Reacties

Springfield — 20 reacties

 1. Als Haarlemmer kwam ik ook regelmatig bij Willem Metz, al was het alleen al om langs te rijden en even in de etalage te kijken. Ik herinner mij hem nog vaag als een flinke maar hele aardige man met wit/grijs haar.
  Na het stoppen is het merk Springfield overgegaan naar Hoogland sport in Haarlem daar heb ik nog wel eens een Springfield gekocht. Het was de familie Hoogland, vader Piet en zijn zoons Fred en Piet eerst begonnen aan huis aan de amsterdamse vaart, later een winkel in (?) de da Costastraat en later aan het Hof van Egmond. Ook hier was het een samenkomen van renners en altijd lol in de zaak.

 2. Dag, Ik heb een Springfield dames sportfiets uit vermoedelijk de jaren vijftig. Ik was bezig de fiets op Marktplaats te zetten en kwam zo (voor info over Springfieldfietsen) op deze site terecht. De banden van de fiets zijn niet meer origineel, er zitten roestplekjes op het frame en een beschadiging aan het zadel. Verder een mooie,bijzondere fiets. Heeft iemand belangstelling reageer dan gerust.

 3. Ik heb zojuist een springfield/hoogland special gekocht, en wil deze voorzien van een mooie nieuwe laklaag

  Mocht iemand nog springfield stickers hebben of iemand kennen die deze heeft dan hoor ik dat heel erg graag..

  • Beste Nicolai,
   Mooi dat je je Springfield in oude glorie wilt herstellen. Fred Hoogland kan je mogelijk helpen. Mogelijk heeft hij nog transfers liggen. Welke kleur wil je hebben? Ik wil het hem wel vragen en zijn antwoord aan je doorgeven. Heb je een e-mailadres?

   met vriendelijke groet, Jan Tjemme van Wieringen

   • aan Jan Tjemme van wieringen,

    Beste Jan ik ben een trotse eigenaar van een hoogland sport waar alles nog helemaal origineel van is nu ben ik op zoek naar het logo van hoogland om hem 1 dezer dagen weer helemaal opnieuw in de lak te zetten het logo is een wapenschildje in de kleuren rood wit blauw waar een geel schild weer inzit met de naam Hoogland en daaronder een gele strook met haarlem weet u mischien of iemand anders waar ik de logo’s nog kan vinden zo ja dan maak je iemand heel gelukkig
    bijvoorbaat alvast bedankt
    milo keuper

   • Goedendag, vandaag een Hoogland sport aangeschaft groen met balhoofd logo Hoogland Haarlem in blauw, en ben ook op zoek naar transfers

   • beste Jan Tjemme,

    mooi dat je wellicht wat decals kan regelen via Fred Hoogland.
    zoek namelijk ook nog een compleet setje om mijn fiets weer mooi te maken.
    hoop wat van je te horen, alvast bedankt,

    mvg Ed Wouters eddyw1964@hotmail.com

  • Beste Rob, ik heb een orgineel springfield frame en wil graag een compleet set stickers op mijn gespoten frame hebben.
   Welke kleur zijn de transfers en wat kosten ze?
   Het liefst zou ik ze in geel hebben.

   Groet,
   Jos

   • Hallo Jos,
    Rob heeft niet voor niets zijn e-mailadres en telefoonnummer vermeld. Je mag direct contact met hem opnemen.
    Groeten,
    Thomas en Bart

 4. Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een Hoogland Spingfield Special. Lichtblauw met een deels verchroomd frame en chromen voorvork. Een fraaie fiets die technisch en optisch nog in prima en originele staat is.
  Ik ben 56 en kende het fietsenmerk via mijn 10 jaar oudere broer uit de jaren 70. Erg leuk om als geboren en getogen Haarlemmer een in Haarlem gebouwde klassieke fiets te hebben.

 5. ben in het bezit gekomen van ’n Springfield special racefiets, op het balhoofd ’n sticker met vermelding Springfield METZ Haarlem, op de horizontale buis naar het zadel ’n sticker Springfield Kampioen van Nederland, Framenr. 2459755. remmetjes MAFAC voorremmetjes missend, (trapper, brackert tandwielen naaf voor en achter handles versnelling zijn Gampagnolo. stuurbocht en pen zijn Cinelli. velgen RIGIDA Al.1320. zadel kleur van de fiets is groen. Zou graag willen weten van welk jaar zij is, wat de kleur van het stuurtape moet zijn en ook van de remkabels. voor nog wat technische vragen, groetend Arie 0626456717 of 0206114094 of E-mail

 6. Goedendag, vandaag een Hoogland sport aangeschaft groen met balhoofd logo Hoogland Haarlem in blauw, en ben ook op zoek naar transfers

 7. Ik heb in Frankrijk een racefiets gekocht met een Simplex groep van 1949.
  Er staat Peugeot op het frame maar dat klopt volgens mij niet omdat de stikkers er ondersteboven zijn opgeplakt.
  Na veel speurwerk kom ik uit bij Springfield, de balhoofd lugs van Nervex kloppen precies met die van mijn frame.
  Mijn vraag aan Thomas en Bart is, Gebruikte Spingfield in 1949 een aangesoldeerde achterbrugvork van Simplex omdat op de achtervork Simplex staat. ? ( de aangesoldeerde achtervork waar het wiel in zit.

 8. Kan iemand mij vertellen wat voor jaartal deze fiets is en of er nog onderdelen van te verkrijgen zijn
  b.v.. remmen voor, bijbehorende pedalen en misschien nog wat kleine dingen?

  Vriendelijke groet;
  Arie van Diemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>