Reacties

Van Tuyl — 15 reacties

 1. Ik ben 1 van degenen die zo’n van Tuyl hebben. Een Gijs van Tuyl Racing Feather, inmiddels zo’n 24 jaar oud maar nog steeds een super stijf frame. Natuurlijk niet met 33 verzetten of zo zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is maar met een 7-speed en 2 bladen aan de voorkant. Alleen de verchroomde voorvork is als eens opnieuw verchroomd maar blijft qua afwerking het zorgenkindje omdat de roest er wel een klein beetje doorkomt. Maar fietsen doet hij nog steeds als de beste vooropgesteld dat ik maar hard genoeg trap. Al met al toen en nu nog steeds een super frame in mijn ogen.

 2. Mooi kopplaatje hadden die Racing Feathers! Een grote 1 met een lauwerkrans erom. Klassieke Italiaanse uitstraling en er zijn er meer dan een handvol verkocht!
  Ook Van Tuyl heeft werelkampioenen afgeleverd meen ik.

 3. Ik heb een van Tuyl Max van stalen Colombus Max buizen ik zou wel graag willen weten of en hoe ik kan zien of het frame door Gijs of door Pesenti gebouwd is.
  Dan ben ik heel stiekem een klein beetje meer fan van de laatste, maar dat moet ik wellicht op een ander blog melden 😉

  • Hallo Valentijn,
   Van dit soort details zijn wij ook niet op de hoogte.
   De familie van Tuyl is nog steeds actief in het fietswereldje. Je zou het ze eens kunnen vragen. Wij zijn benieuwd naar wat je er over te weten komt.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 4. Ik heb sinds kort een “van Tuyl, Teleflex” serienummer 2305, afgemonteerd met Campagnolo Delta.

  Daar is op het internet dus echt helemaal niks van te vinden, heb de winkel in Brughem maar gemaild met een foto, misschien dat zij er meer over kunnen vertellen?

  Of is er hier iemand die er meer over kan vertellen?

  Groet, Marc

 5. Hallo,

  Ik ben sinds kort de bezitter van een van Tuyl Racing Feather. Ik heb echter een vraagje. Welke columbus buizenset werd hiervoor gebruikt? Dan zou ik de officiele decals er weer op kunnen plakken.

  Groeten en bedankt,

  Sjoerd

  • Beste Sjoerd
   Ik heb een Van Tuyl Racing Feather uit de negentiger jaren met 2×8 verzet,Shimano Dura Ace 7402 derailleurs en 7403 remmem. Mijn frame met verchroomde achterbrug heeft de orginele stikker Columbus PRX. In die periode komt Columbus SLX ook veel voor als frame, lees ik op internet. Mijn verchroomde voorvork heeft op beide zijden de stickers Columbus Foderi Laminati. Dat laatste alleen op voorvorken en niet op frames.
   Succes!
   Jochem

 6. Hier is nog een Vantuyl Titanio Cyclecross frame in gebruik (Russisch Titanium) Helemaal blank met enkel op de bovenbuis een stikkrtje met Titanio.. Een jaartje of 20 geleden via via in onderdelen gekocht met Shimano 105 groep.. Vermeend is dit frame ooit gebouwd voor een prof die deze gebruikte als training fiets. De naam van deze man ben ik vergeten, was wel een grote kerel, frame maat is 58 en dan nog met een hoge grondspeling. Serienummer is “H516” dus het is dus geen grote oplage serie. Door de jaren heen heb ik het omgebouwd tot sportieve stadsfiets. Maar “wat een geweldig uniek zeer comfortabel en onverwoestbaar frame, super strak gelast door een echte vakman. Een genot om naar te kijken en op te fietsen, een fiets voor het leven. Ik heb er nog nooit een 2e van gezien. 🙂 En ik ben er zo trots op als een Aap..

 7. Weet iemand iets over en Van Tuyl VT510 ?

  Heeft het van en kringloopwinkel for 100 Euro gekocht en is in zeer goede staat…Leuk fiets met Shimano RX100 set en leuk semi-aero wielen..

  • Hallo Paul,

   Is het toevallig een wit met blauwe VanTuyl zonder de accu van de Shimano rx100 set?
   Ik hoop dat je dit nog leest, ben benieuwd of dat die fiets is namelijk…

  • Hallo,
   Wij zijn geen winkel en wij zijn ook niet Van Tuyl.
   Mocht je een bandje willen kopen bij een webshop, dan stellen wij het op prijs als je dat doet via een van de links op: onze pagina.
   Kost jou niets extra, maar levert ons een kleine bijdrage op om deze website in stand te houden.
   Groet,
   Thomas en Bart

 8. Ik heb nu enkele weken een van tuyl LT780 met het opschrift DSB Bank heeft iemand hier nog iets van b.v. foto`s of andere documenten b.v. met de leeftijd en de gebruikte originele onderdelen.
  Altijd leuk als je tijdens het fietsen wat weet te vertellen over je fiets.

 9. Ik ben in het bezit van een Van Tuyl Racefiets. Dit frame is gebouwd door Pesenti met Columbus SLX buizen en heeft een heel mooi Cinekid Bracket. De fiets is afgemonteerd met Shimano 600 Ultegra tri-color met 7 kransjes achter en 2 bladen voor 42-52. De wielen zijn van Mavic, open 4 CD.
  De fiets fietst nog steeds geweldig waarbij de goniometri wel veel compacter is dan mijn huidige Carbon Apex exemplaar.
  Geweldige fiets die van Tuyl met zeer mooie kleurstelling in zuurstokkleuren.

 10. Mijn eerste Van Tuijl kocht ik rond 1985, ter vervanging van mijn oude Gazelle A. Dat was nog in de winkel in Zaltbommel, ik meen in de Vergtstraat. Een stalen frame. ik weet niet meer welk type dat was (ik heb hem lang geleden verkocht, omdat je niet álle oude fietsen kunt bewaren). Hij werd ca 1995 vervangen (in Bruchem) door een Alu VT730 fiets, 2×9 versnellingen, Shimano Ultegra, waar ik drie keer de befaamde Honderd Cols Tocht op reed. Ik heb hem nog steeds, ik gebruikte hem tot mijn pensioen nog met bagagedrager en licht voor het woon-werkverkeer. Bijna alle onderdelen zijn inmiddels vervangen. Ook nu rijd ik er ‘swinters nog vaak op. Het is nog altijd een prima frame. Bij een ongeval in 2002 in Frankrijk (autoportier..) was de voorvork verbogen. Gijs heeft er een nieuwe vork ingezet en hij deed het weer als vanouds. Het frame mankeerde niets aan. Terwijl bij dat soort ongevallen toch meestal het frame ook wel wat oploopt. Ook voor mijn vriendin kocht ik wat later een Alu VT. Toen ik na een half jaar terugkwam vanwege krakende kabels had Gijs de zaak verkocht, en de nieuwe eigenaar weigerde de garantie over te nemen. Nooit meer teruggeweest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>