Reacties

Jan van Zuylen — 8 reacties

 1. Ik heb van de week een fiets van Jan v Zuylen gekocht met inderdaad een heel leuk frame, met tevens Mondriaan accenten.
  Verder zit er een bijzondere Shimano 105 set op met een blauwe tint.
  De fiets heb ik gekocht om op te knappen en dan gaat hij weer in de verkoop.
  Zelf rij ik al jaren (in volle tevredenheid) op een klassieke Concorde Colombo met Columbus Aelle frame.
  Vanwege mijn leeftijd en nekhernia heb ik er uiteindelijk een fitnessstuur opgezet omdat ik wel wil blijven fietsen.
  Ik heb ook een Concorde Squadra PDM 1988 gehad, het doel was als tweede fiets met toch een racestuur maar frame was net iets te klein.
  Groet Joop van Helden

 2. Een Gazelle Champion Mondial, AB-frame, uit 1983, opgebouwd met volledige Campagnolo 50th Anniversary groep. Net gekocht.

 3. Hallo,

  Wij hebben een Jan van Zuylen fiets staan, helemaal verchroomd afgemonteerd met shimano 600 en dura-ace
  Wij zijn nog op zoek naar het bouwjaar.
  En volgens ons is het een Koga Miyata frame.

  frame nummer is… 24964

  • Hallo Wim en Jim,
   We hebben ook een pagina met tips om te dateren, bijvoorbeeld aan de hand van onderdelen. Zie de link in het menu bovenaan de pagina.
   Er is ook een lijst met framenummers van Miyata, die vind je op onze pagina over Koga-Miyata. Je zou het anders eventueel bij Koga zelf kunnen proberen.
   Succes! Groeten,
   Thomas en Bart

 4. Volgens mij heb ik momenteel ook een Jan van Zuylen staan.
  Het heeft net zoals die van Joop de Mondriaan accenten, echter ontbreekt er stickers met de naam Van Zuylen.
  Zou dus niet weten of het een origineel is :). Enig idee hoe ik hier achter kan komen?

  Het is wel nog een mooi frame in goede staat.

  Groet,
  Sander.

 5. Ik ben opgegroeid in de poluxstraat in Hilversum (geb.1976). aanhet einde van de staat, in de kometenstraat zat altijd een fietsenwinkel: Jan van Zuylen stond er volgens mij op de gevel. De fietsenmaker zelf hete niet zo, vond ik als kind altijd heel gek. Hij verkocht altijd fietsen van het merk Jan van Zuylen. De winkel bestaat al een flink aantal jaren niet meer.
  Een aantal jaar geleden vond ik een voor schroot achter gelaten frame met enkele onderdelen en uit jeugdsentiment kon ik die niet laten liggen. Ik ben aan het opruimen en de fiets nu aan het opknappen. Mooi ding!

 6. Ik heb al 32 jaar een Jan van Zuylen racefiets met Columbus buis. Gekocht in Hilversum in de Kometenstraat bij Ruud, de toenmalige eigenaar van de winkel. Een fantastisch frame, ik ‘woon’ erop! Onlangs heb ik de ketting en tandwielen weer laten vernieuwen en hij draait weer als een zonnetje. Ik ben eigenlijk nog op zoek naar de originele stickers, die er in de loop van jaren afgevallen zijn.

 7. Wat nog wel leuk is om te vermelden is, dat ik nog wel eens met “Jan van Zuylen!” wordt nageroepen; kennelijk roept de naam nog bij veel mensen goeie herinneringen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>