Reacties

Visser (Teun Visser) — 32 reacties

 1. Teun visser ken ik van zijn winkel op de slaak bij het oostplein, mijn broer kocht hier zijn eerste racefiets in 1974,de man was altijd wieltjes aan het spaken,hillarisch genoeg zag ik 5 jaar terug een advertentie op marktplaats met een partijtje racewielen ben er naar toe gegaan en het bleek familie van teun te zijn, verteld werd dat teun aan geheugenverlies lijdde . de wielen zijn in ieder geval een mooi aandenken aan de rotterdamse racefiets specialist. ik heb nog een schitterende lichtblauwe visser vainqeur waar ik vaak nog op rijd.

 2. Ik had van mijn eerste vakantiebaantje een schitterende lichtblauwe RIH sport gekocht met Campagnolo onderdelen van een amateur voor 500 gulden. Helaas was die na een jaartje toch te klein en heb ik ‘m verkocht aan Teun Visser voor 600 gulden. Mooie deal toch? Alleen jammer dat die RIH een week later gestript als baanfiets in zijn etalage stond voor 900 gulden. Heb vervolgens een oud Alan frame met nieuwe onderdelen gekocht van Manus Brinkman, had die zelf nog een WK veldrijden op gereden. De Alan heb ik nog, die doe ik nooit weg. Nu ben ik weer op zoek naar zo’n lichtblauwe RIH.

 3. M’n vader reed op een Visser Vainqueur, en zelf had ik als jochie een mini-Visser racefietsje. Teun had een grabbelton in z’n werkplaats, met oude speelgoed auto’tjes. Wist hij veel wat dat spul waard is nu, vele Dinky Toys en Corgi heb ik daar uitgegrabbeld als kind. Ben nog steeds op zoek naar een wijnrode Vainqueur, maar ja, zeldzaam hè. Ik ben zelf al 16 jaar fietsmonteur, door het virus dat Mensen als Teun, maar later vooral ook door Clemens Cillekens. Nu verder sleutelen aan m’n Piet de Wit.

 4. Antwoord uit Frankrijk: ik liet en fiets maken door Teun Visser (Witte Ko.?) in 1975 , toen woend ik in Nederland en heb ik 11 jaren op die fiets gekoersd , in Nederland , Belgie en later in Normandie .Deze fiets , wijnrood kleur toevallig , heb gisteren verkocht met reseve wielen en onderdelen voor 130 € ! Ik ben n’ vriend geweest van Jan Brinkman , dus Manus gekend .Ieman zou mij kunnen meer vertellen over Witte Ko ? Excuseren mij slecht nederlands , ik ben maar n’ fransman terug na 5 jaren in Holland sinds 1978 ! Ik rij nu een Look 595 en vooral en mountainbike Sunn watt .

 5. Heeft iemand wellicht interesse in een Visser racefiets?
  Ik rij er niet meer op en hij is toevallig in de wijnrode kleur.
  Het zou mooi zijn indien deze fiets bij een liefhebber terecht kan komen en ik hoef er echt niet veel voor te hebben. Foto kan ik natuurlijk mailen.
  Groet, Erno.

  • Beste Erno,

   Ik heb zeker interesse! Ik ben zelf een (amateur) fietsenmaker en hobbyist. Ik werk voornamelijk met merken als Bianchi, maar omdat mijn naam Visser is wil ik ook graag een fiets van Teun Visser.

   Kunnen wij over de fiets mailen?

   Ik zie graag een foto tegemoet.

   Met vriendelijke groet,

   Reinier Visser

  • BESTE Erno,
   Inmiddels 1,5 jaar verder maar wel benieuwd naar of je de Visser nog in je bezit hebt. Zo ja heb ik wellicht interesse ik ben een liefhebber en wil hem graag restautreren en in ere herstellen Als het mijn maat is ga ik er op koersen.
   Mvg Valentijn

 6. Ik ben de trotse bezitter van een (licht) blauwe Visser Vainqueur racefiets, hij is nog door Wout Verhoeven aan de Hofdijk met de hand gemaakt en afgemonteerd met Campagnolo
  onderdelen door Teun Visser op het Oostplein.
  De fiets is nog nagenoeg origineel, los van pedalen en banden natuurlijk, maar zelfs na
  45 jaar heb ik nooit problemen met frame en onderdelen gehad, ben ook geen wedstrijd renner
  maar nog steeds toerfietser met Elfstedentochten, Luik B-L e.d. achter de rug, dus alles heeft wel een groot aantal probleemloze kilometers gemaakt.
  Fiets is niet te koop, maar ben wel nieuwsgierig naar het welzijn van Teun Visser.

 7. Ik ben op zoek naar een Visser Vainqueur racefiets, ik ben de kleinzoon van Teun Visser ik doe zelf ook aan wedstrijd wielrennen.

  • Beste T. Memis, ik heb je moeder gesproken heb Teun goed gekend,reed altijd op door hem gespaakte wielen was goede amateur jaren ,70 en 80 er staat een mooi frame bij Mario Verhoeven in Dussen jouw maat 55/56 azuur blauw mooie kleur is voor jouw mooi trainingsritje groeten van Martin Huizinga ik heb je in Rhoon zien fietsen

 8. Heb onlangs een visser vainquer fiets gekregen na jaren zeuren bij de stiefvader van mijn vriendin, hij stond bij hem in de tuin al een 8 jaar weg te slijten en vond dat ik m van hem moest nemen vond het een mooi frame namelijk. Heb m opgeknapt en wat nieuwe onderdelen opgezet later ben ik er achter gekomen dat het niet gaat om een standaard racefiets maar toch om een een stukje Rotterdams geschiedenis ben er ook heel erg blij mee en rij er ook met plezier op

 9. heb jaren geleden een blauwe visser vainqueur gekocht voor €100,-
  Ik heb er veel op gereden. nu is al een tijd de achtervork aan 1 kant van de zitbuis los gekomen.
  Is dat goed te doen om het opnieuw te laten hardsolderen?

