Reacties

Duell — 46 reacties

 1. Jan begon in Den Haag, aan de Groenteweg, wel in de schuur van zijn ouderlijke huis. Hij was toen lid van de ”gastrennersvereniging” (zo heette dat toen) van Batavus. Jan reed zijn koersen op een pseudo-Batavus. Het was een Duel met Batavus decals.

  • Ik had in ,,77 al een duell bij jan die toen nog bij z,n ouders in den haag woonde en werkte. Was een leuke tijd. Jan was net begonnen en als we daar thuis waren was het altijd gezellig. Nu nog een stuk of 5 duells in de garage hangen uit die tijd

 2. Ik hoop wel dat van Dalen de uitbater was en niet de uitbuiter….We zullen zijn oude klanten moeten vragen of ze tevreden waren met de prijs/kwaliteitverhouding

  • Dat hopen wij ook. Onze spellingscontrole dacht er blijkbaar anders over en wij hadden het zelf ook niet gezien. Bedankt Rens, we hebben het maar snel aangepast.

   Groet,
   Bart

 3. Ik heb een -volgens mij- oude Duell. Ik heb deze eens goedkoop op de kop getikt via marktplaats en deze is verre van origineel meer. De fiets is door de vorige eigenaar opgebouwd als cyclocrosser.De naam van Marc van Orsouw staat op het frame.

  Ik zou graag wat meer weten over deze fiets en hem wellicht weer in originele staat herstellen. Aangezien van Orsouw in ieder geval actief was van 1981 t/m 1993 is het lastig om deze fiets te dateren. Kan iemand mij wat meer vertellen over deze fiets of wellicht waar ik meer info vandaan kan halen ?

  Wat extra info:
  – verchroomde Alan voorvork
  – Jan van Dalen signature op bottombracket

  Ik hoor het graag

  • Alan voorvork?
   Dat is in elk geval niet origineel. Jan maakte zelf de voorvorken en voorzag ze ook zelf van een gegraveerde handtekening.
   Ik heb het hem honderden keren zien doen in de tijd dat ik in Hoek van Holland werkte in zijn atelier.
   Het waren juist die verfijnde finesses die elke Duell zo persoonlijk maakte.

   Ik kan me vaag herinneren (klinkt sterk maar zo is het wel) dat ik ooit een frame voorzien heb van de naam “Marc van Orsouw”, dat is geweest ergens tussen 1996 en 2000.
   Zijn de logo’s gespoten of zijn ze van vinyl?
   Vanaf het moment dat ik als lakker bij Jan werkte heb ik alle frames voorzien van gespoten logo’s. Dat vond ik veel netter dan vinyl stickers en was ook een garantie voor de “echtheid”.
   Want stickers kon je overal wel kopen in die tijd, ook al was het niet legaal.

   • Ik heb ook een duel fiets op de onderkant staat een nummer namelijk 25189 kun jij me misschien vertellen
    Uit welk jaar dit frame is groet robert

    • Hi Robert. Weet jij al wanneer jouw Duell is gebouwd? Zou het kunnen zijn in 1989 en dat het de 251 fiets was dat jaar? Ik heb 11589 als framenummer op mijn Duell Course. Waarschijnlijk ook uit dat jaar. Zou logisch zijn echter weet het niet zeker of mijn theorie klopt. Alvast bedankt. Jan Stoop

    • Wat aanvullende info:: het is overigens een CX frame
     Naast de gespoten naam “M.v.Orsouw 1” staat ook de naam Frank van Summeren op het frame.

     • Frank woonde in herpen en was duelleren dealer en van orsouw kwam daar veel

 4. Jantje zoals hij door insiders nog lang genoemd is heeft vanuit Monster ook gebouwd voor PRESTO Cycle Sport in Amsterdam – mooie stalen frames met lugs – vanaf het moment dat Loek Valk de naam van de eigenaar mocht overnemen om voortbestaan van dit gerenomeerde merk uit de Haarlemmerstraat te garanderen. Joop de Boer leerling uit de framebouwerstal van Jean le Grand en Peter Serier heeft als werknemer / medevennoot van PRESTO ook nog de nodige frames onder de Presto vlag gebouwd, maar Jan van Dalen was uiteindelijk de hofleverancier.

  • Rond 1969 wielrende ik bij de Residentie Rennersclub Sparta, uiteraard in Den Haag. Die vereniging had toen een parcours in het Zuiderpark. Daar fietste toen een zekere Jantje van Dalen. Is dat de Van Dalen van de Duell fietsen? Overigens in dezelfde periode was John van Herwerden lid van die vereniging. Ik lees het graag.

