Reacties

Jan Janssen — 13 reacties

 1. Hallo,
  Even een reactie op jullie site over de Jan Janssen fiets.
  Zelf heb ik nog een goudkleurig frame hangen van de Jan Janssen Champion du Monde uit 1978.
  Ik reed toen als amateur in de sponsorploeg van Jan Janssen / Bas Dekker dakbedekkingen. Wij kregen toen deze fietsen en Jan Janssen himself was onze ploegleider.
  Een jaar later, toen was deze sponsorploeg alweer opgeheven, kreeg ik een mooie, grote Shimano poster van iemand, waar ook onze ploeg op stond. In het midden een grote foto van Daniel Willems, een van de beste profs in die tijd. Verder diverse andere ploegen die ook met Shimano fietsten en ook de Jan Janssen ploeg waar ik bij stond.
  Nu heeft mijn dochter (in een kwaaie bui en in de puberteit) mijn naam en mijn foto daarbij weggekrast, wat ik heel erg jammer vind. Ik heb alles al afgezocht op internet om zo’n poster weer te krijgen, maar nog niet gelukt. Als iemand van jullie of van de lezers van deze reactie nog een idee hebben, dan houd ik mij beleefd aanbevolen.
  Hart.groet, Popke (Poppe) Akkerman, Haulerwijk (frl.) email pjakkerman@hetnet.nl

 2. Hi,

  Ik heb een vraagde.
  Ik heb een Jan Janssen Sallanches Racer, met groen, licht- en donkerblauw stickers.
  Ik heb zojuist in de folders gekeken, maar kan nergens het bouwjaar terugvinden.

  Iemand enig idee?

  Ik zie een reactie met veel plezier tegemoet.

  Hartelijke Groet, Sander

  • Hallo Sander,
   Heb je al gekeken bij onze tips voor het dateren? Je vindt ze via het menu bovenaan de pagina.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 3. Hallo liefhebbers Klassiek race fietsen,
  Ik ben in het bezit van een Jan Jansen Vitus uit 1989.
  Graag zou ik in contact komen met bezitters van een Jan Jansen Vitus voor wat gesprekstof over het merk, en technische dingen te bespreken.
  Jules de Ceuninck

 4. Voor mijn kleindochter die naar het vo gaat knap ik de fiets van haar moeder op: een Jan Janssendamesfiets. Ik heb de benodigde decals/stickers (conform haar wens roze), maar mis de Jan Janssensticker voor het balhoofd.
  Wie kan mij daaraan helpen?

 5. Toevallig van de week eigenaar geworden van een rode (transparant over chrome) Tour de France uit 1977, compleet en voor zover ik kan beoordelen origineel.
  Pivo stuurpen en stuur, shimano tourney remmen en shimano 500 derailleurs, Norta crankset (SR, 170 mm).
  Wel is er behoefte aan wat cosmetica, maar ik was niet van plan het frame over te spuiten. Heeft iemand een idee waar ik eventueel reproductie stickers voor het frame zou kunnen vinden?

  • Omdat dateren inderdaad moeilijk blijft, sinds gisteren ben ik trotse bezitter van een bordeauxrode Jan Janssen Tour de France met ‘nep-chrome’ halve voorvork en achterbouw.
   De fiets is volgens mij nog helemaal origineel en heeft centre-pull Tourney remmen, Shimano 600 achterderailleur, SR crank en stuurpen.
   Nu ben ik aan het zoeken geweest maar nog geen datum codes gevonden, ik kan ook geen framenummer vinden, op de Jan Janssen transfer op de zadelbuis staat ‘1968’ is dit het bouwjaar of was deze fiets ‘ter ere van’ ?

   De fiets heeft gouden biesjes rond de lugs, een Pivo stuur, een suède Majestic zadel met stalen zadelpen en een wit pompje onder de bovenbuis met prachtig vormgegeven chromen dop op het handvat.

   Alle informatie is welkom !

   Bedankt, Guus

   • Ah, nog eens goed gelezen 😉 Jan begon vanaf 1972 zijn eigen frames te maken, dus de fiets is van na 1972 !

 6. Heb vandaag mijn Jan Janssen renfiets opgehaald die ik op marktplaats gekocht heb voor 135 euro.
  Het is een Sallanches racer van 1988 met de kleuren paars/wit.
  De fiets heeft meteen twee Shwalbe anti lek bandjes gekregen en we kunnen weer onbezorgd kilometer vreten.
  De student die de fiets te koop had wist niet wat hij had,en waar het merk voor staat.
  Af en toe gun ik mezelf wat geluk en ik ben zeer tevreden.

 7. Ik heb verschillende Jan Janssen gehad. Een Vuelta en een Tour de France. Daarna een Vector. Die heb ik met spijt verkocht. Na jaren andere merken rijd ik sinds twee jaar weer Jan Janssen. Met Thron buizen. Een heel mooi exemplaar, een Parijs-Roubaix met Shimano 6500 groep in fel geel en rood, gaat in de verkoop. De reden: ik vond een mooie Vector in de kleurstellingen van mijn oude exemplaar. Ik ben gezwicht.

 8. Rond 1978 een racefiets van jan janssen gekocht een licht blauwe aerodynamisch frame met Shimano 600AX afgemonteerd ik fiets er altijd nog op echt fantastisch!

 9. Beste Mevr Meneer.
  Bij toeval kom ik op U side terecht en heb aan U een vraag: Ik ben in het bezit van een Jan Janssen sporfiets van het type Parijs Roubauix. een nog zeer goede staat in de kleur groen. Alles nog origineel. Ik heb deze fiets ergens eind jaren 60 gekocht. Mijn vraag is nu aan U , bestaat hiervoor nog interesse ter overname ?
  In afwachting van U antwoord vriendelijke groeten van Hein Smeets

 10. even een vraagje ik heb een vitus jan janssen 992 met frame nummer E208707 mijn vraag uit welk jaar is dit frame.
  mvrg marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>