 10. Toen ik eind jaren ’80 in Rotterdam kwam wonen ging ik voor mijn racefietsonderdelen en -reparaties naar Teun Visser aan de Slaak. Ik herkende gelijk vakmanschap en kan me herinneren dat hij ook wel nors over kon komen als je met een vraag of een probleem kwam. Wat je met je fiets deed leek hem meer te deren dan mijzelf (‘wat heb je nou weer gedaan?’), zeker als je zelf een poging tot reparatie / demontage of wat dan ook had gewaagd. Ik reed destijds op een wijnrode Colnago Super die ik jaren later (stom!) heb afgedankt omdat het frame ‘op’ was: er zat een deuk in, krassen; zadel en stuur kwamen niet meer los. Wat Teun deed was altijd goed en degelijk. Enkele jaren later ging hij met pensioen en werd ik vaste klant bij Dick Langkruis De Rijwielfavoriet (‘Twee wielen, één gedachte’) op de Schiedamseweg, waar ook weer leuke verhalen over te vertellen zijn. Ik heb het altijd opvallend gevonden dat er zo weinig racespecialisten zaten in Rotterdam; er zat er geloof ik toen ook nog één op Zuid, nu zijn er gelukkig meer omdat de sport populairder is geworden.

 11. Ik ben zelf op zoek naar een fiets van Teun visser hij was de broer van mijn oma. Teun is helaas zelf niet meer en had ook niets zelf meer staan. Wie kan mij meschien aan een fiets helpen?

  • Hoi Lars, misschien al voorzien? Ik heb sinds kort een Teun Visser. Aangezien ik alleen Italiaanse fietsen verzamel wil ik hem wel verkopen. Als je nog interesse hebt hoor ik het wel. Gr Cees

  • Beste J de Korte,

   Ik las dat U een VV heeft staan/hangen in de berging.
   Is de fiets nog beschikbaar? Ben namelijk een Visser Vainqueur liefhebber.
   Weet u wat voor framemaat de fiets heeft?
   Ik woon in Rotterdam, (hoe kan t ook anders…), en zou evt. langs kunnen komen.

   Met vriendelijke groet
   J van Rijs

   • Ik heb nog een oude Teun Visser racefiets staan, goudkleurig 65cm, slag in het achterwiel, staat in Rotterdam
    Met vriendelijke groet,
    Mike

 12. Ik Henk van Kruijsbergen geboren 22.1.1950 heb bij teun visser mijn racefiets in 1966 op maat laten bouwen Visser Vainqueur Competition.
  Het frame is 60 cm (middelpunt trapas – tot middelpunt buizen boven )
  Door de tijd zijn krasjes op de groenmetalic kleur maar die kun je opnieuw spuiten.
  Ik heb er destijds bij de pedaalridders in Rotterdam op gereden. Nu hangt de fiets als herinnering in de garage.
  Heeft er iemand interesse ? ( Ik woon nu in Kühbach zuid duitsland tussen ingolstadt en Augsburg)Tel : 0049 8257 3119538

 13. Ik kwam eind 50er jaren vaak bij Teun, hij werkte toen als monteur bij WBR (Willem Buijtendijk Rijwielen) aan de Maashaven. Ik fietste toen bij de junioren en had erg weinig geld om goeie spulletjes te kopen. Hij matste mij regelmatig. Theo Sijthof kwam in die tijd ook vaak bij Teun, kan me nog herinneren dat Theo z’n eerste Profcontract kreeg bij Pelforth. Grote sensantie toen op Zuid!!

 14. Omdat mijn opa, Hermanus Kik uit Rotterdam, helemaal gek op visser fietsen was, heb ik er 2 geerft. Een vainqeur competition die helaas niet meer de originele silvere verf heeft, en een bijzondere race tandem van visser.

 15. Vanaf 1968 t/m het einde van het race tube banden gebruik heb ik voor Teun Visser reeds toen hij nog bij WBR werkte héél véél lekke banden mogen repareren.
  Ook in de tijd dat Teun op de Hofdijk 5a in Rotterdam zijn winkel had
  Door toedoen van Teun ook voor Wout Verhoeven en Bertus Bitter lekke banden mogen maken omdat ik ze altijd terug leverde zonder slag in de band .
  Teun was een aimabel mens met oog voor bijzonder hoge kwaliteit en vakkennis, maar ook Wout Verhoeven en Bertus Bitter wisten exact waar ze het over hadden en stonden allemaal 24/7 klaar voor hun klanten.

 16. In 1984 heb ik bij Teun Visser een fiets laten maken. Na opmeten bleek ik een 66cm frame nodig te hebben. Heel veel jaren op gefietst. Door de jaren heen de fiets laten moderniseren. De fiets is ook enkele keren in de nieuwe lak gezet, nu geel en blauw. Nu is er een drievoudig voortandwiel van Veloce met een 9 Vits achtertandwiel. Ook het schakelsysteem is aangepast, zodat je gewoon met je handen aan het stuur kan blijven rijden. De racefiets is nog in prima conditie, iemand kan er zo op wegrijden. Mijn vraag is heeft iemand een tip om deze fiets een nieuwe kans te geven , in verband met ziekte kan ik er zelf niet meer op rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>