Reacties

Remy — 24 reacties

 1. Tijdens mijn amateurtijd ( 1967-1969) reed ik op een remy.
  De militaire dienst gooide roet in het ren-eten en na jaren van niet koersen weer begonnen in 1984 bij de liefhebbers-veteranen. Dit enkele jaren gedaan maar ik bleef toch de wielersport een warm hart toedragen en dacht dikwijls aan m’n Remy. Deze week heb ik een redelijk exemplaar op de kop kunnen tikken (je ziet ze haast nooit) en ga ze restaureren.
  Ik kan niet wachten tot ik weer een Remy onder me heb. Ik rij momenteel op een stalen Eddy Merckx (nr: Z-4714).
  Misschien bestaan er kleine wonderen maar: ik zoek nog een set Remy stickers, wie o wie?

  • Beste Cees,
   Net als jij heb ik in mijn jeugdjaren bescheiden gekoerst. Eerst op een Belgische Libertas fiets, daarna op een op maat gemaakte Remy fiets van 1978. Alles afgewerkt met Campagnolo, een pareltje van vakmanschap, niet stuk te krijgen! Ik fiets er nog regelmatig op (ongeveer 5000 km/jaar).
   Het frame is intussen een paar maal gespoten en wacht op een nieuwe beurt na het seizoen.
   Mocht je aan stickers geraken, laat mij iets weten.
   Groeten,
   Frans

   • Frans,
    Als je echt hebt gekoerst! zul je mij nog wel herinneren!
    In die jaren reed het halve peleton in de Zuidwesthoek met remy! Ik reed meestal wel vooraan want er was geen plaats voor iedereen , zoals ik al elders heb vermeld won ik v.a ’66 (met uitzondering van ’70) t/m ’84 z’on 80 coursen waarvan merendeel rond de kerk! toen er nog véél publiek kwam naar de kermis coursen!
    Wees zuinig op je remy en hou hem orgeneel! Stickers heb je niet nodig want die werden destijds met de hand geschilderd op de reynold buizen met uitzondering van de balhoofdbuis!
    Frits Hoogerheide

   • Hallo Frans, Ik heb ondertussen al 3 Remy’s gehad. Ik ben gepensionnerd en mijn hobby is het opknappen van “Oud staal”, het liefst Italiaans.
    Ik heb nu ook weer een Remy frame dat ik ga opbouwen.
    Ik koop mijn stickers veel bij “www.frame-stickers.nl “. Hij heeft de Remy stickers in zijn bestand zitten. Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb.

    Succes met je Remy fiets, wees er zuinig op, ze komen de laatste tijd steeds meer als gezochte fiets naar voren.

    Groeten, Cees Rovers

    • Cees goedemorgen,
     Ik heb een frame waarvan ik denk dat het een REMY is.
     Hij staat op Marktplaats met de vraag wie dit frame herkent.
     Wil je even kijken?
     Graag een reactie.
     vr gr
     Jan Komen

     • Mijn eerste racefiets in 1958 was een Mol.Ik zoek al heel lang naar zo’n frame,helaas niet te vinden.Als iemand iets weet,heel graag???
      Met vriendelijke groet,
      Tom

   • Lange tijd werden de letters er inderdaad met de hand opgeschilderd. In de laatste jaren van het merk wer echter wel degelijk gebruik gemaakt van transfers welke in water werden gelegd om los te maken van de ondergrond om vervolgens op het frame te worden aangebracht.

 2. Vanaf mijn 12e jaar was ik dagelijks bij de fam.v.d. Kloof,leerde daar ook fietsen repareren en mocht mee gaan trainen met de klasbakken van die tijd; Leo Bogers, Leon Schrauwen, Rene Pijnen, Toine van Gaal. Als jong broekie heb ik alleen maar zwarte sneeuw gezien, maar heb toen wel leren sturen.Tot mijn 16e jaar zat ik er dagelijks en heb dus bijzonder veel meegemaakt; het zou bijna in boekvorm kunnen worden uitgegeven. Henk en Cor waren een geweldig echtpaar voor hun klanten. Met de dochter Anita is er nog een zeer regelmatig en bijzonder gezellig contact.

