Reacties

Van Herwerden (en Zullini) — 9 reacties

 1. Ooit, begin jaren ’80 vroeg ik aan een van de mannen (Ton of John dat weet ik niet meer) wat ik moest doen aan mijn crossfiets. Ik die van Nijmegen ben, had een vakantie lang over het strand gereden (leuk, kende ik niet). Mijn crossfiets werd daar wel tamelijk roestig van. Het antwoord was: ” brasso, tegen roes”.

 2. Ik heb onlangs een Ton Van Herwerden uit 1966 (volgens John -zoon van Ton- zelf)nieuw leven ingeblazen. Met onderdelen uit de 50-er en 60-er jaren, zoals Brooks zadel, Titan stuur en nok, centrepull remmen etc. Bij John lokte het de reactie uit in e-mails over en weer: “Ge-wel-dig. Dit is echt de alleroudste van Herwerden racer die ik me kan herinneren.”

 3. Ik heb al jaren een Vanherwerden Zork mtb, alleen fiets ik er nooit meer op.
  Zijn er liefhebbers die hem willen overnemen?
  Frame is lavazwart met goudkleurige accenten.

 4. Ik heb een “Ton van Herwerden” die heel oud moet zijn. Ikzelf heb hem gekocht van een bejaarde wielrenner, in 1982 en volgens mij was hij toen al een jaar of 25 oud. Hij had toen nog velgen met plaktubes, die zitten er uiteraard niet meer op…
  Ik zou wel foto’s willen laten zien maar dat gaat hier niet geloof ik. Onderin het balhoofd staat; NERVEX en daaronder een onleesbaar nummer, tenminste daar lijkt het op. Kan iemand mij wijzer maken?

 5. Op de fiets vanuit Amsterdam soms maandelijks wel een kee ff trainen richting van Herwerden , daar ff kleine spulletje kopen en weer terug met de dikke zwart wit catalucus in je Shirt en spullen mee , dat waren nog een tijden , wie kwam er niet van heinde en verre .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>