 5. Hoi,
  Ik heb een duikframe van Duell op marktplaats gekocht en omgebouwd tot een baanfiets, (26 inch FIR voorwiel, 28 inch Mavic Open Sub achter)
  mijn vraag is of iemand een beetje geschiedenis achter dit frame kent
  ik kan helaas geen foto uploaden maar een kleine beschrijving:
  -Paars/Roze frame met gele Duell letters
  -rond de 55 cm
  -Columbus SLX buizen (Italiaanse teksten als: Foderi Laminati (op de voorvork)
  -‘Jan van Dalen’ gegraveerd bij de bottombracket en op de buis boven als logo
  – onder de bottombracket ‘serienummer’: 106
  Groetjes, Reinand

 6. Ik heb een duell staan helemaal ingegraveerd met campagnolo 50 th jubilieum onderdelen erop! Weet iemand jullie waar ik deze fiets het beste kan verkopen, aangezien ik zelf toch neig naar een colnago!

 7. Ik heb een diep blauwe Duell, met kaarsrechte voorvork, en verchroomde achtervork.
  Frame in 1998 gekocht. Ik had het al een jaartje eerder zien hangen bij de Stormvogel, destijds een fatsoenlijke fietsenwinkel in Wageningen, met een goede race afdeling. Ik kon het toen niet eens worden, maar een jaartje (of 2) later was het frame ineens verdwenen. Met een tikje spijt ging ik naar binnen om te vragen wat er mee gebeurd was: bleek in de kelder te hangen. Voor een prikkie gekocht, en de groep van mijn oude bike, een rode Raleigh met Reynolds buizen, omgezet naar het Duell frame. Knap fietsje.

  Vorige week naar de Bike and Motion beurs geweest, waar weer veel carbon geweld te koop was. Aan de ene kant wil ik ook wel zo’n carbon racer, maar aan de andere kant kan ik mijn Duell niet bij het vuil zetten… net nog op gereden en rijdt zo fijn. als ik de groep nu eens naar een 11 speed kon op plussen… nu passen er maar 7 kransjes.

  Ook wil ik graag weten wat voor type het is. Als ik een kiekje maak, kunnen jullie me daar dan mee helpen?
  Groet, Anne Wim

 8. ik rij op een volledig orginele duell, shimano dura ace groep, (jan van dalen staat ook in het frame gelast) ik heb hem in bruikleen en hij is nu ongeveer een jaar of 13/14 oud denk ik en is altijd van de oude ploegleider van van vliet continental team (huidige de rijke team) geweest, na een flinke waterstraal en een handdoek ziet hij er elke keer als nieuw uit, dat ding is onverwoestbaar en trekt regelmatig bekijks… hij rijd geweldig moet ik zeggen.

  mvg pauline

 9. Beste fietsliefhebbers,
  DUELL is ook voor mij een naam met historie, ik ben jaren geleden een keer uitgenodigd door Jan om in zijn fabriek in Hoek v Holland een kleur uit te komen zoeken voor mijn nieuwe Duell frame (een Performance) en inmiddels heb ik mijn derde Duell besteld een prachtige zwarte Vouge met een 11 speed Dura Ace groep erop echt een superfiets ( alleen jammer dat v Herwerden er tegenwoordig tussen zit, deze mensen hebben niet het enthousiasme van een Jan v Dalen). Ik kan met mijn nieuwe fiets gelukkig weer een jaartje of tien ! vooruit, dus tegen die tijd zien we wel weer verder.

 10. Beste Hans,

  Zou je voor mij een foto van je fiets willen maken en deze naar mij mailen?
  Ik heb nl ook een zwarte vogue besteld, ik ben benieuwd hoe hij eruit ziet

  de groeten,

 11. Hoi duel Jan van dalen fans ik heb een duel Columbus max rood zwart ooit de sponsor fiets van mijn dochter 20 jaar geleden gesponsord door Jhon Hoekman Apeldoorn ik fiets ongeveer 8000 km per seizoen fiets ziet er nog als nieuw uit alleen een keer de voorvork opgevouwen zoek nog een originele max vork wie Gr. Fietsliefhebbers

  • Hallo Ton,
   Er zijn nog mensen die frames bouwen met Columbus buizen. Misschien willen ze wel een vork voor je maken. Vraag het bijvoorbeeld eens bij St Joris.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 12. Hallo Thomas en Bart,

  Ik heb een Duell Extreme gezien, maar ik kan nergens vinden wanneer dit type gemaakt is.
  Ik zou daar graag meer over willen weten, want ik ben het fietsen weer aan het oppakken en vind het wel een erg mooie fiets.

  MVG.

