Nederland kent een rijke historie van fietsen en framebouw. Er waren en zijn zowel grote fietsfabrieken als mensen die meer hobbymatig raceframes bouwden. Deze lijst vormt het meest volledige overzicht van Nederlandse racefietsmerken.

Er zijn ook merken van racefietsen waar we ooit iets van gezien of gehoord hebben, maar waar we nog niet voldoende informatie over hebben om er een pagina over te maken. Die staan op dit lijstje.

Sommige speciale modellen verdienen volgens Thomas en Bart bijna een plaatsje op de lijst, maar we hebben ze apart gezet. Klik hier om daar direct naar toe te springen.

Merken


Informatie gezocht
Bazuin
DSC
Hekker
Hopmans (Bergen op Zoom)
Jan de Bruin
Jurrie Dokter
Loek Valk
Synus
Wagenberg

Specials


Reacties

Merkenlijst — 116 reacties

 1. Natuurlijk is geen enkele lijst echt compleet. Wat ik toch zeker mis, is het merk Bioracer; deze mannen hebben met maatfietsen eind jaren 80 en begin jaren negentig flink aan de weg getimmerd. Ook Master, het merk van Wim Hommes in de jaren negentig verdient een vermelding naar mijn mening.
  Peter Serier en Jan Legrand verdienen als topbouwers ook een vermelding, hoewel ze hun meeste werk in loondienst verricht hebben; beiden hebben ook als zelfstandige framebouwers gewerkt!

 2. Dag wielervrienden,

  Zijn jullie bekend met het merk Berkers?
  Mijn zoon heeft er op Marktplaats eentje gekocht voor L’Eroica. Type ABC Special. Ik zie geen aanduiding voor de gebruikte buizensoort. De fiets heeft aardige eenvoudig opengewerkte en ingekleurde lugs.
  Het zal wel een eigen merk van een fietsenmaker zijn maar ik kan er geen van die naam vinden. De naam Berkers komt in ZO Brabant veel voor.
  Als iemand iets weet? Zou leuk zijn om te vernemen.

  Met hartelijke wielergroet,
  Fabio Farelli

  • Ik ken de vorig jaar overleden bouwer van de Berkers fietsen. Het was Riny Berkers afkomstig uit Someren . Berkers was een goede amateur en tijdgenoot van Vossen uit Someren die naar ik weet nog even voor Pellenaars gefietst heeft.
   Er leeft nog een jongere broer van Riny die misschien meer vertellen kan.

 3. Om aan de lijst toe te voegen, A.V.H. frames gebouwd door Arnold van Herk. Heel veel coureurs in de omgeveing van Eindhoven reden op deze frames die door “Nol” in elkaar gesoldeerd werden. De winkel bestaat nog altijd in Veldhoven en wordt nu gerund door de kleinzoon.

 4. onlangs kwam ik in het bezit van een mooie racefiets met als decals “Fedor Den Hertog” en voorzien van de Olympische ringen- het frame is gebouwd met columbusbuizen en is afgebouwd met Campagnola van jaren 80- ik ken de geschiedenis van Fedor maar kan mij iemand iets over de fiets zelf vertellen, framebouwer e.d. – bedankt bij voorbaat !

 5. Beste ……,

  Ik rijd nog steeds op een fiets uite de jaren 60, gebouwd door Kees Smits’ uit Tilburg. Zijn merknaam is Cycle St. Corneille. De merknaam duidt er op dat dit een uitermate katholieke fiets is. Het boeltje is afgemonteerd met ZEUS onderdelen. In het Tilburgse moeten nog meerdere exemplaren róndzerven.

  • Als je de balhoofdplaatjes van dit merk goed bekijkt, dan zie je dat de letters geen afkorting zijn van Sint. Maar als twee hoofdletters S.T. Als in Smits Tilburg. Niks katholieks dus, naar mijn idee… 🙂

 6. Per toeval jullie site ontdekt.
  Wat een nostalgie, fantastisch!

  Ik heb jarenlang mijn brood verdiend in/met/door de wielersport en heb voor heel veel merken gewerkt.

