Reacties

Zoon — 37 reacties

 1. Ik rijd op de laatste fiets waar Wim Zoon zelf nog op reed, staal met carbon voorvork en afgemonteerd met Shimano Ultegra. Mijn vader kwam vaak bij hem, dus ik zal hem vragen van wanneer tot wanneer hij die mooie fietsen bouwde. We hebben ook nog een prachtige Ferrari rode tandem sportfiets (hij heeft in Italie frames leren bouwen). Mvg
  Gertjan Mol

  • Hallo, ik heb eergisteren een Zoon racefiets gekocht via Marktplaats. De verkoper had er een single speed van gemaakt. Verder was de fiets nog in redelijke staat. Volgens de verkoper kwam de fiets van een zolder bij een fietsenverkoper uit Baarn.
   mvg, Harry Schutte

  • Is bekend dat Zoon ook Presto frames gebruikt heeft. Heb een Zoon frame met de bekende kruisjes en kruisjes onder bracket.

 2. Ik heb mijn Zoon fiets ooit gekocht bij het helaas ter ziele zijnde Lohman in Amsterdam.
  Ben min of meer verliefd op de mooie lijn van de fiets. De fiets is in elkaar gezet met Cinelli buizen. De voorvork is helaas niet meer orgineel, deze heb ik moeten vervangen omdat de stuurpen ‘vergroeid’ was met de stuurbuis (alu op staal).
  De fiets zoals ik hem kocht is uitgerust met Dura-Ace.
  Ik ben lang op zoek geweest naar enige geschiedenis van de fiets of z’n maker, maar heb tot vandaag niets kunnen vinden. Mijn dank hiervoor.
  MVG Jan Pieter Eskens

 3. in 1978 ,tijdens mijn nieuwelingen tijd,reed ik op zijn eerste zelf gemaakte fiets met de achter remkabel door de zijkant van de boven buis en zo is hij begonnen en steeds verder gaan ontwikkelen,het was een top fiets helemaal op maat en ik was toen trots dat ik op zijn eerste fabrikaat mocht knallen.
  groet chris jacobs

  • Hallo Chris,
   Leuk om te horen!
   Heb je nog foto’s uit die tijd? Wij zouden het leuk vinden om ze te plaatsen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

 4. In 1976 werd mijn interesse voor het fietsen gewekt. De broer Harry van mijn vriend Everard de Boer had ooit aan wielrennen gedaan en had zijn racefiets nog. Zo kwam het dat Everard en ik “per ongeluk”(?) aan het fietsen zijn geslagen. Wim Zoon had zijn zaak twee straten verderop in het dorp en zo kwam ik dus onvermijdelijk bij Wim terecht. Ook toen was hij volgens mij al met staal, koper en acetyleen aan het “spelen”. Dus of de fiets van Chris Jacobs (we kennen elkaar), hierboven genoemd écht de eerste was weet ik niet. Maar het zou kunnen.
  Door mijn toen al grote interesse in de techniek van de fietsen was ik zeer regelmatig in de werkplaats van Wim Zoon te vinden. Voor ik het wist was ik regelmatig op zaterdagen of tijdens schoolvakanties bij hem aan de slag. Ik heb veel van Wim geleerd en heb daar nu nog steeds veel plezier van. Nou ja, mijn fietsvrienden hebben eigenlijk daar vooral veel plezier van 😉
  Omdat Wim twee dochters had, en daarmee geen opvolging voor zijn zaak, heeft hij mij wel eens voorgesteld in dienst te komen en de zaak t.z.t. over te nemen. Hoe leuk ik het werk ook vond (en nog vind); ik had al gauw het idee dat op de tijden dat ik nu lekker fiets, ik dan aan het werk zou moeten zijn. Ik heb toen dus bedankt.
  Mijn werkplaatsje thuis heeft, nu ruim 35 jaar later, wel wat weg van de werkplaats van Wim. Als ik aan het knutselen ben denk ik nog wel terug aan die mooie tijd. Ik heb daar veel aan te danken gehad. En nog altijd veel fietsplezier.
  Wim, ook al ben je niet meer lijfelijk onder ons: Bedankt!

