Reacties

Jonkers (Cees Jonkers) — 38 reacties

  • Beste Bart heb je nog die Cees Jonkers fiets ?? heb wel intresse er in mag mij wel enkele foto,s toe sturen op mijn mail adres max7645 () gmail.com
   hartelijk dank voor de moeite Hans Kasper

 1. Ik heb een Jonkers uit ongeveer 1989-90 met o.a. Chinetti frame en Rolls Royce zadel en zou graag de waarde van deze fiets willen weten. Kunt u me daarbij helpen?

 2. Hallo Wielerfanaten in Rotterdam eo

  Ik heb niet alleen een CJ staan, maar er wordt ook nog opgereden. Zo’n 3600-4000 km pj de laatste jaren voornamelijk tussen grote rivieren door in het land van Maas en Waal. Afgemonteerd met Campagnolo Record (!), in elkaar gezet door CJ en opgespoten in het schitterende Bordeaux-rood wat zo mooi kleurt met het witte stuurlint. Af en toe een nieuw bandje en een nieuwe ketting en hij loopt weer gesmeerd. Met minachting wordt ik gadegeslagen door de wielrenners als zij me op hun carbon frame voorbijsteken. Ik laat ze even begaan en als ze denken die is los – fiets ik ze op mijn kleinst mogelijke verzet voorbij 🙂 Dat is pas genieten.

  Het laatste groot onderhoud heeft in Lekkerkerk bij Peter van der Velden Wielerstudio plaatsgevonden en die heeft er maar gelijk Van der Velden stickers opgedaan. Hoewel de CJ nog trots pronkt net onder de stuurnok.

  In mijn schuur staat een batterij velgen en wielen – allemaal uit die tijd – de Wolber tubes zijn goedgeel bijna bruin gerijpt en liggen strak om de velgen. Toen ik enkele jaren terug de bandjes wilde uitproberen met mijn racewielen van die tijd wist ik na 2 uur waarom ik ze al veel eerder heb afgezworen. Bij Ravenstein op maximale afstand van mijn woonplaats stond ik met de zoveelste lekke band geparkeerd en moest ik mijn vriendin bellen om mij ergens tussen de weilanden op te komen vissen.

  Ik heb nooit meer op tubes gereden.

  Mijn CJ racefiets blijft 100% vintage en ik kan er moeilijk afstand van doen.

  gr

  Meindert

 3. ik heb ook 2 jonkers racefietsen , eigenlijk fiets ik er niet zo veel op maar vind het zonde om ze zomaar weg te doen , die ene is een jonkers uit 1977 afgemonteerd met campagnolo nuevo record1977 , helaas is het voorwiel niet meer origineel.volgens Cees was het duurste fiets uit zn collectie toendertijd, het frame is reynolds , campagnolo pads en cinelli crankkast ( of hoe dat ook mag heten ) als ik het email adres heb dan kan ik wat foto,s sturen gr Jan Bosch

 4. Ik heb zelf helaas geen Jonkers, maar kwam ook ij hem over de vloer vroeger. Hij had van die vitrines met oude derailleurs, en was een framebouwer van de bovenste plank. In m’n fietskoeriersdagen reed ik op een alu mountainbike van Peter Hoogenhout, en dit was gescheurd op de aanhechting zitbuis/liggende buis. Cees heeft het gelast, zo’n 16 jaar geleden, en ik rij er nog steeds op. Net zo moeten lachen van herkenning om het verhaal van Meindert. Inderdaad, op je oude stalen bak die carbon-boys ver achterlaten. Zelf rij ik op een Gazelle Champion Mondial, 100% Campa Nuovo Record met toe-clips en oude wollen kleding en lak-helmpje. Echt een kick inderdaad, want die oude racers zijn gewoon beter dan die stijve carbon zooi. Heb ook een zelfgebouwde Formula Triathlon en een Model Piet de Wit(under construction), ook van die uit Dieren. Op het ogenblik een Remy Claeys replica aan het bouwen.
  Ben op zoek naar een Jonkers, een Visser en een Silk Sport. Wie weet er nog iets te staan ergens?