  Ter aanvulling:
  DRV fietsen komen van Dirk Visbeek uit Krommenie

  Azzini (staat niet in de lijst) komen uit Almelo,van Simon van Vliet

  ROAM uit het Brabantse Ammerzoden, zeer bekend in Brabant! (ook niet in de lijst)
  Theo de Rouw was framebouwer en begon met dit merk in de 80er jaren. Na zijn overlijden heeft zoon Johan de zaak voortgezet. Theo was in die jaren erg innovatief bezig en maakte de prachtigste racefietsen. Nu is Roam een specialist in het fabriceren van aangepaste fietsen.

  KNOOPS uit Mierlo maakte ook jarenlang hoogwaardige racefietsen

  Cascarsi is een opvallende afwezige in de lijst. Dit merk werd verkocht door Wielerhuis v/d Meulenreek uit Geffen, N-Brabant. Prachtige modellen uit die tijd.

  PHERINI was/is een merk uit Eindhoven, geleverd door P. Heerings, ook niet in de lijst

  Grimpeur, een bekende naam uit Zevenaar, later Babberich (Herman van Megen), vooral levering van eigen merk race en ATB in de Duitse grensstreek. Geen lijstvermelding.

  GEJO Cycles uit Tiel, ook frames onder eigen naam.

  Baleno, racefietsen ik dacht ook uit Tiel.

  Bike Tuning Holland, schitterende MTB’s onder eigen vlag. Werd ooit gerund door Jan Gruiters uit Den Bosch.

  Santos, ik dacht uit Vlaardingen. Maakte MTB’s in eigen beheer. Mooi logo!

  Als ik in mijn archieven duik, vind ik er nog wel een paar!

  Hopelijk kunnen jullie iets met deze info.

 7. Nieuw merk (TDR staat voor Theo de Rooy) hoofd zakekelijk bekend van E-bikes maar tijdens de introductie op Bike -Motion stond daar op de stand ook een gelikte racefiets dus dat kunnen ze ook. Verder brengt Peter Winnen ook onder zijn eigennaam een racefiets op markt.

 8. Jan Willemsen,
  Jan erfde het wielervirus van zijn vader. Vanaf zijn vroege jeugd tot ver in veertig reed hij wedstrijden. Hij heeft zijn 25-jarig jubileum als amateur nog gevierd. Jan was geen klasbak, maar leefde voor zijn sport, met name cyclocross; als mecanicien verdiende hij gewoonlijk de kost bij wielerploegen. In de jaren vijftig en zestig won hij toch regelmatig een wedstrijd. Eind jaren zestig opent hij een wielerzaak in Nuth (Zuid-Limburg), waar veel landelijk bekende coureurs klant waren. Frames heeft Jan nooit gemaakt. Af en toe kocht hij wat frames en liet die in eigen kleuren spuiten. Ook tweedehands frames van goede kwaliteit, die slecht in de lak zaten, kwamen wel als Jan Willemsen terug van de spuiter.

 9. Nederlands merk PI-JHO mist ook in de lijst.
  PI-JHO (spreek uit als “pie joo”)
  werd opgericht door mijn grootvader in 1928.
  PI-JHO is een samenvoegsel van de voornamen en achternaam van mijn grootvader.
  Hij heeft jarenlang een rijwielhandel gehad in Amsterdam en Zaandam
  De laatste PI-JHO’s werden ca. 1990 gebouwd.
  Er is zelfs ooit een renner nederlands kampioen geworden bij de veteranen op een PI-JHO en ook het Officieus kampioenschap voor gesponsorde clubs werd gewonnen op een PI-JHO.
  Leuke site verder
  Arno

 10. hooi allemaal hebben jullie ook iets van de geschiedenis van phoenix race .toerfietsen liggen frame nummers. kluerstelling en leeftijd bijvoorbaat dank groeten peer

 11. IK ben ooit in het bezit geweest van een Olympia race fiets,in de kleurstelling zwart/goud.heel bijzonder voor die tijd, die ik ooit heb laten opbouwen in hilversum in de late jaren 70, bij de gelijknamige zaak,dit merk had naam in hilversum en omstreken maar liep in die tijd eigenlijk af door de hoge leeftijd van de bouwer/ eigenaar(zijn naam is me ontschoten)Wie weet is er iemand uit het gooi die meer weet?

