Heb jij ook een bijzondere fiets met eventueel een mooi verhaal? Deel het met ons via onze groep op Facebook!

We zijn gestopt met het hier plaatsen van foto´s en verhalen over fietsen van bezoekers, omdat het te veel werk is.


Reacties

De klassieker van — 15 reacties

 1. ik heb een fiets uit een opruiming van een oud winkeltje stond nog een nieuwe batavus fongers goudkleur is nog helemaalnieuw code no 625.11.017 weet niet van welk jaar hij is zou dat wel willen weten

 2. Beste B en M,

  Bij deze dus even zeggen dat ik een licht groene romany heb gevonden,dit op de rommelmarkt,de paardestallen te Essen,dit slechts voor 40 eurokes,geweldig toch.
  Daar hij nog steeds in perfecte staat is zou ik natuurlijk willen weten van wat jaar dit geluidloze exemplaar is.zalig om op te rijden.groeten gaetan

 3. Ik vraag me af of ik nog iets op de website kan plaatsen?
  Sinds eind vorig heb ik prachtige Master Jan Hommes in bezit, en omdat ik daar (behalve op deze website) niets over kan vinden, zou ik graag wat foto’s willen delen.

  • Hallo Jan,
   Daar zijn we (voorlopig) mee gestopt. Je kan foto’s delen op onze Facebook pagina. De link daarnaar vind je rechtsboven op de pagina.
   Groeten,
   Thomas

 4. Regelmatig kijk ik als liefhebber van het stalen ros even op jullie website. Zelf Heb ik verschillende opgeknapte (‘gerestaureerde’) stalen racefietsen. Alle fietsen zijn afgemonteerd met Shimano (daar ben ik al mijn hele leven fan van). De frames zijn veelal Italiaans of een Merckx maar ik heb ook heel veel sympathie voor een mooie racer met Nederlandse roots. Zo heb ik een, vind ik zelf, hele fraaie en 100% originele en gave Jan Janssen uit 1978. Het is een Champion du Monde, prachtig frame van Ishiwata 022 met zilver gesoldeerde lugs, het top frame van dat moment. De kleur is ook prachtig, een soort chroom glans door een zilverblauwe lak. Dura Ace afgemonteerd met een kunststukje van een crank van SR, de Norta. De fiets staat ook in de JJ brochure van 1978 op de site. Heerlijke fiets om te zien en je krijgt automatisch zin om erop te rijden. Ik zou graag een paar foto’s delen. Hoe werk dat?

 5. Hallo, ik heb een koga van ca. 40 jaar oud.
  Nu wil ik het stuurinrichting vervangen, maar hoe maak ik de remhandels los, zonder dat er iets beschadigd.
  Kan iemand mij daarbij een beetje op weg helpen.
  Bedankt alvast.
  Gr Theo

  • Hallo Theo,
   1. Kabels losmaken van de remklauwen.
   2. Remgreep inknijpen. Dan zie je in het gat dat zo ontstaat een moer zitten
   3. Met pijpsleutel de moer losdraaien.
   Groet,
   Thomas

  • Beste Frank,
   De losse letters betekenen op zich niets. Als je wil weten waar de naam van het fietsmerk Rih vandaan komt, adviseren we je om onze pagina over dit merk te lezen. Je kan de pagina vinden via de merkenlijst of de zoekfunctie.
   Groeten,
   Thomas en Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>