Reacties

Een vroege neppe fixie — 2 reacties

  1. De foto van de zaak van Willem Metz (Springfield) in het centrum van Haarlem is genomen vanuit de Krocht kijkend in de richting van de Ursulastraat. Linksaf is de Zoetestraat en rechtsaf de Lange Margarethastraat. Het pand is afgebroken en er is een moskee voor in de plaats gekomen. De zaak van Willem Metz is overgenomen door mijn schoonfamilie (Hoogland) en op andere plaatsen in Haarlem voortgezet tot in de jaren tachtig. Ik heb zelf nog twee Springfield Special racefietsen waar ik nog wel eens wat over zal schrijven.

    Met vriendelijke groet, Jan Tjemme

  2. Bijzonder fietsje! Want inderdaad niet gelugd maar -waarschijnlijk- gebrasseerd, oftewel lugloos gesoldeerd want ik kan me niet voorstellen dat dit frame gelast is.
    Overigens is dit geen nep fixie maar een racefietsje zonder derailleur maar met een freewheel kransje op ’t achterwiel. Wel èrg goedkope ( Simplex?) patjes, maar ach, die zitten ook op mijn Batavus Grand Sport uit de 60’s, net als dat Stronglight crankstel met 9 mm spietjes. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>