Reacties

Zieleman — 38 reacties

 1. Hallo , tja een leuke anekdote heb ik zeker over een Zieleman fiets , als echte fiets liefhebber uit Amsterdam ben ik altijd op zoek naar oude gedumpte racefietsen en Amsterdam is daar nummer 1 in soms ga ik echt een ritje maken door de stad om wat te vinden ,dan bedoel echt fietsen die bij het vuil liggen , dus op een eerlijke manier zal ik maar zeggen, maar heb niet altijd succes .
  Maar het leukste is toch als je niets vermoedend op 26-05-2011 van je werk langs de Amstel fiets en daar ineens een witte fiets op de grond ligt ziet liggen zonder voorwiel erin en dit blijkt dus een Zieleman te zijn en omdat het merk mij wel wat zei nam ik deze direct mee naar huis.Het is een Zieleman Type Special , hij ziet er erg gebruikt uit maar we gaan er wat moois van proberen te maken..Er zitten wel verschillende onderdelen op , bv Campagnolo frame shifters, Marfac racer rem hoef met een hele bijzonder kabel ontspanner die ik nog niet eerder had gezien,Campagnolo chromen achter pads van alles wat maar toch leuk. En de originele chromen kabel geleiders voor de achterrem zaten er ook nog op.Kortom een leuke vangst en dan te bedenken dat de plek waar deze fiets voor oud vuil lag ongeveer bij de Berlage brug in Amsterdam zuid 1 km van de winkel is waar dit mooie merk ooit werd gebouwd.

  meteen een vraag hoe kom ik evt aan nieuwe Zieleman frame stickers?

  Gr Chris uit Amsterdam

   • Ik zag een berichtje op klassiekeracefiets waarin u aangeeft nog decal/stickers te hebben liggen van Zieleman. Heeft u die nog, zoja wat is dan de prijs?

    Bij voorbaat dank voor de info,

    Martin

  • Ik heb eens stickers laten maken door een bedrijf die bestickering doet van auto’s etc. Als je wat foto’s maakt, dan maken ze zo na. De orginele stickers van Zieleman zijn haast niet te verwerken en ook niet meer te krijgen. Ik zal nog een zoeken, want ik moet nog een setje hebben ergens. Ik heb zelf nog een heel mooie Zieleman (inmiddels 33 jaar oud). Deze is door Ko nog overgespoten ergens halverweg jaren 90. Hij is wel voorzien van (redelijk) nieuwe onderdelen. Oa een triple en 9 speed achter. Wel allemaal Campagnolo 🙂
   Heb er deze vakantie ongeveer nog 400 km. op de flanken van de Ventoux mee gereden en fiets er nog regelmatig op hier in Nederland. Krijg veel leuke reactie’s.

   Groet, Wim.

 2. Rij nog steeds op mijn Zieleman uit 1975. Midden jaren negentig over laten spuiten van rood naar een combinatie van licht abricot en donkergroen. Ko vond het maar niks. Toen hij belde dat hij klaar was, vroeg ik hem of mijn fiets mooi geworden was en hij antwoordde: “Dat kan ik niet zeggen, nee. Maar hij als wel apart.” Inmiddels is de fiets weer rood.
  En de hele familie rijdt nu op Zieleman. Er zijn er 11 in de familie: oranje, mocca, blauw, rood, zwart, rood/wit, parelmoer, grijs/geel, rose/lichtblauw, fel rood en lichtblauw. 8 van de 11 zijn in voortreffelijke staat.

 3. Goedendag,

  Onlangs ben ik in het bezit gekomen van een goudkleurige Zieleman special. Dit is een baanfiets met cinelli stuur en sugino cranks. Is er iemand die mij meer kan vertellen over deze fiets. Ik zou het leuk vinden als ik wist hoe oud de fiets is, wie er op heeft gereden etc. Er staat geen framenummer in, daaraan kun je dus niet afleiden. De info is summier maar toch, wie iets weet stuur een reactie.

 4. hallo fietsliefhebbers,

  Ben in het bezit van een zieleman racefiets, waarvan ik weet dat hij gebruikt is rond de zestiger jaren.
  De nummers die ik vind zijn: onder de trapas staat NERVEX 59 gevolgd door een serie cijfers en letters die moeilijk te lezen zijn.
  Aan de voor/onderzijde van de trapas staat 504.
  Dan staat er aan naast de zadelpenbout aan beide zijden een letter en nummer geslagen; links A rechts 5
  Reynolds voorvork. Campagnola spullen er op en aan.

  Ik ben benieuwd naar de leeftijd van deze fiets waar ik nog regelmatig op rijd.

  Is er iemand onder jullie die weet of dat te achterhalen is?

 5. Beste Zieleman vrienden.

  Mooi om de verhalen te lezen over Ko.

  Samen met mijn broer Sjaak hebben wij vanaf de jeugd tot aan de Amateurs op Zieleman gereden.
  Een fantastische fiets die Ko met veel liefde voor ons maakte.

  De fietsen waren in onderhouders bij van der Horst in Hengelo (o) een fantastische fietsenmaker.
  Bertus was een Zieleman specialist in hart en nieren.

  Op dit moment bouw ik mijn laatste Zieleman om in in Fixed Bike.
  Super leuk project waar ik met veel plezier aan werk.

  Veel fiets plezier.

  Jan Pleijsier
  Genemuiden

 6. Ongeveer 30jaar gele den kocht ik van mijn neef patsy Willekes een voor hem over complete zielemans.sinds ik in middles 81 jaar Ben heb de fiets wat moeten modificeren.bijv.de cinelli handlebars vervain gem met een. Sportstuur en de wielen zijn vervangen origin eel waren sew. Ups maar ik kon alle lekke banded Niet Meer Alan,gezonde de slechte staat van wegen in California mijn woonplaats.rij bijna dagelijks op m,n zieleman. Met heel vele plezier,met dank aan. Mijn in middles overleden. Volle neef patsy.