  Groeten, Patrick

  • Hoi,
   Ben Rotterdammer en ging vroeger ( jaren 80 en 90 ) na een rondje ijsseldijk lekdijk altijd even de van brienenoord over om vervolgens langs de kuip te rijden. Op zondagen rook het dan al naar snacks door de kraampjes op het plein. Ik ging dan even bij Cees kijken in zijn etalage of liep even bij hem binnen. Ik was toen 15-20 jaar en had geen centjes voor een droomfiets ik reed op een tweedehandse champion mondial met campa nuovo record. Cees deed aan uitverkoop van zijn frames. Die hingen dan hoog in de zaak tegen het raam. Er hing eens een grijs gelakt chesini frame. Ik geloof voor 599 florijnen. Ik naar Cees. Hij keek me aan, nam mijn postuur op, schatte de lengte van benen, romp.en armen en zei, jij moet geen 59 cm hebben. Hooguit 58 en misschien zelfs 57. Zo deed Cees dat. Later had hij een tweedehands Tomassini staan. Hij verkocht die voor inkoopsprijs, zo aardig was hij als hij merkte dat je als jonge coureur niet veel centjes had. Hij moest elf geloof ik 175 gulden voor hebben. Ik heb er nu nog spijt van dat ik dat karretje niet heb gekocht.
   Nu to the point. Ik ben een CJ aan het restaureren. Hij is 57 c-c en 58.5 Ct. Ik wil hem wel verkopen. Bij interesse hoor ik het graag.

 5. Ik trap mijn uurtjes op zolder steevast weg op de losse rolletjes met mijn prachtige Jonkers. Hij is in wit/grijs gespoten afgemonteerd met Shimano 600 EX. Ik liep er vroeger de deur plat en spaarde al mijn centen bij elkaar om bijvoorbeeld een nieuw wiel te kopen. Hij heeft ook nog eens een oud Gitane frame knalgeel gespoten voor me. Ik doe mijn Jonkers (jonkers super op de horizontale framebuis) zeker niet weg; ik kan er geen afstand van doen. Het achterwiel met Campagnolo Athena naaf en Lambda velg dat ik 25 geleden bij hem kocht zit nu in mijn Giant gemonteerd. Oók een mooi fietsje maar niet met hart en ziel gemaakt zoals Cees dat deed. Ik trof hem eens in de late avonduren terwijl hij voor een gevallen renner in de Ronde van Nederland tussen twee etappes een compleet nieuwe achtervork in een Colnago stond te lassen. Briljant!

 6. Hallo goedenavond allereerst betuig ik me mede leven met het verlies van zo,n vakman , ik heb al diverse racefietsen in me bezit gehad van allerlei merken . maar tot op de dag van vandaag nog nooit zo,n pracht fiets weten te bemachtigen als deze . die kleur rood en hoe het framebuis van rond naar ovaal loopt , prachtig ,en het geheel met de jonkers deckels super mooi . foto,s volgen mvg robert

 7. Ik ben sinds kort de eigenaar van een prachtige Jonkers baanfiets.
  Werkelijk een prachtig frame waarbij de schuine buis uit 4 delen begint(klaver) en eindigt in een enkele buis.
  Geheel van Extralight UltraX tubing, vederlicht.

 8. ik heb sinds vrijdag een Jonkers, nou ja eigenlijk een Denti. Het is een Mino Denti frame, wit gespoten met de transfers van Cees Jonkers. Weet iemand of hij dit vaker deed, Italiaanse raspaardjes overspuiten en eigen naam geven? Er zit ook een Campa zadelpen in met panto: P. van der Linden. Zou van de renner Piet van der Linden geweest zijn, maar die reed wedstrijden van 1947 tot 1954. Is wel later weer geen fietsen, maar ik schat dat deze fiets (campa 6 vits) van rond 1980 is.
  Als iemand wat meer weet hierover hoor ik dat natuurlijk graag!

  • Gefeliciteerd Jerry,
   Dat klinkt als een mooie fiets. We hebben ook een pagina met tips om onderdelen te dateren. Die vind je via het menu bovenaan de pagina.
   Groet,
   Thomas

 9. Ik rijd al een jaar of 8 op een zwarte stalen Cees Jonkers maar volgens mij betreft het een Colnago frame gezien dat klaverblad logo in de bovenbuis verzonken.Heb een 8-vits met Campagnolo Chorus afgemonteerd. Overwoog recentelijk te verkopen maar kan er maar moeilijk afstand van doen. Heerlijke fiets.

  • Hallo zal mijn even voorstellen ik ben carla jonkers de dochter van cees.wat mooi om deze reacties te lezen dit doet mij zo goed het was een geweldige vakman met passie voor het wielrennen nu de tour weer elke dag te zien is op tv denk ik vaak aan hem en ook als ik dit alles lees denk ik vaak dit had hij moeten lezen hoe bijzonder hij voor velen was dank voor deze site ik lees hem vaak gr carla

   • Hoi Carla,

    Weet niet of je mij nog kan herinneren maar ik ben Jaap Boertjes. Ik kwam al bij je vader in het eerste winkeltje jullie woonden achter de winkel. Met je vader ook veel gefietst, in de winter crossen in België. Was een leuke tijd en heb er goede herinneringen aan.

