Reacties

De Presto van Pieter — 2 reacties

  1. Ik denk niet dat deze fiets specifiek voor een sponsorploeg is gebouwd. En zijn meer honden die Fikkie heten. Met andere woorden, ook clubrenners reden en rijden klassiekers, zowel bij de senior als de meer jeugdigere rangen. Een fotofinishplaatje noemde Gazelle het destijds, wat je als extra optie op een AA en AB frame kon krijgen. Maar ook Koga kwam al gauw met zoiets, die hadden er zelfs eentje die je demonteren, als ik me goed herinner. Tot en met de jaren 70 deden we het gewoon met een (kunststof) beugeltje met een oud (vleugel)boutje van een commandeur. Had je geen gereedschap nodig en had je kaderplaatje (want daar hebben we het over)rap zelf geplaatst. Nu worden de verwende coureurs op hun wenken bediend en doet een mecanicien dat. Overigens tegenwoordig is er met die grove rioolpijpbuizen geen ruimte meer op de ervoor bedoelde plek en wordt er van arremoe maar net boven de achterrem of aan de zadelpilaar gemaakt… ­čÖé Een paar tieraps doen de rest.

  2. Ik ben er inmiddels achter dat het frame uit 85′-88′ komt. Dus of door Jan van Dalen gebouwd of in serie besteld door Presto. In dat laatste geval zou de ’05’ in de BB verklaard zijn. Vijfde uit een serie van (?)
    Ik ben eerder een Duell tegen gekomen in exact dezelfde kleurstelling, ook met cinelli spoilerbracket en slx buizen.
    Het frame ben ik aan het opbouwen met een c-record groep, de vorige eigenaar zei dat deze groep er origineel opzat. Ik mis nog het een en het ander dus voor degene die wat willen verkopen.. Ik zal binnenkort foto’s plaatsen voor de ge├»nteresseerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>