Reacties

Jabo — 26 reacties

 1. zelf heb ik een jabo sport uit waarschijnlijk 1963. de lak is echt zeer slecht maar het is zo een verdomd mooie gemaakte fiets en helemaal origineel.
  zijn de ontwerpen van de heer van klinkunm nog ergens? deze ontwierp en maakte voor bijna alle Hollandse merken vanaf 1950 plus minus tot ongeveer 1980 de belettering o.a. RIH JOCO Olimpia Germi Zoon Jabo Bontekoe en nog vele anderen (zie reactie bij Bergh Sport)

  ik denk er over om de fiets te laten spuiten. ik kan aan joabo race transfers komen, maar op mijn fiets horen eigenlijk jabo sport transfers.

  kan iemand mij helpen?

  hartelijk dank.

 2. Beste,

  Kwam ineens de Jabo ploeg tegen op deze site,mijn hart ging open daar ik ook een aantal jaren in de Jabo ploeg hebt gefietst en mijn oude makkers op de foto zag staan. Was een mooie tijd met Co, Louis en onze andere ploeggenoten.

  Bedankt,
  Weite Haaijer

 3. Jasper Bouma bouwde ook frames voor Gerrit de Weerd die in Hilversum een fietsenzaak had; deze prachtige racefietsen werden verkocht onder de naam Germi. Ik heb er nog een frame van in de originele lak.

 4. In mijn jeugd (vanaf 1960) fietste ik bij ARC Ulysses en toen ik een nieuwelingenlicentie aanvroeg, kocht mijn vader mijn eerste nieuwe racefiets, een Jabo, voor mij. Hij was mettalic donkerrood van kleur en ik kwijl nog er van, als ik die kleur weer zie. Ik heb er heel wat clubwedstrijdjes en open koersen mee gereden. Niet altijd succesvol, maar ik was verknocht aan mijn Jabo. Wekelijks poetsen en smeren.
  Toen ik in 1969 bij de politie ging, heb ik de Jabo verkocht en daar heb ik nu enorm spijt van. Nostalgie, he. In die jaren was het nog zo, dat een politieman geen mondaine sport als wielrennen mocht beoefenen. In je blote benen door het dorp fietsen was not done. Gelukkig is dat later allemaal goed gekomen en kon ik zelfs meedoen aan de Nederlandse politiekampioenschappen op het circuit van Zandvoort, niet op een Jabo, maar op een Batavus Professional…(niet te vergelijken met die Jabo).

  • En achter die rode Jabo reed ik als jochie van 12 jaar aan, op mijn van alle onderdelen gestripte fiets, naar de clubwedstrijden van ARC Ulysses. Ruud reed samen met George van Buringen naar de wedstrijden en die reed op een witte Jabo. In mijn ogen de twee dorpshelden, want wielrenners. Dat jaar
   1963?? kreeg ik zelf mijn eerste racefiets, een grasgroene Jabo met chromen voor en achtervork en werd ook lid van Ulysses. Deze fiets ging jarenlang elke avond mee de trap op en stond naast mijn bed. Was sowieso een prachtige tijd in de Amsterdamse rennersscene. nooit meer zo’n mooie fiets gehad.

 5. De jabo baanfiets op de foto van Aito Post heb ik bijna 50 jaar in bezit gehad. De fiets kreeg ik op mijn 16e verjaardag ( dwz het grootste deel werd betaald met mijn spaargeld en mijn ouders legden er wat geld bij) en was op maat gebouwd door Jasper Bouma. Met deze fiets deed ik mee aan de sprintschool van Arie van Vliet op de stadionbaan in Amsterdam. Helaas kon ik er te weining aan deelnemen omdat mijn werk en studie teveel tijd kostten. Mijn ouders waren niet kapitaalkrachtig genoeg om mij voldoende op de baan te laten fietsen. Wel werd ik op mijn adspirantverzetje 48×18 op 16 jarige leeftijd algemeen sprintkampioen op de weg van De Bataaf. In de finale versloeg ik (winnaar bij de adspiranten) Gerard Wester en Harry Mater de winnaars van resp. de amateurs/onafhankelijken en nieuwelingen. Ik hoop, dat mijn baanfiets ter nagedachtenis aan Jasper Bouma een mooi plaatsje in een museum mag krijgen.

  • hallo sonja, leuk van je te horen. Ik heb een JABO racefiets uit 1967. Ben daar gek op, nu zou ik heel graag een trui willen. Weet u of die er geweest zijn. Zijn die er nog? hoor graag van u

   mvg rob

 6. ik heb nog een Germi fiets uit de jaren zestig afgemonteerd met Campagnolo en Zeus onderdelen. Hij heeft helaas jjaren op een vochtige plaats gesstaan dus verchroomde lugs en dito voor- en achtervork zijn behoorlijk door roest aangetast.De rest van het frame moet ook gespoten worden. Wie kent een verchromer/spuiter die ook nog de originele transfers van Germi heeft of kan laten maken? Alvast bedankt voor de moeite. KdG

 7. sinds kort in bezit van een JABO. Waarschijnlijk uit 1967 en gespoten in paars/wit. Heel fraai…..nu ben ik eigenlijk op zoek naar een JABO trui…schijnt heel moeilijk te zijn om die te vinden maar wie weet.

 8. Ik ben al jaren een Fanate fietser in Amsterdam geboren en nog steeds woonachtig , ik bezit klassieke racefietsen , zoals RIH,s Bianchi,s enz enz , ik ben in de jaren zestig zeventig opgegroeid in Amsterdam West in de Stuyvesant straat deze ligt vlakbij de Bonaire straat , ik ben nu 58 en weet sinds enige tijd dat Jabo daar heeft gezeten , vreemd dat ik dat toen der tijd niet wist , ik was jong en had andere dingen aan mijn hoofd ha ha ,Wel waren er fanetieke wielrijders bij mij in de straat dat weet ik nog wel . in ieder geval leuk om dit nu te weten.

  gr Chris

 9. Als adspirant en nieuweling courste ik halfweg de zestiger jaren op een Jabo. Later op andere merken, maar de Jabo heb ik altijd bewaard. Hij heeft het framenummer 68.

  Hij is oogstrelend mooi en reed als een Ciroen DS Pallas, met zijn diep gebogen voorvork vloeiend over de kasseien.

  Groetjes, Harrie

  • Goedenavond Harrie,
   Ik heb een frame met een framenummer 3. Prachtige Nervex lugs en een transportwieltje op het bracket voor de derailleurkabel. Heeft jouw frame dat ook? Er wordt weleens getwijfeld of het een echte JABO is.

   • Is het geen Thompson? Die 3 is waarschijnlijk voor de spuiter. 3 staat ook op de voorvork. Het framenummer staat bij een Thompson op de zadelpenlug voorzijde. Vaak slecht te lezen. Bij Goemans Fietsen site staat een Thompson uit 1956 met zo’n wieltje.

 10. Ik ben al een tijd op zoek naar een JABO racefiets of los frame. Ook zoek ik nog een midden jaren 60 JABO kopplaatje wie kan mij helpen?

 11. Pingback:Olympiaan Cor Schuuring blikt terug

 12. Ik heb ’n mooie jabo-fiets, model campagnolo, afgemonteerd met een Campapagnolo+derailleur en ’n Brooks-zadel!
  Ik fiets er niet meer op!
  Aan wie kan ik de fiets het beste verkopen of door wie?
  U kunt mij het beste benaderen via info@wimingenhoven.nl
  Dank voor uw reactie!
  Vrg
  Wim Ingenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>