  Ik heb mijn Zoon fiets ooit weggedaan aan een andere broer van de Boertjes, en die heeft hem later weer via Marktplaats verkocht. Oh wat heb ik daar nu spijt van! Maar het is niet anders. Ik heb er overigens nog we een mooie foto van.
  Groet, Wim Vos.

 5. Rij al jaren op een Zoon fiets ,weet iemand waar Wim zoon de fietsen liet spuiten ?
  Wil mijn fiets in de originele kleuren laten overspuiten

 6. Gisteren een plaatje van een ZOON racertje gekocht via MP
  Geheel Shimano 600 Arabesque afgemonteerd en gedeeltelijk Campa schakelwerk
  heel blij mee,maar wat zou hij bij event verkoop opleveren?
  mvg

  • Beste Rob,

   Hier een berichtje van Gerard uit Wageningen. Een tijdje terug heb ik een Zoon-frame van iemand mogen overnemen. Het is een oudje, maar nog steeds in goede conditie. Ik wil het frame restaureren en weer opbouwen met de klassieke onderdelen. Daarvoor ben ik op zoek naar de juiste transfers (in de kleur: wit). Op mijn zoektocht kwam ik jouw bericht tegen, en misschien zou je me verder kunnen helpen. Ik kijk met hoop uit naar je reactie.

 7. Ik heb pas heel recent deze site ontdekt.
  Ongeveer 25 -30 jaar geleden heb ik mijn eerste
  Zoon–tandem aangeschaft.
  Deze heb ik door geschoven naar een zoon,die hem frequent berijdt!
  Zelf heb ik een 2e Zoon–tandem besteld en daar met echtgenote veel mee getoerd.
  Ongeveer in 1998 heb ik een racefiets van Zoon gekocht.
  Door omstandigheden is die fiets nu ter overname.
  De fiets is niet heel veel gebruikt en is in goede staat.
  Ik ben benieuwd of er belangstelling voor is.

  • Beste,
   Onze tips voor het verkopen van fietsen staan op een speciale pagina, die u vindt via het menu bovenaan.
   Groet,
   Thomas en Bart

 8. Hallo beste reageerders,

  ik kan een zoon racefiets kopen, voor 250 euro. parelmoer wit en afgemonteerd met ultegra uit de vroege jaren 80. wat is een zoon fiets nu zo’n beetje waard? ik koop hem wel voor mezelf, maar ik zou graag willen weten of het een goede deal is. alvast bedankt, groetjes joost

 9. Kom er zojuist achter dat de “kroegfiets” die ik vanmiddag gekocht heb ook een zoon sport is met volledig Huret schakelmechanisme en voor en achter derailleurs. Hij zag er al wat mooi antiek uit, niet wetende dat ik een klassieke fiets heb gekocht. Waar kan ik het type vinden? Ik weet al wel dat de buizen van de Reynolds 531 serie zijn echter ben ik nu benieuwd naar de geschiedenis van deze fiets.

  Groeten!

 10. ik liet Win in 1991 een Randonmeur voor mij bouwen
  heb er de ’90er jaren mooie ritten mee gemaakt
  kwamen er gezondheid problemen en nadien was de zin er wel af ook
  maar die kwam terug en ik wilde nieuwe kettingbladen voor en achter plaatsen , haalde de oude er af en mee naar een winkel , niet meer te krijgen was de reactie , en bij mij de lol er af
  ik wil deze fiets graag van de hand doen , er is dus wat werk aan , maar verder in zeer goede staat , zou er graag € 200,00 voor willen hebben , zitten voor en achter tassen bij

  • Hallo Karel,
   Die onderdelen zijn nog best te krijgen via internet. Als je ze er zelf af krijgt, dan kun je ze er ook wel weer opkrijgen.
   Groeten,
   Thomas en Bart

