Reacties

De Gazelle van Hans (en Falko) — 4 reacties

 1. Piet de Wit had een afspraak met Gazelle volgens welke alle Champion Mondial frames die aan hem geleverd werden voorzien werden van de tekst “model Piet de Wit” op de bovenbuis. Volgens eigen zeggen, omdat hij betrokken was bij de ontwikkeling van de CM frames. Midden jaren 80 schafte hij ook een graveerset aan, waarmee de namen van de kopers desgevraagd in de stuurpen werden gegraveerd. Ik heb er zelf nog 2 liggen. Met dat graveren is-ie gestopt – ik zie zelf althans geen fietsen er meer mee rijden. Wellicht om dat moderne pennen te dun zijn?

  • Aan Rob, reactie van 5 mei 2017 (ja ik weet het, 2 jaar geleden).
   In jouw reactie staat dat je nog twee stuurpennen hebt. Zijn die er nog?
   Ik heb ook zo’n Gazelle op de kop getikt met een verkeerde stuurpen.
   Ik zou er een willen overnemen.

 2. Net dezelfde fiets van Ellen Linnebank opgehaald bij dezelfde Falco Zandstra. De fiets identiek maar een paar maten kleiner. Ellen de vrouw van Falko is ook een paar cm kleiner maar dat maakt het voor mij beter fietsbaar. Blij met de fiets en de leuke ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>