Reacties

Loverdi — 8 reacties

 1. Ik heb inderdaad nog een mooie Loverdi en ik vindt het nog steeds een geweldige fiets.
  Als dadelijk het mooie weer begint komt ie van stal en ga ik er weer mee de weg op .
  Heb vroeger 10 jaar wedstrijden gereden en dat is overgegaan naar trimmen en niet meer afbeulen . De Loverdi zal ik altijd in ere blijven houden . De kleur is heel mooi rood en er liggen draadbandjes op .
  Groeten M.Snijckers .

 2. Zo’n 25 jaar geleden ben ik de Col d’aspin opgefietst op mijn Cycles ST Corneille. Op de top ontmoette ik een stelletje uit Teteringen (bij Breda) die de Pyreneeën aan het doorkruisen waren op een LOVERDI tandem. Zijn er nog tandems van dit merk “actief”?

 3. ik rijd sinds een jaar of drie op een zilvergrijze Loverdi die ik zelf heb opgebouwd en van vriend Leo Peters uit Den Bosch heb overgenomen, hij heeft een mooi wielsetje met Suntour naven gemaakt. Niet de lichtste maar wel een heerlijke fiets!

 4. Al enige jaren rijd ik op een witte Loverdi race fiets van Louis van Dijk; ik ben er erg contant mee, maar zijn zoon vindt het oud-bollig. Zelf rijdt mijn zoon op een Willier en hij is mij aan het overhalen om ook een Willier te kopen. Reden is dat hij mij heeft uitgedaagd om volgend jaar de Mont Ventoux te beklimmen en hij ziet mij de Mont Ventoux niet op mijn Loverdi naar boven gaan. Wat is in deze wijsheid; toch een Willier (of andere nieuwe race fiets) kopen en de Loverdi als trainingsfiets te houden, of toch de Mont Ventoux op mijn “oude” Loverdi gaan beklimmen.

 5. Een leuke anecdote over Loverdi?? Ja, die heb ik wel! Maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet in de richting die jullie zoeken…
  Mijn opa Janus heeft jarenlang bij Louis van Dijk gewerkt en als kind reed ik, en al mijn neefjes en nichtjes, op met “Loverdi” gemarkeerde fietsen. Tot daaraan toe is alles nog OK.
  De anecdote op zich is dat mijn opa altijd een heleboel van die Loverdi stickers mee naar huis nam en in zijn fietsgarage thuis oude fietsen opknapte en schilderde en om het eindresultaat nog geloofwaardiger te maken, plakte hij “Loverdi” stickers op de frames!!!
  Dit wist ik toen nog niet, maar dat is later duidelijk geworden. Ik heb dus altijd gedacht op Loverdi fietsen te hebben gefietst en die krengen waren loodzwaar…het waren alleen geen Loverdi fietsen!!!

  • Hi Wendy,

   Ik ben een loverdi aan het restaureren en op zoek naar een balhoofd en frame sticker. Zijn er nog overgebleven?

   Mvg

   Axel

 6. Beste,

  ik ben sinds kort ook in bezit van een “Loverdi” en had graag iets meer informatie hierover.
  Ik heb hem op een vintage-fietsbeurs gekocht, kende het merk helemaal niet, maar was mooi wit en fietst super! Nu, ik ben iemand die wel van details houd, dus ben ik op zoek naar originele, toen gebruikte onderdelen van deze fiets.
  De versnelling, remmen, ezv zijn zeker niet degene die toen op heb gestaan, dus kan mij iemand verder helpen? Of misschien in de winkel in Breda langs gaan met het fiets?
  Alvast bedankt voor alle reacties, groetjes, Fré.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>