  Marcel

  • Beste Marcel,
   wanneer dit type exact gebouwd werd weten wij helaas ook niet. Je zou eens kunnen kijken of de tips op onze pagina dateren (zie het menu bovenaan de pagina) je verder helpen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 13. Hallo Thomas en Bart,
  Leuk om alle reacties te lezen over de duell fietsen van Jan van Dalen. Als het goed is heb ik in de garage van mijn ouders nog een duell fiets staan. Ik heb die rond 1980/85 tweedehands gekocht van iemand die hem op maat had laten bouwen bij Jan. Het is een lichtblauwe fiets met gele elementen erin. Heeft een nummer bij het balhoofdstel kan ik me herinneren. Ik ben er een keer mee gevallen en de bovenbuis van het frame heeft een deuk. De fiets is gemaakt van Reynolds buis. Hij is afgemonteerd met campagnola. Dit is ook op het frame geschilderd, dit zag er altijd heel cool uit. Met een beetje dikke lak zodat je het kan voelen.

 14. Weet iemand toevallig wat voor shirtjes er werden gedragen door renners op een vroege duell course / professional slx ?

 15. Beste Remco, Ik ken twee shirtjes van Duell: een oranje-gele variant met zwarte opdruk en een ouder citroengeel shirt met zwarte opdruk. Maar misschien er nog meer varianten.

 16. Ik heb een Duell die er redelijk origineel uitziet met Campagnolo Chorus 10 speed.
  Verchroomde achterbrug en een gebogen carbon voorvork
  De naam op het frame is Laurens Akkermans. maat frame 58 met liggende buis 56.
  Heeft er iemand serieuze interesse, anders ga ik het frame helemaal kaal maken. laten verchromen en weer opbouwen met nieuwe componenten

 17. Mijn naam is Dolf. Jaren geleden kocht ik een Duell race fiets. Duell….nooit eerder van gehoord. Ik kocht deze Duwll voor 75 euro. Mijn zoon had er veel plezier mee.
  Echter hij kwam vervelend te val en als gevolg… Frame stuk
  Derhalve zoek ik 59 of 60 cm frame, liefst rood

 18. Ik heb vorig jaar tijdens een retrofietsbeurs een Duell Professional gekocht; frame is uit Columbus SLX buis, met diverse pantografieën (op toppen van staande achtervorken, op linker bovenkant van het bracket, links en rechts op de vorkkroon) die met geel zijn opgevuld. De opschriften op het frame zijn in hetzelfde geel en de kleur van het frame is een soort van fuchsia met staalblauw, metallic-achtig. Framenummer weet ik niet uit mijn hoofd. De fiets is afgemonteerd met Shimano Exage 500EX (de buiscommandeurs zijn RX100 en de voorderailleur is van Campagnolo); dat laat ik voorlopig zo, totdat ik een leuke (betaalbare) Shimano 600 of Dura Ace groep vind. Wielen zijn Shimano Exage naven, gespaakt aan velgen met een sticker “Van Schothorst”.
  Deze Duell rijdt heel fijn, voor zover ik dat na slechts 1 korte “testrit” kan beoordelen. Jammer dat ik geen foto kan bijvoegen.
  Dit is een mooie aanvulling op het Nederlandse deel van mijn bescheiden fietsenverzameling, dat verder uit een als Chesini vermomde Van Herwerden Special Route, een Gazelle Champion Mondial en 4 Koga-Miyata’s (Pro Luxe, Gran Winner, Road Winner en Full Pro Chrono) bestaat. Okee, die laatste heeft een aluminium frame en Koga-Miyata is niet 100% Nederlands.
  De overige fietsen zijn internationaal qua merken en omvat ook mijn moderne alu fietsen.

 19. Ik heb een mooie Duell tekoop zien staan. Het gaat om een titanium uitvoering. Ik vraag mij alleen af of Duell zelf titanium frames heeft gebouwd. Kan iemand mij dit vertellen? Groet Jan.

  • Zeker GEEN originele DUELL want titanium frames zijn nooit gebouwd door Jan.
   Weet je zeker dat het om titanium gaat?

   Jan is rond 1998/99 met Tig lassen begonnen en dat lijkt erg veel op de manier waarop titanium frames werden gelast. De oversized buizen van het Italiaanse Dedacai gebruikte Jan daarvoor. Hij kon verschrikkelijk netjes TIG lassen, ik heb er vaak met mijn neus boven op gestaan en kon hem daarvoor heel erg bewonderen.

   Hoe ik dat weet? Ik heb er een paar jaar gewerkt als lakker.

   Overigens, Jan woont nu in Moiraira (in de buurt van Calpe), Spanje, en heeft daar een zeer goedlopend fiets (race, MTB) verhuur bedrijf.

