Reacties

Vittorio — 23 reacties

 1. Bij Jan Groot kocht ik in 1982 m’n eerste ‘racefiets’: ’n Tweedehands Rih Speciaal voor 450 gulden. Met bagagedrager en plastic spatborden. Een kruiwagen, zwaar en niet fijn sturend.
  Toch wel veel plezier van gehad. Vittorio zat toen nog in hartje Alkmaar.
  De spatborden zitten nu op m’n Gazelle Champion Mondial tourfiets dus daar heb ik nog steeds plezier van 🙂

 2. Dit is mijn 2e Vittorio, een oudje, net weer opgebouwd om retrotoertjes op te doen. Ik zou er graag meer over te weten komen. De merknaam lijkt wel geschilderd op de onderbuis, er staat verder ‘Sporthuis Jan Groot’ Er zit een Columbus sticker op de zitbuis die ik nog nooit eerder heb gezien. De binnendiameter is 26.6mm.

  Ook ben ik nog op zoek naar een shirt van Vittorio, zijn die er ooit geweest?

  Een paar foto’s:

  http://i44.tinypic.com/2l6d84.jpg

  http://i42.tinypic.com/qwytdh.jpg

  • Hallo Peter,
   Jan Groot was de oprichter van Vittorio, dat verklaart de sticker van ‘Sporthuis Jan Groot’.
   Heb je bij Vittorio zelf al gevraagd naar de shirts? Het bedrijf bestaat nog steeds.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 3. gaaf is die fiets peter. volgens mij is dat jou Eroica fiets 9zag hem al op een forum voorbijkomen).. wat een mooi ding. zal als ik jou was inderdaad even bellen naar Alkmaar. is wel goede reclame voor ze. paar duizend Italianen die een oude top-fiets uit Alkmaar mogen aanschouwen.

 4. Frank Groot vertelde mij ooit dat de naam Vittorio afgeleid zou zijn van: “Bij Alkmaar begon de victorie”, 80-jarige oorlog… Wie het weet mag het zeggen.

  • In alkmaar heten veel zaken instellingen VICTORIE inderdaad van de overwinnig op de spanjaarden! Dat Jan het in het Italiaans heeft vertaald lijkt me zeer voor de hand liggen. ZIjn zaak was om de hoek van het waagplein daar waar de victorie elk jaar wordt gevierd, nog steeds!

  • Ik bezat in 1957 een van Groot uit Alkmaar afkomstige racefiets met de aanduiding: Super Vittorio. Gekocht bij racespecialist Wim Buiter in Groningen. Met stickers bestaande uit schrijfletters. En een zwart/witte kleurstelling die inelkaar overliep. Heb zo’n type Vittorio nergens meer kunnen ontdekken. Wie wel?

 5. hallo Rob,

  Heb jij de La Strada transfers nog….Ik ben zelf ook bezig met een oude Super Vittorio te “restaureren” met behoud van de oude lak etc.

 6. Heb een Vittorio met Reynolds buis, ook heb ik een dames op maat gemaakte fiets met naam in het frame gegraveerd, ook Reynolds. Dacht dat alleen Columbus buis werd gebruikt coor Vittorio fietsen, wie weet hoe dit zit

 7. Ik heb al jaren een step met aan de achterkant een verhoging met zadelpen en een zadel, gemaakt nog in Alkmaar op de Houttil 2 .
  Op de stuurpen staat een transfer van Vittorio en op de zadelpen Jan Groot Alkmaar, wie weet of Jan of Frank Groot nog meer dan Fietsen heeft gemaakt ?
  Ik kan eventueel een paar foto’s zenden

 8. In 1956 kocht ik mijn racefiets al bij Super Vittorio van Jan Groot.
  Er was ook nog een rijwielzaak bij de Stenenbrug van Piet Schot.
  Hij verkocht volgens mij racefietsen van het merk Joco, waar blijft de tijd.

 9. I have recently purchased a Vitorrio Populair second hand. I wonder if there is any demand for this bicycle or even if its a good racer. Not sure how to post pictures on this forum. Its mainly blue with white elements.

 10. Heb de laatste door Frank Groot gemaakte racefiets in de schuur staan, mooie rode met gouden vittorio transfer fiets is nu zo’n 20 jaar oud is te koop voor €400

 11. Bestaat Vittorio niet meer? De website is niet beschikbaar en Google zegt “Permanent gesloten” (per 1 april 2022). Gisteren (31-03-2022) was ik nog in staat om toegang te krijgen tot de website.

  • Voor zover ik kan zien is Vittorio in Heerhugowaard ergens tussen 2018 (inkrimping) en 2022 definitief gesloten. Naamrechten (en boedel?) zijn opgekocht door iemand uit de NL fietsindustrie, en via daar is het geland in Wijchen bij The Bicycle Hub.
   Wat ik op het moment lees (forum wereldfietser en eigen site vittorio.cc) gaan ze daar de naam en traditie voortzetten met goede, in NL handgebouwde stalen fietsen. Al schijnt het toevallig te zijn dat de naam Vittorio bij dit project terecht kwam, het past wel goed eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>