    Groet,

    Jaap Boertjes

   • Hoi Carla als je moeder nog onder ons is Doe haar de groeten Ik kwam vroeger heel vaak bij jullie in de zaak ook al aan de overkant gezellig en je moeder had altijd koffie ,
    Groeten Hans Stroosnijder

 10. Cees was een wereld vent , als ie je mocht. Type niet zeiken maar fietsen. Moest niks hebben van dat moderne gedoe. Ging vaak fietsen met hem , rondje Gouda, man wat kon die man fietsen. Heb hem vaak geholpen in z’n winkel en een hoop van hem geleerd. Jammer dat ik hem uit het oog ben verloren, speciaal toen ik hoorde dat het niet zo goed met hem ging en later toen ik hoorde dat hij er niet meer was. Ik zal deze klasbak nooit vergeten !!!!

 11. Ik wou een ieder die het wil weten dat gisteren a’vond 20-10-2015 om kwart voor 7 de broer van cees jonkers
  AAD JONKERS na een slopende ziekte in mijn armen is overleden.
  AAd was altijd bij cees in de zaak aan het werk

 12. Goedenavond allemaal, ik weet niet of er nog iemand dit blog leest, maar ik heb zelf ook een mooie Jonkers in de schuur staan. Nu ben ik benieuwd of er nog stickers te verkrijgen zijn en zo ja bij wie? Wil de fiets ooit een keer oversluiten. Ik wacht in spanning af. Met vriendelijke groet Arie Kortlever

 13. Cees Jonkers mijn 2de race fiets kwam via Cees een A.L.A.N Toen 3.000 gld. Maar hij maakte een mooi prijsje want hij was niet nieuw.ik heb de fiets noch steeds. Misschien een leuke anecdote. Cees gaat luik bast. rijden. Heeft een c.c.c.p (Russisch)koerspak in de zaak trekt het aan en rijdt er mee door de Ardennen. Zelfs door de pers werdt het opgepikt. Hij heeft drie dagen met een grote glimlach door de zaak gelopen.En hij kon ook noch aardig trappen.
  R.I.P.Cees.

 14. Ik bezit een Jonkers baanfiets, licht en strak en in prachtige kleuren “perfect paint job”
  De leeftijd schat ik op zo’n 13/14 jr. Maar in smetteloze staat. De naam van de eerste eigenaar staat subtiel cursief bij de zadelstrop, …een renner uit Rhoon?
  Is afgeplakt om verwarring te voorkomen 😉

  gr. Ed Verleer

   • Beste Robert, dat staat er inderdaad!
    Om precies te zijn Robert Huygens. Wat grappig dat we elkaar gevonden hebben. Ik heb de fiets nog steeds in mijn bezit, kan als je het leuk vindt een fotootje sturen.
    groet Ed verleer

 15. Sinds 2003 een prachtige CJ. Gebruik hem dagelijks. Prachtig rood en afgemonteerd met Mirage. Heb er een carbon voorvork op laten zetten door latere eigenaar. Heb spijt dat ik orginele voorvork heb laten staan . Vraag: Heeft iemand nog een(rode) voorvork van CJ liggen? Groet Henk.

 16. Hallo Wim, ik heb zeker interesse in een “Cees Jonkers” racefiets van 85/86.
  Ik ben bereikbaar op 0628543877
  Hoor het graag van je

 17. Hallo fietsliefhebbers,

  Is er iemand op zoek naar een goede jaren ’80 Jonkers in frame maat 60? (CT, dus 58 CC).

  Het is echt nog een mooie fiets die het verdient om (eindelijk) veel kilometers te gaan maken!

  Hij staat ook op Marktplaats:
  http://link.marktplaats.nl/m1441415202

  Keurige Jonkers, 60 cm center-top, lichtgewicht stalen handgemaakte racefiets in goede conditie. Mooie chromen voorvork, aluminium Atax Franco Belge stuur en stuurpen.

  Dit is met recht een liefhebbersfiets met nauwelijks gebruikssporen en direct klaar voor gebruik.
  Ketting, cassette en stuurlint zijn nieuw. Verder is het een erg mooie basis om een klassieker te rijden en gaandeweg te customizen.

  Sachs Huret groep 12 versnellingen (France)
  Weinmann remmen
  Maillard naven/ Rigida velgen (France)

  Al met al een mooie fiets!

  Heeft u interesse? Stuur een bericht via Marktplaats of bel snel! 06 339 17487

 18. Beste Jonkers-liefhebbers,
  Ik ben recent de eigenaar van een – al zeg ik het zelf – erg mooie brons-gouden Jonkers Super. Waarschijnlijk, gebaseerd op op de rem- en derailleurset (Shimano 600 Arabesque en wielen (Wolber-RVS) uit omstreeks ’78 -’81.
  De voorvork heeft op de top een kenmerkend V patroon gespoten in wit, groen en zwart. Weet iemand wellicht om welk frame dit zou kunnen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>