 20. 05-05-2020.
  Ik heb een originele Duell Course Jan van Dalen racefiets, framemaat 59 cm, Reynolds 531c.
  Hij is voorzien van zijn naam in sierlijk witte letters en bij de trapas in gele letters.
  Deze fiets is afgebouwd met o.a. de Shimano 600 Ultegra-groep, Cinelli racestuur met 11cm voorbouw, wit stuurlint, wit San Marco Rolls zadel.
  De framekleur is Ferrari rood, de voorvork is verchroomde en de achterhoek verchroomde tot aan ‘het mannetje’. Verder heeft hij 2 Mavic MA40 velgen met RVS spaken.
  Deze Jan van Dalen fiets is aan mij op 21 mei 1988 geleverd, nu dus bijna 32 jaar geleden, en nog steeds in nieuwstaat!!

 21. heb al meerdere duells gehad allemaal geweldige frames.
  heb nu enkel nog een paarse duell proffesional in SLX met campagnolo c-record en delta remmen in bijna nieuwstaat.

  • Ik ben(weer)in het bezit van een supermooie Duell Course 57cm.Columbus SLX met C.Record Delta remmen,mavic velgen en cinelli stuur+pen afgemonteerd. Fiets is in A staat kleur rood en veel chroom,Me 1ste racefiets was 20 jaar geleden precies dezelfde, toen 2dehands gekocht, en bij aankoop van een nieuwe was de eigenaar van de fietsenwinkel zeer geïnteresseerd in de oude Duell… (was voor mij een oud ding) en voor veeel te weinig ingeruild. Met spijt achteraf, daarom nu 1 precies het zelfde na gebouwd. Ben weer zo blij als een klein kind haha

 22. Hallo. Ik heb recent een Duell Course CT 59,5 gekocht. Kleur rood/wit. Met Shimano 600 afgemonteerd.
  De lak ziet er prima uit. Ook de chrome voorvork. En met mooie graveringen op diverse plaatsen.
  Nu wil ik weten welk jaartal deze is. Framenummer is: 11589. Wie weet meer over deze fiets? Alvast bedankt.

 23. Wat een toffe site. Ik ben in het bezit van een Duell Venice, rood en geel. Op de achtervork zit wat lakschade. Dat wil ik herstellen. Weet iemand toevallig wat voor lak er gebruikt is?

 24. Leuk te lezen, ondanks dat de laatste reactie van augustus 2021 is, dat er zoveel enthousiasme is voor de Duell. Het geeft wel aan dat dit merk, ondanks dat Jan gestopt is met de productie en de naam heeft overgedaan aan van Herwerden, nog steeds leeft. Ikzelf ben helemaal “verliefd” op dit merk en ben dan ook in bezit van een 3 tal Duells, te weten 2 stuks met Thron buis en een met Brain buis. Wat ik mij nu afvraag is of er voldoende animo is om eens een Duell dag te organiseren met een gezamenlijke toertocht in de buurt van Hoek van Holland. Er kunnen dan ervaringen en verhalen worden uitgewisseld over dit roemrijke merk.

 25. Ik heb sinds kort een Duell Warrior met Ultegra. Waarschijnlijk uit 1998. Blauw met liggende chromen achtervorken en ben er heel blij mee. Jan van Dalen heeft veel types gebouwd; bestaat er een overzicht van de modelhistorie?

 26. Hello, I recently purchased a Duell road bike. Don’t know much about the model. There is a faded etching labelled RAS. has the D etched into the forks. Has Duell faded logos on frame. CAMPAG GROUP SET and rides beautify. Does anyone have info on catalogues for these bikes. Have you heard of a Duell Ras? Thanks Ash

 27. Hallo fietsliefhebbers ! Ik ben sinds kort in het bezit van een Duell professional en probeer nu het bouwjaar te achterhalen. Onder het bracket heb ik het volgende nummer gevonden : W 0592. Zou het kunnen zijn dat de fiets van mei 1992 is ? Mocht iemand duidelijkheid kunnen geven dan hoor ik dat graag!

 28. Ik heb een Presto Competition uit 1999. Gelijk aan de Duell Warrior. Columbus Brain buizenset.
  In de achterpatten staat Duell gegraveerd, kennelijk heeft Jan die uit de verkeerde doos gepakt 😉

 29. Hoi André,
  Ik kan jouw niet verder helpen. Maar ben zelf ook benieuwd naar het bouwjaar van mijn Duell Bologna met serienummer 2912 T56 ?
  Het nummer T56 slaat op de hoogte van de zitbuis ga ik vanuit, want dit is 56cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>