  • Jazeker weet ik dat nog, dat was Rein Ruitenbeek. Ik heb nog steeds een door hem gebouwde, in zeer goede staat verkerende, Olympia racefiets. Ik fiets er nog steeds op en met veel plezier! Rein was al ruim de 70 gepasseerd toen hij in 1978 mijn maatfiets bouwde in de kleur grijs met korenblauwe letters plus de initialen RR, ook in korenblauw. Hij bouwde veel fietsen voor de wielren vereniging De Adelaar.
   Wie heeft er nog meer een Olympia racefiets?

   • was mijn buurman bijna, zelfde straat, heb enige jaren zondags met hem gefietst, heb er nog steeds één, wel aangepast met nieuwe versnellingen, maar nog steeds een reynolds frame en de naam Olympia sprot (RR)

   • Ik heb een olympia sport van rein ruitenbeek
    Ca 50 jaar oud
    Campa en dura ace triple
    Wie nog wat info heeft altijd welkom

    Mvg Jack

   • Ik heb vanavond een Olympia Sport opgehaald, in het zilvergrijs met blauw. 1978 denk ik. Suntour Superbe en Cyclone.
    Framenummer WZ 8 104923 oid.
    Gered van de vuilstort!

   • Ook ik heb een Olympia Sport racefiets laten bouwen bij ‘Ome Rein’ Ruitenbeek in Hilversum. Dat zal midden jaren ’70 geweest zijn. En nog steeds ben ik verknocht aan het okergele raspaardje, dat oogt als nieuw (altijd in huis geparkeerd) en nog immer rijdt als een zonnetje!

    • Ik wil mijn oude kinderfiets gaan opknappen voor mijn zoon het is er een van het merk Olympia. Het fietsje is zo oud dat ik benieuwd was naar de history en zo kwam ik op dit forum ik kan nergens een afbeelding van het logo vinden waardoor ik kan checken of het om de zelfde merk gaat als waar over gesproken wordt op dit forum.
     Heeft iemand van jullie een foto van het logo? of kan ik mijn foto hier ergens plaatsen.

     • Ik kan het logo wel beschrijven: het is een cirkel met in het diagonaal Olympia en aan weerszijde 1 bordeaux kleurig vlak en en een licht blauw vlak. In deze vlakken staan de Olympische cirkels.
      Hopelijk herkent een van jullie het logo en kan me dan meer vertellen over de historie.
      Met vriendelijke groet,
      Sjors

  • Wij hebben een Olympia Sport Racefiets in de aanbieding. Met de initialen RR in het frame. Wie heeft er interesse? Bieden naar waarde Ik heb een foto, maar weet niet hoe ik die toe kan voegen. De fiets is Okergeel frame is nog in goede staat, banden moeten worden vervangen. Groeten Vincent

 12. Hallo,
  Het merk ‘Lewis’ staat ook niet in de lijst, het merk is opgezet toentertijd door de gebr. Schenk uit Overveen. Ik kan je foto’s toesturen voor de databank!!
  Is jullie het merk ‘Comprial Cycles Holland’ bekend ?? Waarschijnlijk eind jaren ’70 begin ’80. graag hierover meer info!!
  Mvg. Bert Pettersson

 13. Beste,

  Ik heb een Valk Amsterdam raceframe staan (Campagnolo ,Columbus, Ofmega), waar ik niets van kan vinden.
  en staat dus ook niet in de lijst.

  Groet,
  Jim

 14. John “knoops” uit mierlo hoort er ook wel tussen… heb een heel mooie knoops veldfiets gehad….met de niet kapot te krijgen en altijd voortreffelijk werkende Mafac cantilever remmetjes.

