Porsche.

  Groet,

  Coen

 10. Reus bestaat nog steeds , huidige eigenaar zit er ook alweer een 20 jaar en heeft voor mij ook nog staal gebouwd
  Jaren heerlijk op gereden , jammer dat ik m heb weggedaan
  Rij nog steeds op een reus nu carbon
  Tip Ron Snijders ( eigenaar ) weet ook veel van jan zngebouwde fietsen en is ook een echte relaxte liefhebber die je kan helpen met vragen

 11. Ik heb een originele Jan de Reus dames racefiets in de schuur staan. Deze is van mijn schoonzus geweest die in 2010 is overleden. Zijn er geintresseerden dan zal ik foto’s sturen.
  Leeftijd van de fiets is mij onbekend. Het geld wat deze fiets opbrengt gaat naar de kankerstichting.

  mvg
  Gerard Rewijk
  Alphen aan den Rijn

  • Hallo Gerard,
   Je kan deze advertentie beter delen via onze Facebook pagina. Die vind je via het menu rechts.
   Groeten,
   Thomas

 12. Leuk om deze verhalen te lezen 🙂
  Juist nu ook, met gisteren de overwinning van Dylan Groenewegen.
  Hij de link met zijn opa, Komt Zieleman.
  Ik zelf heb nu nog een Presto uit 1979 (dhr Stroober) ,en al eerder een uit 1976.
  Bij Zieleman, Reggestraat in Amsterdam, en bij de Reus, met de neus tegen het raam ‘geplakt’, genieten van de mooie karretjes en dan door naar het Kopje van Bloemendaal 😉
  Hans van Leeuwen ‘bouwjaar 1957`

 13. Mijn vrouw en ik kochten begin 90 allebei een handgemaakte fiets van Jan de Reus jr. Hebben ze nog steeds Ik kwam in contact met Jan, omdat hij een Porsche bezat en omdat mijn broer er ook een fiets had laten bouwen.

 14. Leuk om deze verhalen en ervaringen te lezen.
  Ik bezit ook een fiets van Reus, met de frame tekeningen erbij.
  Deze fiets is in t begin/midden van de jaren tachtig gebouwd, in opdracht van P. Bottelier.

  In 2016 kwam ik er achter dat mijn geplande fietsrit, om de fiets naar de maker te rijden, helaas niet meer mogelijk was. Graag had ik Jan jr ontmoet om hem het verhaal van de fiets te vertellen. In de hoop dat hij mij had kunnen vertellen over mijn te jong overleden oom.

  Zelf ben ik nooit een renner geworden, maar ik ervaar een grote liefde voor de De Reus fietsen. Vlagen en scherven van herinneringen van die mooie winkel vlakbij de ringvaart blijven me wel bij.

 15. Ik ben in het bezit van een Reus alu mountainbike. Ik was destijds op zoek en na een tip van een collega kwam ik in Zwanenburg terecht. Handgebouwd echt top. Dat is nu ik denk 20 jaar geleden. Ik heb hem nog steeds en hij is nog als nieuw. Nog steeds een eye catcher.

 16. Mijn vader die altijd wielrenner had willen worden in navolging van zijn oom Co van Beem, wielerkampioen ronde van Gelderland aan het begin van de 20e eeuw en fietsenmaker te Sloterdijk, kreeg toen hij met pensioen ging van de AEGON zijn werkgever een speciaal voor hem gebouwde fiets van Jan de Reus junior in 1983. Wij woonden vroeger in Zwanenburg en Jan de Reus daar heb ik nog mee op school gezeten. Deze prachtige fiets staat nu eenzaam in onze garage. Is hier misschien een liefhebber met lange benen voor? Mijn vader was 1.85 lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>