Reacties

De Gazelle Tour de l’Avenir van Bart — 7 reacties

 1. goedendag 🙂 , ik wil mijn fiets laten spuiten op een professionele manier. ik ben een trotse bezitter van een mondial jubilee en vind de kleuren maar niets :).
  ik wil hem graag laten spuiten in bovenstaande kleur, PRACHTIG !
  heeft u enig idee wat het kleurnummer is of de naam ? vriendelijke groeten Jeroen

 2. goedemiddag ik ben ook een bezitter van een gazelle tour de lávenir en wil de fiets wel verkopen .er moet een klein beetje onderhoud aan gedaan worden zoals de banden zijn leeg of lek?de kleur is licht brons/bruin.ziet er nog heel mooi uit heeft u een indicatie wat de waarde nog is van deze fietsen.
  het zelfde verhaal geld overgens ook voor de ti-raleigh.joop zoetemelk.inafwachting en met vriendelijke groeten albert.

 3. Hallo Bart ik bezit een gazelle uit de wieler ploeg Willem 2 gazelle uit 1969 maar volgens mij niet meer orgineel ik ben op zoek naar iemand die weet waarmee deze fiets was afgemonteerd de wielnaven zijn Normandië weet ook niet of dit klopt verder een adres voor de stokers op het frame hij moet overgespoten worden kleur is grijs maar weet ook niet of het kleur nr mog te achterhalen is alle informatie is welkom b.v.d
  Theo

  • Hallo Theo. Mooi zo’n oude teamfiets en geweldig dat je hem origineel wil krijgen. Dat blijft altijd een crime. In de jaren ’60 waren fietsen vaak niet standaard afgemonteerd. De Normandy naven waren Frans en kwamen veel voor, op een teamfiets verwacht ik echter eerder 36 gaats Campagnolo naven met een velg voor tubes (Nisi of Mavic). Shimano moest nog komen dus derailleurs van Campagnolo of Zeus lijken mij de beste keuze, ook het balhoofd zou van een van deze merken zijn geweest. Remmen Mafac als het optrekremmen zijn of Campagnolo als het zijtrekkers zijn. Universal remmen kan ook maar niet waarschijnlijk op een teamfiets.

   Kleur zou ik door een goede verfspecialist laten namaken op basis van de oude lak, originele kleurcodes zijn niet meer te achterhalen. Voor de stickers, origineel is natuurlijk het mooist maar als je ze na moet laten maken zijn er firma’s die je kunnen helpen. Ik heb zelf altijd zoveel mogelijk behouden wat er is en nooit wat na laten maken. wellicht dat andere lezers nog tips voor je hebben.

   Groet,
   Bart

 4. Hallo Bart bedankt voor de reactie stikkers zal moeilijk worden de blokletters zitten onder de blanke lak dus die kan ik er niet afhalen de stikker op zadel buis is een zilver kleur stikker met opdruk die zit niet onder de blanke lak die zou er af moeten kunnen maar heb je een idee hoe ik dat het beste kan doen
  m.v.g
  Theo

  • Wim, die reageerde op ons stuk over Zieleman had nog een goede tip. Hij schreef: “Ik heb eens stickers laten maken door een bedrijf die bestickering doet van auto’s etc. Als je wat foto’s maakt, dan maken ze zo na.”

   Wellicht dat dat een optie is. Ik heb helaas geen verdere suggesties.

   Groet,
   Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>