 3. Hallo Cees, ik vond van jou een andere reactie op internet, met een verwijzing naar een privé-collectie van ‘Jan Buyk’. Is die te bekijken en waar vind ik die?

  grt
  Alex

  • Hallo Alex. Jan Buyk is de eigenaar van café en zalencomplex “Huis ten Halve” aan de Passenberg te Roosendaal. Hij heeft een behoorlijke privé verzameling. Zijn vriendin Mieke is misschien wel de grootste verzamelaarster van het roemruchte Belgische merk Groene Leeuw. Zij is dan ook directe familie van de Belgische ex wereldkampioen Benoni Beheyt die in 1963 Rik van Looy klopte te Ronse.

 4. Remy was aanvankelijk gevestigd aan de Burgemeester Voetenstraat in Ossendrecht. Later verhuisde de zaak naar een groter pand op de hoek van de Dorpsstraat en de Doktersstraat (de straat waar ik ben geboren en getogen). Dagelijks was ik te vinden in de werkplaats bij Henk en Cor v.d. Kloof, waar de onlangs overleden Marten v.d. Bergh, lokaal beter bekend als Marten van Toepse, de frames bouwde. Het is daar waar ik ben besmet met ’t wielervirus; ik ben er nooit van genezen …

  • Hallo Hes, dit is echt een erg oude Remy, nog uit de stal van René Wouters. Ik denk begin 50-er jaren en misschien wel vroeger. Ik was samen met de oud prof en ook Remy rijder Frits Hoogerheide een boek aan het schrijven over Remy. Helaas overleed Frits vrij plotseling op 3 nov. vorig jaar. Al de bestanden stonden op zijn computer en zijn verloren gegaan.
   Graag zou ik de fiets “live” bezichtigen. Ik woon zelf te Roosendaal, als het niet te ver is kom ik wel even langs.
   Met groeten: C. Rovers

   • hoi cees,

    heb jij je remy nog .
    ik ben nl remy verzamelaar en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het merk en zijn ontstaan .
    zie facebook pagina ” remy rijwielen ossendrecht”
    als je fotos heb plaats ik ze er graag op .

    grt stephan

    remyrijwielen@gmail.com
    remyri

    • Hallo Stephan, zoals ik al in deze rubriek kenbaar maakte, was ik een boek aan het schrijven over Remy, tezamen met Frits Hoogerheide. Frits stierf plotseling en alle gegevens en veel foto’s zijn verloren gegaan.
     Ik heb nog wel wat foto’s en als je wil kan ik ze doormailen.
     Ik moet dan wel je privé mailadres hebben.
     Ik heb mijn Remy’s niet meer. Ze staan in privé musea tot in Helsinki toe.

  • Hallo Klaas,
   Heb je onze tips voor het dateren van fietsen al gelezen?
   Ze zijn te vinden via het menu bovenaan de pagina.
   Groeten,
   Thomas en Bart

   • Yep, gezien. Bedankt! Buiten de onderdelen (naven uit 1954 en 1955, stuur en stuurpen uit 1966, zadel uit 62 en derailleur van voor 1960) heeft mijn fiets geen kenmerken. Er is geen cijfer of letter op te bekennen.

 5. Heb dr net eentje zo goed als mogelijk opgeknapt.
  Eigenlijk 2 cm te groot voor mij maar ach… ze is roestig enz maar eigenlijk stiekum oo wel heel erg mooi.

 6. Ik heb een Remy racefiets waarbij op het schildje nog van de Kloot staat ipv van de Kloof. Wat zegt dat me over de leeftijd? de fiets is ooit door mijn schoonvader gekocht. Hij is rood heeft 2*5 versnellingen en commandeurs aan het stuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>