Reacties

Gazelle — 17 reacties

 1. Beste Theo & Bart,

  Als ik het rijtje van de van de gazelle champion mondial bekijk dan mis ik nog een model.
  Ik mis de champion mondial AA Super,ik heb namelijk dat model en rij er nog steeds op.
  Heb deze fiets in 1982 nieuw gekocht afgemonteerd met campagnolo super.
  Er zit nu al een vierde groep op mijn AA Super, de eerste groep heb ik nog steeds.

  Groetjes,

  Willy

 2. Ik heb laatst een Gazelle Tour d’Italia omgebouwd tot fixie en zou graag willen weten uit welk jaar hij komt weet iemand dit misschien?

  • Hallo Quintin,
   Er staat hier boven een link naar een pagina met framenummers per jaar. Die zou je eens kunnen proberen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 3. Eva Breukink heeft haar huiswerk niet goed gedaan. De Willem II-Gazelle ploeg reed al het volle seizoen van 1967. Op 10 november 1966 werden de contracten geteteknd met o.a. van looij en Post, Spaarnestad archief heeft de foto er van. De start van de race-afdeling werd gemaakt door framebouwer Hans Morren in samenwerking met Bertus Slekser van Locomotief.

 4. Peter Post heeft zijn hele wielercarrière op Rih frames gereden, nooit op een Gazelle. Als er Gazelle op zijn fiets stond, was het een overgespoten Rih.

 5. Ik lees met plezier de berichten over de gazelles.
  Ik blijk dus in bezit te zijn van een klassieker.
  Ik heb de de Olympia nog en rij daar gewoon mee. ( kleur rood)
  Ik wil nu wel een nieuwe race fiets kopen dus bij deze!

 6. In het overzicht ontbreekt ook de Gazelle Superbe. Dit frame werd eind jaren 90 gemaakt van Columbus of Reynolds 853, naar keuze. Ik heb zelf zo’n frame met originele Campagnolo Chorus onderdelen uit 1999.

 7. Kan iemand mij helpen om te bepalen welke Gazelle race fiets ik in mijn bezit heb . Er staat geen frame nummer in , en geen type sticker. Wel staat in de kader Gazelle in geperst .Is afgemonteerd met een Suntour Radius groep 7 versnellingen manueel te zoeken.
  Wie kan mij helpen ?

 8. ik mis ook de Gazelle champion mondial aa 653
  die heb ik sinds 1989, rood wit blauw gespoten met campagnolo c record delta groep.
  rijd nog steeds als een zonnetje

 9. Ik heb een Gazelle racefiets die is uitgegeven bij gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Gazelle. Weet iemand ongeveer de waarde daarvan???

 10. Ik heb een AA Special uit 1986 daar zit een voorvork in met de cijfers 84 op de vorkbuis. Dus die zal uit 1984 zijn. Nu zag ik een frame in dezelfde kleurstelling uit 1984. Kan het zijn dat een voorvork uit 1984 voor een frame van 1986 gebruikt werd daar er in 1985 geen Champion Mondial gefabriceerd werd en dit nog een oude voorraad was?

 11. Hallo beste mensen,

  even een korte vraag waar wellicht hier iemand antwoord op kan geven.
  Ik heb sinds kort een Gazelle Formula verkregen, helaas zonder voorderailleur.
  Is er iemand die weet welk type derailleur erop moet/kan?
  Het betreft het type dat direct op het frame wordt gemonteerd, dus zonder een klembeugel. Voor zitten twee bladen, achter zes.

  Iemand die mij verder kan helpen?
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank!

  • Dat maakt weinig uit. Voorderailleurs komen met en zonder klemband. Die zonder klemband monteer je met een boutje op een aangelaste voorderailleurnok. In principe kun je elke voorderailleur die voor zo’n nok geschikt is monteren.

 12. Hallo,

  Mijn schoonouders hebben een Gazelle tour d’Italia op zolder staan. Deze wil ik graag opknappen, nou ben ik op zoek naar de bandenmaat, is deze toevallig standaard geleverd met 28inch wielen?

  Groetjes
  Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>