 15. Ik mis het merk Olympia in Uw merkenlijst ,of ik moet er overheen gelezen hebben.Ik begon ooit een kapsalon in de de leeuwenstraat in Hilversum,tegenover Piet den Uyl,een begrip in die tijd op speelgoed gebied ,Dat was in 1978,We hadden daar een achterom,en als je daar inging zat daar een oudere man racefietsen te maken in een heel kleine ruimte,een soort opslagruimte voor de winkels in de straat…meer was het niet.Ik kon mij herrinneren dat jaren voor ik op het adres in de Leeuwenstraat kwam er een racefietsen zaak op dat adres zat,
  ik bedoel alleen racefietsen geen gewone fietsen.Ik was sinds mijn jeugd al gek van fietsen dus heb daar vaak voor de etalage gestaan en daar stonden de mooiste fietsen die ik ooit gezien had!Enfin toen ik die oudere man in zijn kleine werkplaatsje zag raakte ik aan de praat met hem.Hij vertelde dat mijn zaak ooit zijn showroom was maar dat de huisbaas in 1 keer de huur verhoogde naar een niveau dat voor hem te veel werd,hij was al oud en de zaak was in de nadagen!Om een lang verhaal kort etc…Ik kocht mijn eerste racefiets bij hem ,in de kleur goud en zwart,erg gedurfd voor die tijd…Ik spreek van 1978…Wie weet meer van Olympia fietsen in Hilversum,de man vertelde mij dat er heel wat plaatselijke en regionale renners op zijn merk reden…Dan denk ik aan de 40er en 50er jaren zelfs

 16. Nu herrinner ik me ineens Rein Ruitenbeek als die man in de Leeuwenstraat dank zij de reacties op jullie site maar de lijst is nog niet aangepast voor zover ik weet.Maar evengoed leuk om al de reacties te lezen succes met de site en bedankt

  • Het racefietsenmerk van R. Ruitenbeek uit Hilversum heet voluit “Olympia Sport”, dit om het verschil aan te geven tussen fietsen die alleen Olympia heetten en die niet van rein Ruitenbeek afkomstig waren. Ruitenbeek maakte overigens ook prachtige lichtgewicht Olympia Sport supersportfietsen.

 17. Hallo Thomas en Bart,

  Ik heb een Antilope race/sportfiets uit 1968, op de zadelbuis een transfer Nederlands fabricaat en op het balhoofd een transfer van een kroon met daaronder een afbeelding van een antilope kop en de tekst rijwiel Antilope Holland…Heeft niets uit te staan met de gelijknamige rijwielhandel in Hilversum naar hun eigen zeggen.
  Het frame heeft wel heel veel weg van een Motobecane inclusief voorvork met Motobecane logo en compleet franse afmontage. 😉

 18. Beste lezers ,

  Weet iemand iets meer te vertellen het merk Hokke Cycles ( balhoofdplaatje) met Shimano 600 afmontage , Columbus buis , “Professional”op de liggende framebuis ? Staat niet in de merkenlijst en via Google word ik ook niet veel wijzer dan dat er een wielrenner Hokke bestaan heeft en dat de balhoofdstickers nog te koop worden aangeboden.

  vriendelijke groet,

  Gerard Goris

 19. ik zie bij de merkenlijst het merk marciato niet staan dat is een fiets die ook weer voortgekomen is van remy een huismerk van marc guns die het vak geleerd heeft van de bouwer van remy ik heb er zelf nog een staan zie op wielerblog daar staat ook een uitleg van marc guns zelf

 20. Wat een leuke site! Ik mis in de opsomming echter de legendarische Cobus van Jac. van de Klundert uit Hoogerheide. Ik ben m’n ouwe beestje (gekregen in 1981 voor m’m 16e verjaardag) momenteel in ere aan het herstellen: mooi Columbus frame, Shimano 600 en 3TTT afgebouwd.

  Ik vond over het merk Cobus ook een mooi artikeltje op internet; zie: http://rtc-zomerlust.nl/index.php/verhalen/michel-de-koning/30-verhalen/252-n-echte-koersfiets-deel-1

 21. Ik mis bij de merkenlijst het merk MULLER. Ricus Muller uit het Brabantse Eersel was ’n getalenteerde techneut op wielergebied die in jaren 70-80 z’n eigen merk frame op de markt bracht onder de naam MULLER, de amateurploeg van Jan van den Biggelaar Eiken Meubelen uit Best reed er 2 jaar mee in het peloton, met onder andere de rappe Hein Senders uit Duizel in de gelederen.
  Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om die naam in jullie bestand op te nemen. Overigens is Ricus dit voorjaar op 67jarige leeftijd overleden.

