Reacties

Martelly — 17 reacties

 1. geachte,eerst en vooral een dikke proficiat voor uw werk en doorzetting!!!!
  nu heb ik vandaag een occasie fiets gevonden van het merk martelly,maar onderaan
  zit ook een stempel van cinelli!?
  is dit nu een martelly of cinelli frame?
  alvast bedankt,ik ben erg blij met deze fiets.
  luc

  • Hallo Luc,
   Onder de naam Cinelli worden zowel hele fietsen als componenten verkocht. Onder de componenten zijn ook lugs, waarbij op de bottom bracket Cinelli staat. Als je foto’s van je fiets hebt, wij zouden ze graag ontvangen.
   Groet,
   Thomas en Bart

  • Via e-mail liet Eddy Martens van Martelly weten:

   “De lugs en braqetpotten +vorkkronen voor onze frames kochten we vroeger rechtstreeks in italie bij Cinelli. ( jaren1980 en plus)

   Later kwam cinelli uit met een braqetpot met spoiler met ingegoten kabelgeleiding.

   Altijd stond er onderaan de braqetpot Cinelli ingegoten , deze braqetpotten waren in microfusion (speciaal procédè om allerlei metalen stukken te gieten) gemaakt .”

  • Mooi verhaal. Ik heb vandaag een Concorde gekocht en probeer de geschiedenis te achterhalen. Ben groot fan van stalen frames. Ik heb ook een stalen mtb 29″.
   Maar terug naar de Concorde. Is een Columbus Aelle frame ( althans staat op de stikker) met twee gegraveerde hartjes op de bovenbuis. Heb foto’s maar kan die hier niet plaatsen. Misschien via de email?

 2. Vandaag een stukje Belgische fietsgeschiedenis en -trots aangeschaft .Ik heb mij een tweedehands Martelly (vitus profile) gekocht in een nog zeer goede staat ,volledig afgemonteerd met Shimano 600 onderdelen .Nog een paar details in orde brengen en dan ermee de weg op .Ik kijk er al naar uit en ben maar al te fier bij de Martelly-aanhangers te behoren !

 3. Hello magnificent Martelly frame builders,
  More than 20 years ago I purchased a beautiful used proffesional road racing bicycle with a Martelly frame and with top Campagnolo equipment throughout (from around the 1980’s).
  It has the name Gregoire Cycles Rome on red and chrome Reynolds frame tubes brazed with Cinelli lugs.
  The fork crown has R.G engraved on top each side and Gregoire engraved on top of each seat stay. Martelly is engraved on the side of the left hand chain stay. The frame is 21.5 inch but I can not find any frame number.
  I wish to learn more about the Gregoire Martelly frame and if these frames were marked with numbers.
  Best regards John Cole

 4. Beste,

  ik heb mij onlangs een oude stalen Flanders aangeschaft. Ik vind nergens informatie tot ik toevallig op jullie website terecht kwam. In de bracketpot staan de letters BCM gedrukt.Kunnen jullie hieruit opmaken hoe oud deze fiets is?

  • Beste Marc,
   met een eenvoudige zoekactie bij Google is te achterhalen waar BCM voor staat.
   Wij adviseren je om gebruik te maken van de tips op onze pagina over het dateren van fietsen. Deze pagina is te vinden via het menu bovenaan de pagina.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 5. Hallo,
  Ik ben in bezit van een frame met als merknaam Maertens. Het frame is voorzien van een oogje voor een kaderplaatje, en decals van Columbus SL (frame en vork).
  Graag zou ik willen weten wie dit frame gemaakt heeft; het is licht en rijdt buitengewoon fijn.

 6. Goede dag de heer Martens,
  Ik heb gehoord dat je ook hebt opgebouwd fietsframes voor het Belgische bedrijf Diamant – klopt dat? Zo ja, kunt u mij misschien helpen? Ik heb een Diamant race frame met de code “T 53” (stempel op de onderzijde van de trapas). Kunt u zeggen in welk jaar het frame komt? Kun je iets vertellen over de gebruikte framebuis? Gelieve te excuseren mijn slechte Vlaams, ik kom uit Duitsland.
  veel groeten
  Steffen Lutz

 7. Ik ben sinds een week trotse eigenaar van een Martelly frame , super mooie kleurstelling . Ga deze opbouwen in neo retro style , met Shimano 600EX maar dan we met Ultegra modernere brifters ipv buis schakel.

 8. Beste, ik ben trotse eigenaar van een Martelly fiets.
  Tis nogal een specialleke naar mijn bescheiden mening met een type slx tubing (geribbeld frame) pro fiets
  Nooit tegengekomen of foto’s van gevonden. Sportivo
  Gekocht van een oud Belgisch piste kampioen uit de vlaanders.
  Is er nog info over deze frames/fiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>