   • ja dat zal me zeker wel lukken , maar ik doe het karretje weg
    laat een ander er plezier van hebben , ik fiets nu op een mooie Sensa rond , gekregen van m’n collega’s toen ik met pensioen ging
    fiets groet , Karel

 11. Sinds 1976 in bezit van een zoon racefiets in de kleuren blauw/geel met plaktube,s en afgemonteerd met campangnolo nog steeds in goede staat

 12. Hallo allemaal, ik ben een dochter van Wim Zoon en het ontroerd mij hoeveel hij teweeg heeft gebracht met al zijn mooie fietsen. Ik was al heel trots op hem, maar als ik dit lees nog veel meer…
  Mis hem nog iedere dag maar door dit soort verhalen wordt hij zeker niet vergeten…
  Dank jullie wel!!

 13. Ik rijd al jaren op een blauwe Zoon Sport Laren uit 1982 afgemonteerd met Campagnolo Record. De remkabels nog “gewoon” buitenlangs het stuur en schakelen met framecommandeurs. De fiets is door z’n volledig stalen frame en voorvork 12 kilo zwaar en heel stijf en stuurt fantastisch, eenmaal op gang niet te stuiten. Inmiddels staat de fiets weer veilig opgeborgen en overwinterd bij mij in de keuken. Volgend jaar mag hij weer, alleen bij mooi weer. Op deze manier gaat deze oldtimer nog jaren mee!!!

 14. Als eigenaar van meerdere sport fietsen droom ik bij het zien van mijn zoon race fiets vaak terug naar oude tijden en denk keer op keer het blijft een plaatje van een fiets eervol om er een te mogen bezitten en er op kunnen rijden

 15. Wim Zoon runde zijn fietsenzaak schuin tegenover het huis van mijn grootouders aan de Lantetijmen in Laren. Al onze fietsen kwamen bij hem vandaan en waren daar ook in onderhoud. Mijn vader en Wim zijn (waren) van dezelfde generatie.
  Als kind kwam ik graag in de kleine werkplaats achter het voorhuis waar de winkel ook was. Ik herinner me vooral de zwart-witfoto’s van baanwielrenners en gangmakers. Hopelijk zijn die er nog.
  Pas later werd ik zelf wielrenner. Mijn eerste échte racefiets kocht ik bij Lohman en daarna bij Brands.

 16. Leuke site, toevallig kwam ik hier terecht omdat ik benieuwd was naar Wim Zoon en of hij dus nog onder ons zou zijn? Het antwoord heb ik inmiddels gelezen, triest. Ik bezit nog een originele Zoon die speciaal voor mij gebouwd is in juni 1990. Hij hangt nog steeds bij mij in de schuur.

  De fiets die ik bij hem liet bouwen was bedoeld als vakantiefiets. Daarom ontwierp en bouwde hij als basis een Zoon Sport Randonneur frame. Ik heb nog steeds een afbeelding van zijn computerdesigned frame in mijn bezit. De fiets werd afgemonteerd met de Shimano Deore XT onderdelen groep. Ik zal de fiets schoonmaken en er daarna een foto van aan jullie mailen.

 17. In 1990 heb ik mijn Ferrari rode racetandem laten bouwen door Wim Zoon. Ik heb hierop diverse overwinningen behaalt in binnen en buitenland. Het unieke strakke frame gaf ons de mogelijkheid harder dan de andere door bochten heen te knallen. De wegligging en rolvermogen is nog steeds geweldig. Na 29 jaar rijdt hij nog steeds als nieuw.
  Nu rijdt ik samen met mijn vrouw bescheiden rondjes, maar als ik achterop zit, ervaar ik weer de sensatie van de race.