   • In de jaren tachtig reed ik veldritten en trainde veel met John Sesink. En hij reed op een Muller crosser. Mooie fiets was dat. Volgens mij was zijn winkel aan t einde van de Eerselse markt.

  • Heb in 1980 mijn eerste racefiets gekocht bij Ricus, een mooi korenbloemenblauw frame, afgemonteerd met Shimano 600EX, Mavic Module E2 velgen en een 3T stuur

 22. Het Belgische ‘Norta’ wordt niet als merk vermeld. ik heb een Norta met een prachtige Shimano 600AX groep, jammer genoeg weet ik er weinig van.
  groet
  Ro

 23. Al een hele tijd geleden heb ik twee fietsen ingebracht van Hubert van Hoiydonck uit St Willebrord.
  Maar Cicli Hubert kan ik niet terugvinden op de merkenlijst

  • Hallo Pieter,
   Zelf moest ik ook even zoeken, maar hij staat wel degelijk in de lijst, als “Sporthuis Hubert”.
   Groeten,
   Thomas

 24. wie kent de bijzonder aardige man uit Utrecht (oud wielrenner) die +/- 2000 oude wielrenfietsen opkocht, voor zijn verzameling.
  hij was toen tegen de veertig jaar, en had een beginnende handicap (Parkinson).
  ben op zoek naar mijn oude wielrenfiets welke ik toen aan hem heb verkocht.
  Gaarne info, met dank en gr. Frank

 25. Een bijzondere fiets is die van natrabike, met dit systeem kan men het voor- en achterwiel omwisselen, en dit in minder dan 5 seconden. Eén standaardwiel dat kan gebruikt worden op alle fietsen, zowel baan- of racefietsen. De laatste nieuwe ontwikkeling voor de toekomst is te zien op “natrabike.be”. Kan dit opgenomen worden in Uw merkenlijst, met dank. Grt. Chris.

 26. Ik heb een knalgele racefiets van het merk Standaard Amsterdam waar ik maar niets over lijkt te kunnen vinden. Jullie enig idee?

 27. Ik heb een raceframe in de schuur hangen met de merkstickers libertas erop, graag zou ik willen weten waar of door wie deze gemaakt is.

  Met vriendelijke groet, herman

  • Ik heb vroeger bij Jan van Riebeeck in Culemborg gefietst (is nu gefuseerd met de Batauwers Tiel). De hoofdsponsor toen, circa 1989, was de directeur van Libertas (dhr Bolhuis) een bedrijf uit de regio.

 28. hallo,

  ik ben dol op oude racers..ik had ooit een superia..afgemonteerd met dura ace, ishiwata frame en tubes. ik zie dit merk nog niet in de lijst

 29. Beste Thomas & Bart,

  Cycle Tourmalet ontbreekt in jullie lijst, maar het merk is wel al eens door jullie behandeld!
  Het merk is met wat raadselen omgeven, inderdaad een eigen merk van Sprey Aalsmeer, uit de tijd van Sprey senior.
  Als je nu contact op neemt hebben ze geen tijd voor je en willen ze er niet over praten dus.
  Zover ik weet werden de frames bij derde gekocht ( ik heb diverse zien voorbij komen van de diverse bouwers ) ik zelf ben in het bezit van een Cycle Tourmalet gebouwd in Amsterdam door jawel Rih ( hr. Bustraan ) dat is dus al zeg ik het zelf best apart!.
  De fiets op deze site is zeer waarschijnlijk ook een Rih! dus ik hoop dat de eigenaar er goed op blijft passen, en nog liever periode correct opbouwt.
  Ken ook Tourmalets die w.s. in Belgie zijn gemaakt.
  Waarschijnlijk kocht Sprey wie er kon leveren voor een goede prijs.
  De frames werden trouwens in Amsterdam gespoten bij Centrix in de Jordaan zover ik weet.
  Aanvullingen zijn ook voor mij interessant en meer dan welkom.

