Reacties

RIBO (Ries Boogmans) — 2 reacties

 1. Het is geweldig leuk, iets terug te zien over het bedrijf van mijn vader. Gestart net voor de 2e w.o. in een arbeiderswijk (betonbuurt), waar de omzet, ongeveer 400 fietsen per jaar, verkocht werd op de lat. Met de hand, werd de wekelijkse betaling verwerkt. En ik durf te zeggen, dat elke koop, betaald werd. Men kende elkaar, vanwege de intense contacten, vanwege de 2e. wereldoorlog. Dus, koop werd betaald.
  Echter heb ik, in al die jaren, nooit een racefiets in de etalage gezien. De verkochte merken waren vooral, Burco, Union en Phoenix. Dus geen dure merken, omdat de kopers hardwerkende arbeiders waren, die met een klein bedrag per week hun koop afbetaalde.

 2. Goedenavond,

  Ik heb nu 40 jaar een Burco in mijn bezit, waarvan de laatste tien jaar hangend in de schuur, wachtend op een restauratie. Wat heb ik al een plezier van deze fiets gehad. Ik heb hem destijds van een oud mannetje gekregen, waar mijn moeder destijds werkte. Hij vertelde dat de fiets van voor de WOII was. Er zit ook een originele drager voorop, denk van gietijzer. Onlangs is mijn moeder verhuist, zij kwam zelfs nog aan met een messing plaatje met de naam van de oude man erin gestanst met een doorslag. Deze hoorde bij de fiets en die moest je laten zien bij aanhouding.
  In hoeverre dit allemaal klopt, weet ik uiteraard niet. Ik zal binnenkort de fiets naar een bekende van mijn brengen. Hij zit al 50 jaar in de fietsen en wil deze wel restaureren. Eigenlijk zijn het alleen een paar spaken en de kettingbeschermer.

  U mag gerust contact met mij opnemen en ik wil u ook wel een paar foto’s sturen. Fiets is ook wel eens gebruikt bij een jaarfeest van ons dorp of toneel.

  Met vriendelijke groet,

  Arjan Mooibroek

  ps. naamplaatje met adres van Ribo zit er nog op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>