Reacties

De RIH’s van Chris — 20 reacties

 1. Hoi Bart en Thomas , bedankt voor het plaatsen van de foto,s en het verhaal , we zijn alweer een paar dagen verder de RIH met de wielen inmiddels gestript , nog nooit zo makkelijk een oude racefiets uit elkaar gehaald, op wat kleine roestplekjes na is het frame behoorlijk gaaf te noemen vandaag nog flink gepoetst.

  Van de Amsterdamse RIH zullen we maar zeggen heb ik een prachtig Campagnolo Nuovo Record derailleur gehaald en geheel gereinigd en ziet er weer uit als nieuw.

  Ik stuur weer foto,s met wat details als de eerste RIH in elkaar zit , de Amsterdamse RIH komt daarna aan de beurt , dat wordt een leuke Cyclo voor de Winter.

  Chris

 2. Hoi Mel , van het merk Fongers is niks terug te vinden en het ingeslagen nummer is 11 2 T en op de site van Fongers hebben ze het over 4 of 5 cijferig nummer en de letter erachter na 1966 .

  Ik dacht dat op een combinatie fiets van beide merken Fongers – RIH stond

  Er staat Amsterdam op het frame dus ga ik ervan uit dat deze in Amsterdam is gemaakt bij RIH , maar het maakt verder niet zo veel uit , ik vind het wel weer leuk dat je de moeite neem om dit evt te achterhalen , misschien zelf ook nog eens speuren , of ga ik even langs bij RIH in de Westerstraat , daar woon ik 10 minuten fietsen vandaan betere info kan je niet hebben toch?.

  Chris

 3. Mel , ik heb inderdaad een RIH gezien op internet uit 1968 gemaakt door Fongers 159 H en er staat alleen RIH op het frame , wel raar dat het nummer bij de RIH dit ik heb het nummer in de bovenste balhoofdlug op zijn kop is ingeslagen , misschien had de framebouwer te diep in het glaasje gekeken.
  Maar goed , het is dan wel een oud fietsje van 43 jaar oud.

  Chris

  • Chris, ter aanvulling: 217T en 292T zijn ook allebei dezelfde kleur oranje, en hebben dezelfde RIH-logo’s, maar zijn “gewone” racefietsen. Leuk dat die van jou een cross-uitvoering is!

   • Hoi Maarten , De RIH die ik heb is eigenlijk ook een racer men heeft er een cyclo van gemaakt werd mij verteld, ik denk erover na dat ik er weer een racer van wil maken maar dan moet ik wel de rem nokken verwijderen.

    zijn er foto,s van de 217T en 292T

    gr Chris

 4. Afscheid van RIH Amsterdam – 20 mei 2012
  Na bijna een eeuw actief te zijn geweest sluit RIH-Sport eind mei voorgoed de deur. We nodigen alle bezitters van een RIH race/sportfiets zondag 20 mei vanaf 10.00 uur met hun stalen ros naar de Jordaan te komen. Om 13.00 uur maken we een ereronde over de Amsterdamse grachten. Komt allen!

  RIH-Sport Amsterdam / Westerstraat 150 / 1015 MP Amsterdam

 5. Hallo zie heel veel reacties op jullie site
  maar ik heb 2 vragen wie kan mij helpen om het bouwjaar vast
  te stellen naar aanleiding van frame nummer het gaat ov een RIH race frame
  Tevens een adres waar ik de stikkers voor een RIH zou kunnen kopen
  wie kan mij helpen

 6. Ik heb een Rih 55 special goud van kleur met frame nummer onder de bottom bracket. 858342
  Staat ook Davis components en 60-62.
  Welke jaar en type is dit fiets?
  en ik wil het opknappen.
  Hebben jullie meer info over de specs/maten voor vervangende delen ie. Balfoofd maat, bottom bracket maat enz.
  Alvast bedankt.
  Gr. Mark

  • Hallo Mark,
   Het type is een ’55 special’. Wat Davis components en de getallen betekenen kan je makkelijk zelf vinden op het wonder dat het wereldwijde web is.
   In het menu bovenaan de pagina, onder het kopje “doe het zelf” staan een aantal personen die je kunnen helpen met opknappen.
   Groeten,
   Thomas

 7. Hallo allen , wat leuk dat er nog steeds reacties komen op de RIH,s maar heb wel meteen een vraag ik had van de Fongers RIH uit 1969 een single speed fiets gemaakt maar zit er over na te denken er weer en echte racer van te maken ere wie ere toekomt zal ik maar zeggen.

  Maar mijn vraag is wat voor onderdelen zaten op een race fiets uit 1969 soms zie je de puller Brakes en dan weer remmen met de kabel links of rechts naar beneden bv Weinmann of Shimano .

  En welke cranks bv , verder welk leuk om te vertellen dat ik met deze RIH naar de nieuwe RIH zaak in Adam Noord ben geweest en men dacht dat dit toch een Amsterdamse RIH was wat betreft het laswerk op de schuine stond ooit Bustraan Adam , soort gelijke fiets heb ik op de site van RIH gezien met de zelfde afkorting Adam .

  De RIH 55 speciaal is veranderd er zit weer een gewoon recht stuur op en wil deze ook naar de originele staat terug zien te brengen dus nog genoeg te doen .

  gr Chris uit Amsterdam

 8. Ik heb een vintage racefiets met framenummer 218167 deze staat onder aan de trapas ingeslagen kan iemand mij helpen deze fiets te identificeren omdat de decals niet meer zichtbaar zijn door een overspuiting.

 9. lang geleden , maar kwam er zojuist achter dat de Fongers RIH die ik heb inderdaad in Groningen gebouwd zou zijn en 112T komt uit 1968 , dus een jaartje jonger .

  zomaar even ter aanvulling

  Chris

 10. lang geleden , maar kwam er zojuist achter dat de Fongers RIH die ik heb inderdaad in Groningen gebouwd zou zijn en 112T komt uit 1968 , dus een jaartje jonger .

  zomaar even ter aanvulling

  Chris

 11. Hallo,

  heeft er iemand interesse in een RIH luxe fiets met nummer 72A?
  Ik heb de herkomst vooralsnog niet kunnen herleiden.
  Heb er zelf duizenden kilometers mee gefietst naar volle tevredenheid,
  supergoede ‘wegligging’!

  Mvg,

  Lauren.

 12. Hi Chris.
  Heb je de RIH’s nog? En al helemaal af? Dit zijn leuke ‘projectjes’.
  Ik ben nu zelf bezig met een RIH pista met framenummer 459 T.
  volgens mij uit 1969 (ivm met de T).
  heb je nog tips?
  Jan

 13. Hoi Jan Stoop ik lees dit nu pas , ja beide RIH fietsen zijn voorlopig af en heb inmiddels een derde gered van de sloop zeg maar .of ik nog tips heb als jij jou Pista helemaal moet opknappen bv het frame spuiten of zo , maak dan de lijntjes langs de Lugs zelf heb ik ook gedaan en maakt het project echt af .

  succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>