 18. Ook deze Belg uit Oost-Vlaanderen heeft veertien dagen geleden een Zoon Sport fiets in zijn bezit. Gekocht als verloederd ding op een rommelmarkt hier in de buurt. Het ” beestje ” zag er heel bestofd uit en heel verwaarloosd. Is afgemonteerd met Campagnolo nuovo record, en bezat nog alle originele onderdelen. Cinelli stuur en stuurpen ( Nummer 65), en er zaten twee tube-velgen in, maar wel met record naven. De velgen werden vervangen door mooie FIR tour 192 sqadra corsa en heb ik herspaakt met nieuwe inox spaken. Na veertien avonden demonteren, ontvetten, polijsten is deze topper terug als bijna nieuw. Het stuurlint werd vervangen door Bikeribbon bartape professional in de witte kleur. Prachtig vakmanschap van deze bouwer. Blij dat ik er door deze Site iets meer over weet. Ook een pluim voor de beheerders van deze Site.

 19. Beste klassieke fietsen liefhebbers, sinds gisteren ben ik de gelukkige eigenaar van een mooie Zoon Sport racefiets uit het midden van de jaren 70.
  De fiets- blauw met witte accenten en Zoon Sport transfers ziet ”voor zover ik er verstand van heb” origineel uit. (Campagnolo-Cinelli-Weinmann. etc)maar de voorvork is een aantal jaren geleden erg lelijk overgeschilderd. Nu wil ik die terug restaureren en vraag hier aan de kenners wat advies over. Die vork is namelijk erg lelijk met een kwast! in een iets andere kleur geschilderd. Er is naderhand weer schade aan de lak ontstaan en dan zie ik 2 kleuren die wel kunnen kloppen, ik las hier boven in een eerdere post al wat over de stappen die deze fietsen doorlopen in het lakproces, grondlak-grondlak-kleur laag- transfers-vernis, de grondlak had 2 verschillende kleuren, dat heeft deze vork ook zo te zien. Wie kan aan de hand van foto’s van de voorvork bevestigen of het de originele voorvork betreft? Ik twijfel ook een beetje over de stand van de voorvork. Ik hoor het graag omdat ik dit fietsje weer mooi wil restaureren. Alvast bedankt voor de reactie. Gr. Paul

 20. In mijn periode van de nieuwelingen t/m de junioren (1975 t/m 1978) had ik een blauw-geel Zoon frame met geheel chromen voorvork; prachtig. Mijn frame had Zoon labels maar was niet door Wim Zoon gebouwd. Het was een kaal Gazelle frame dat in mijn voorkeurkleuren is gespoten. Bij aankoop is dit vooraf ook door Wim Zoon verteld. Hij bouwde zelf frames, in die periode nog niet zoveel, maar leverde ook kale Gazelle frames die naar wens van de koper werden gespoten en werden voorzien van de Zoon labels. Dus niet elk frame met Zoon labels is door Wim Zoon gebouwd. Dat was bij mijn frame eenvoudig te herkennen door de naam Gazelle en het framenummer onder het crankstel. Wim was een vriendelijke vakman en het was altijd erg gezellig in zijn werkplaats dat vaak een ontmoetingsplaats was voor renners uit de regio.

 21. Mijn dochter Lang 160, fietste als meisje op een ZOON racefiets, die ik als vader tweedehands voor had gekocht, ongeveer 10 jaar geleden. Hij ziet er als goed uit met Shimano 105 onderdelen en Duran ace schakelen. Kabels door het frame.

  Omdat zij in Mexico woont wil ze de fiets verkopen. ik overweeg de fiets van mijn dochter te kopen. Kan iemand mij vertellen wat de waarde is van deze Zoon fiets

 22. Sinds deze week ben ik in het bezit van een ( wim) zoon fiets
  Wim woonde en werkte vlak bij mij in de buurt ik ben
  Nu in het bezit van de fiets waar hij zelf mee op de rollerband trainde. De fiets is in zeer goede staat alleen het voorwiel ontbreekt. Mavic sup 622×13 grijs met Shimano naaf. ( dus mocht iemand nog zo’n wiel hebben 😀)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>