Reacties

Wimath — 3 reacties

 1. Ik ben de oude eigenaar van deze fiets
  Niels Mahn
  Wim de wilde is mijn oom
  Op de stuurstok na is hij nog precies hetzelfde
  Mzzl, Niels Mahn

 2. Ik heb eind jaren 80 2 Wimath’s laten bouwen door Wim de Wilde. Kort daarna nog 1.
  Deze frames zijn zeer speciaal en naar eigen ontwerp samen met Wim bedacht. 60 cm frame maar de bovenbuis laten zakken waardoor de zitbuis en balhoofd buis wat doorsteken. achterframe zeer kort met verticale achterpatten. voorvork met lichte vleug vanaf bovenzijde. waardoor rust in de voorkant. hoog bracket zoals gazelle AA frame. lekker kort frame waardoor elke trap raak is. Geweldig. het derde frame is een 58 cm frame ( voor m’n broer.) hetzelfde gebouwd.
  PS. Ik heb ze alle 3 weer in m’n bezit in de originele kleur.
  Bij 1 frame ( 58cm) ontbreekt de originele vork. Wim heeft destijds ook de Bezemer frames voor de Swiftploeg gebouwd.
  gr. Willem van Melzen

 3. Van Wimath naar de Tour de France

  Wim de Wilde heeft eind 1986 een racefiets voor me gebouwd. Zat meteen als gegoten. Seizoen 1987 reed ik maart en april de klassiekers in de eerste 10. Met overwinningen in Dorpenomloop Rucphen en sterrit Berloz. In mei 1987 werd ik lid van de Nederlandse selectie en in augustus tekende ik een profcontract en 1989 reed ik de Tour de France. Moet een geweldige fiets zijn geweest!!!

  Patrick Tolhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>