 30. Leuke site en lijst al mis ik wel een heleboel merken met een rijke geschiedenis zoals:

  – Flandria
  – Eddy Merckx
  – Plum
  – Diamond
  – Diamant
  – Superia
  – Chesini
  – Flanders
  – Motobecane (later MBK)
  – Venturelli

  En er ontbreken nog wel een pak maar deze vielen mij het eerste op “zeker merken als Flandria en Merckx horen niet te ontbreken vind ik”. Hopelijk helpt dit de lijst weer wat completer te maken

  • Bedankt voor de suggestie. Deze merken zouden zeker interessant zijn. De reden dat ze ontbreken is dat we alleen Nederlandse (of met een duidelijke link naar Nederland) hebben opgenomen.

 31. Beste,

  Ik mis het merk Gellini uit Franeker. Dit merk werd in de jaren 80-90 door mijn vader Jelle’s Wielersport gebouwd en afgemonteerd. Het waren Columbus frames met eigen spuit- en transferwerk. In die tijd een populair merk vanwege de hoogwaardige afwerking en op-maat afstelling.

  Wellicht leuk om aan de merkenlijst toe te voegen.

 32. En weer een toe te voegen merK F.Moser. Jawel DE Francesco Moser. In de ’80-er jaren een subliem merk, vaak met heel eigen kleurstellingen. Ik fiets nog zeer regelmatig op zo’n fraai stukje Italiaanse kwaliteit.
  Henk van Steenis

 33. Heey

  Ik heb een knal geel Rullens professionel fietsframe wat ik ga opbouwen. Ik kan alleen niks vinden over deze fiets. Weet iemand hier iets vanaf?

 34. Gisteren een baanfiets gekocht van het merk HWD het eigen merk van Han Wurtz uit Deventer
  Reynolds 531 tubing en nevex lugs.
  Begrijp dat hij in de jaren 60 ook een eigen ploeg heeft gehad maar kan er verder niet veel over vinden
  Het model van de fiets in Cavallo
  Iemand meer info?

 35. De Jan de Bruin die ik ken was fietsenmaker in Alphen a/d Rijn. Heb als ‘broekventje’ twee Batavussen uit zijn zaak aan de Aarkade versleten. Ik meen me te herinneren dat ik wel eens een racefiets met zijn naam op het frame ben tegengekomen.
  Nu heb ik nog een RIH Speciaal randonneur met zijn sticker erop.
  Inmiddels runnen zijn nazaten de zaak, die nu gekvanfietsen.nl heet, en elders in Alphen gevestigd is.

 36. Hallo, Ik rijd al sinds 1978, en in 1977 gebouwd, op een “van Deursen”. Zaak in Scheveningen. Weinig over te vinden. Een stukje ergens op internet dat hij vroeger in de regio Den Haag ook ploegleider was.

 37. Hoi,

  Ik mis informatie over (het merk) Oostra. *(Oostra Sport)
  Afkomstig uit Brabant en in kleine oplagen gemaakt.
  Graag zou ik meer te weten komen over herkomst frame en de bouwer.

  • Oostra Sport met Oostra Rijwielen kwam uit Liessel, gemeente Deurne. Ze zijn later gefuseerd/opgegaan in Codagex, verdeler van oa Colnago. Heb toevallig vandaag nog de dochter van de eigenaar gesproken en zij kon zich niet herinneren dat hun vader racefietsen onder eigen merk verkocht, wel gewone fietsen. Ik heb desgewenst ’n balhoofdplaatje ..

 38. PILOT, Titanium fietsen.

  Beste redactie,
  Onlangs heb ik een hele mooie Titanium racefiets gekocht van genoemd merk. Leveren tevens MTB’s en Tracking fietsen.

  Zijn gevestigd in Nuenen, D/n Binnen

 39. Goedemiddag,

  Ik heb een Clipper(made in holland staat er ook nog op) fiets staan.
  Alleen ik kan niets terug vinden van deze fiets.

  Groeten Michel

 40. Hallo,

  Ik heb een Japan King Jupiter jaren 70 kunnen bemachtigen. Hebben jullie daar meer info over? Ik zie deze verder niet terug in de merkenlijst o.i.d..

