Reacties

De Magneet van Pieter — 2 reacties

  1. Dit is een voormalige Magneet “Sprint” supersportfiets met spatborden en al. Ik durf te wedden dat hij rood was, als ik het balhoofdplaatje zo zie. De rest is overgeschilderd cq. gespoten en van nieuwe belettering voorzien. De fiets kan nog van Magneet zelf zijn (eind jaren ’60), maar de meeste Sprints zijn uit de jaren ’70 toen alles uit huize Batavus kwam. Antilope was een modelnaam van Union, maar dit heeft daar niets mee te maken. Het zou eerder iets met fietsenwinkel Antilope uit Hilversum (www.antilope.nl) te maken kunnen hebben, die voerden de naam ook als eigen merk. Of iemand met fantasie heeft het gewoon verzonnen.

  2. Lijkt mij inderdaad ook een 100% supersportfiets. De Altenburger remmen wijzen ook in die richting, deze zijn namelijk extra wijd zodat ze in combinatie met spatborden gebruikt kunnen worden. Op een echte racefiets kom je deze nooit tegen. Ook de rest van de afmotage is vrij zwaar uitgevoerd. Bij de Antilope sticker dacht ik ook al direct aan de fietsenwinkel. Ik heb ooit een Peugeot supersportfiets (een echte van Reynolds buizen) gehad en ook daarop zaten nogal prominent Antilope transfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>