 7. Graag wil ik het bouwjaar weten van een Zieleman fiets volgens de nieuwe eigennaar moet de fiets van rond 1963 zijn en is gebruikt voor trainingen tijdens de olympische spelen rond die tijd.

  De fiets is Rood met Nervex Lugs voorvork 531 buis frame ook denk ik dat kon ik niet zien.

  Het frame nummer begint met 58 306 (A) 9022 F38? dit is niet duidelijk meer leesbaar.

  wie kan hier meer over vertellen.

  Chris

  • Hallo Chris,
   Heb je het al geprobeerd via de onderdelen? Zie de pagina ‘dateren’ via het menu bovenaan de pagina.
   Anders misschien eens bij Zieleman langs. Ze zijn bezig met het vastleggen van hun geschiedenis, dus wie weet kunnen ze jou ook helpen.
   Groeten,
   Thomas

   • Hoi Thomas , het nummer wat we hadden genoteerd blijkt geen frame nummer maar van de Nervex Braket Lugs te zijn , dat heb ik al gevonden op internet .

    Ik heb toevallig via jullie site gelezen van het vast leggen van de geschiedenis van de Zieleman en inderdaad het verhaal met foto,s naar hun gestuurd .

    Dus we wachten even af.

    gr Chris

 8. Hoi Thomas , de vraag van het Bouwjaar van de Zieleman fiets wordt nu voorgelegd aan de maker zelf Ko Zieleman , dus even afwachten inmiddels wacht ik nog op het frame nummer wat nog niet is gevonden.

  gr Chris

  • Vandaag nog even bij de Zieleman wezen kijken maar er is nergens een frame nummer te vinden niet bij het balhoofd achter de zadel buis , onderkant , heeft iemand nog TIPS waar we deze evt. zouden kunnen vinden.

   vast bedankt Chris

   • Hallo Chris,
    Het zou goed kunnen dat er helemaal geen framenummer opstaat. We hopen dat Ko Zieleman zelf er meer over kan vertellen en dat je dat ook met ons wil delen.
    Groeten,
    Thomas

 9. Hallo ik kan een zieleman kopen. Maar er zit een cinelli plaatje onder de bracket.
  Is er iemand die mij kan vertellen hoe dat kan?

  • Hallo Jeroen,
   hoogstwaarschijnlijk heeft dhr. Zieleman een Cinelli bottom bracket gebruikt voor deze fiets.
   Wil je daar meer over weten, dan verwijzen we je naar Google, zoek daar maar eens op Cinelli Bottom Bracket.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 10. Bedankt.
  Klopt idd dat hij een tijdje die bottom bracket lugs heeft gebruikt!
  Heb nu nog een vraag. Ik wil de zieleman eigenlijk overlaten spuiten in originele verf/ kleuren. Weet iemand nog een goed en natuurlijk betaalbaar adres?

 11. Ik zou Leen Vrolijk eens proberen of hij de maskers voor de zieleman decals heeft en het voor je kan doen Jeroen. Erg goede framespuiter uit Aalsmeer.

 12. Heb inmiddels contact met leen vrolijk gehad en ga daar mijn zieleman laten spuiten. Kan mij ook nog Iemand vertellen wanneer de eerste type specials van Zieleman zijn gemaakt?

 13. Leuk weet je datje
  Ko heeft de raleigh frames gemaakt voor de tour de france 1980
  Dus Joop heeft de Tour gewonnen op een Zieleman
  Wel iets om trots op te zijn
  Erik

 14. Hallo,

  Ik heb nog een Zieleman baan fiets ik denk dat deze gebouwd is tussen 1960 – 1970 Ik heb er zelf nog op gereden in 1977-1980 toen ik 10/11 was in sloten op de baan. Hij staat te staan op zolder maar heeft veel nostalgische waarde voor mij. Ik ben wel benieuwd van wanneer hij is.

 15. Hallo ik ben Piet Vijverberg,
  Ben al vanaf 1980 bezig met genealogisch onderzoek, o.o. naar de naam van mijn grootmoeder Adriana Groenewegen, he verschillende genealogiën Groenewegen en nu zou ik graag willen weten of de wilrenner Dijlan Groenewegen, tot een van deze behoort, als ik de namen van zijn opa en oma weet, dan kom ik er wel achter tot welke stam, hij behoort, uiteraard zijn mijn gegevens dan voor hen beschikbaar.
  Groetjes Piet Vijverbberg

 16. Ik heb een gave Zieleman racefiets en wil hem verkopen. Gebouwd in de 60 70ventiger jaren. Is daar interesse voor? Een vrij klein frame goudkleurig.

 17. Beste
  Ik Ben in het bezit van een Zieleman. Deze heb laten bouwen door Ko. Aan de onderkant van de bracket as buis staat een nummer 67083..Ik weet niet precies wanneer ik de fiets heb laten bouwen. Alle draaidelen zijn orgineel Campangnole. Schakelwerk en remmen zijn van Shimano Dure ace. Mavec tube velgen. Kan iemand mij vertellen hoe oud de fiets is

 18. Hallo allemaal

  Ik heb een ko zieleman in m’n bezit een klein model
  Type speciaal kleur gold frame num 78007
  Ik wil hem verkopen voor m’n vader wat is deze fiets waard
  En heb ook nog een aluminium racefiets merk Allan num Allan 183
  Heb ook nog een Germi competizione
  En heb ook nog een farnholt racefiets staan
  Wie kan me helpen wat ze waard zijn krijg best serieuze bedieningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>