  Met vriendelijke groet,
  Sjoerd

  • Ben ik ook benieuwd naar! Heb die van mijn vader overgenomen die hem in de jaren 70 kreeg. Volgens mij komt ie van Yamaha maar dat weet ik niet zeker.

 41. Ik ben nog steeds heel blij met jullie site.
  Gebruik hem met regelmaat om aan info te komen van fietsmerken en de achtergronden van zo’n merk.
  Inmiddels hebben we al 43 fietsen van Nederlands fabricaat en diverse bouwjaren in de collectie van het Nationaal Wielersport Museum in oprichting.

 42. Beste klassieke racefiets punt nl initiatiefnemers en lezers van deze leuk website,

  Ik heb met groot genoegen informatie gelezen en gevonden over racefietsen. Echter na lang zoeken heb ik het frame merk van mijn eigen racefiets, een exemplaar uit eind 80 begin 90 vermoed ik, nog niet voorbij zien komen. Ik heb hem ergens rond 1995 tweedehands gekocht.
  Het merk is Rider en het is een stalen frame van Colombo staal. Kleurstelling is origineel en is zwart, geel en roze met verchroomde liggende achtervork). Het achterwiel staat zeer kort op de zitbuis (<5mm)en er is dus sprake van een korte liggende achtervork (verchroomd). Ik denk dat het een fiets van een sprinter is geweest.

  Mijn vraag is dus, kent iemand het frame merk Rider en weet iemand waar het gebouwd werd? Ik vind er niets van terug op internet.

  Ik zou het erg leuk vinden als iemand er meer vanaf weet.

 43. Mis zeker het merk BASSO, Heb er hier een staan uit 1989. Opgericht door twee broers in de 70er jaren in Veneto, raceframes op basis van Columbus staal en Camp/Shimano afgemonteerd. Hebben in diverse klassieke koersen overwinningen behaald waaronder Milaan San Remo.
  Later waren het pioneers in de ontwikkeling van de Carbon frames. Begin jaren 90 nog de eerste Nederlandse importeur op bezoek gehad met een framepje van anderhalve kilo.

 44. Beste,

  De Vincentius winkel in Boxel, waar ik als vrijwilliger werkzaam ben, heeft een retro racefiets van het merk Roold te koop staan. Zegt dit merk u iets? Ik kan er tenminste zo snel op internet niets over vinden.

  https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/fietsen-racefietsen/m1718613830-roord-racefiets.html?previousPage=lr

  Zelf heb ik nog een Fongers Critrium die jaren stil heeft gestaan. Ook het instructieboekje heb ik nog, maar helaas de rekening niet meer. Wel een uitgeknipte foto met daarop de aanschafprijs van f 911,- . Gekocht bij, de niet meer bestaande, zaak van fietsenmaker Theo Matheeuwsen in Liempde. De fiets is op de banden na nog geheel in originele staat. Vorige week heb ik wat onderdelen besteld, stuurlint – bidonhouder en bidon – retro belletje, en ga er toch weer eens mee fietsen.

  M.vr.gr.;

  Bert van der Wiel

 45. Kan iemand mij iets over het merk Marciato vertellen? Komt van een fietsenmaker uit Putte, Marc Guns. Ben op zoek naar het bouwjaar van een fiets die ik heb opgeknapt.
  Thom Verkerk

 46. ‘Wat weet u van’ Deursen Scheveningen?

  op het internet heb ik nog niks gevonden over deze schuurvondst.

  Het is een Reynolds frame. 631.

  Graag uw bericht

 47. HEKO

  Ik heb in mijn verzameling een balhoofdplaatje van het merk HEKO .Rijwielen
  Daar op staat : Adr.v.Herpen N.Molenstr 30 Rotterdam .
  Via Delpher gevonden dat hij ook op nr 58 heeft gezeten , hij adverteerde oa met Sportrijwielen .

  • Leuk ! Ik heb er ook 1. Reynolds 531 frame en Shimano 600ex afgemonteerd. Ik kan helaas weinig informatie vinden over het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>