Reacties

Germi Sport — 12 reacties

 1. Ja ik was wereldkampioen op de weg bij de amateurs in 1967 op een Germi fiets en won ook de zesdaagse van Ghent 1967 op een prachtige Germi baan fiets. De beste fietsen ooit!

  • Ik herinner me dat Graham tijdens de huldiging op de Gooise Wielerbaan viel omdat het boeket bloemen in zijn voorwiel terechtkwam. Heel sneu. Zelf reed ik toen op een blauwe Germi baanfuets. Mijn wegfiets was ook een Germi, gekocht in 1963 voor 525 gulden en geheel verchroomd door de fa. Brandsma uit Hilversum, zie http://www.pietsoeteman.nl/kanaleneiland.jpg

 2. Dag, ik heb een Germi in nieuwstaat gekocht. wil graag foto”s delen met anderen.
  Hoe kan/moet ik dit aanpakken?

  Groet, Erwin

 3. Mijn vader heeft nog een GERMI gekocht, daar rijdt mijn dochter nu op. Goud geel! De zaak in Hilversum is door Jan van Zuijlen (Vleuten) in 1981 overgenomen. Deze zaak heeft tot ruim in het nieuwe millennium bestaan. Een echte racefietsen zaak, met deskundig personeel.
  De laatste GERMI frames zijn daar nog opgebouwd en verkocht.

 4. Ik ben er vandaag nog op uit geweest met mijn Germi uit 1966..
  Met toeclips nog en mijn zwarte leren raceschoentjes uit die tijd.. Reactie van mensen: “waar rijdt jij nu op?” … Ach ze weten niet beter.. Ik kan hun nu naar deze site verwijzen..
  En ik weet nog goed dat Graham Webb wereldkampioen werd in 1967 in Heerlen… incredible surprise it was !!

 5. Toen ik bij de Adelaar jeugd reed en wij klant bij de Weert waren, heeft mijn vader een baan fiets laten bouwen van Ishiwata buizen, de 017, tot dan naar ons weten de enige in Nederland!
  De fiets was licht, ik bedoel licht, nu zou je Carbon moeten hebben om dit te evenaren.
  Fiets kleur was een kleur van BMW, die we hebben laten maken, kleur Colorado met Blauwe tussen stukken op de staande buis en balhoofd.
  Jammer dat we die fiets verkocht hebben, het was een echte GERMI.
  Huub Veldmeijer, lange afstand kampioen op de baan 1973 (13 jaar oud)

 6. Ik heb in 2011 de oude Germinal van mijn vader zelf overgespoten, in een andere kleur dan dat hij was. Als ik dit lees, achteraf gezien erg zonde vanwege de historie. Mijn vader heeft hem toen (op) laten bouwen bij een fietsenwinkel in Emmen of omgeving. Ik weet niet of hij hem ook op maat heeft laten maken. De oude fiets was oud-roze, met wit blauwe stickers en handgeschakelde campagnolo en cinelli emblemen erop. Er zaten campagnolo wielen en dergelijke in, Shimano groepset en cinelli stuur(pen).

  Ik heb hem overgespoten omdat er zoveel roest en lakbeschadiging op zat dat hij er niet meer uitzag.

  • De autocorrect heeft zijn werk weer goed gedaan 🙁

   Ik bedoel natuurlijk:
   Germinaal=GERMI
   Handgeschakelde=handgeschilderde

 7. Goedendag, over een GERMI uit ’73 wil ik graag een verhaaltje delen met een paar plaatjes. Hoe gaat dat het eenvoudigst?

 8. Ik ben nog in het bezit van mijn wedstrijdfiets van het merk Germi
  In de jaren 60-80 vele wedstrijden mee gereden
  Ik heb hem gekocht bij jonge Gerrit de Weert toen die in de zaak zat
  Voor een goede prijs wil ik hem wel verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>